رای قضایی شماره 9209970222301413

رای قضایی شماره 9209970222301413

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970222301413


شماره دادنامه قطعی:
9209970222301413

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/10/28

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
میزان مسئولیت شرکت در جنایت غیر عمد

پیام رای:
شرکت در جنایت غیرعمد صرفنظر از میزان تقصیر موجب پرداخت دیه به طور مساوی است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام خانم ط.ق. فرزند الف. متولد 1344 اهل و ساکن ورامین مبنی بر ایراد صدمه غیرعمدی (شبه عمد) نسبت به آقای ر.غ. فرزند م. به علت بی احتیاطی ناشی از عدم رعایت مقررات و نظامات مربوط به ایمنی در محیط کار در محل کارگاه ساختمانی به میزان هفتاد درصد تقصیر که منتهی به مصدوم شدن نامبرده گردیده است؛ با عنایت به شکایت مصدوم و وکیل وی خانم ز.ک. و ملاحظه گواهی پزشکی وی و ملاحظه نظریه بازرس اداره کار و گزارش رییس همان اداره کار و نیز نظریه سه نفر کارشناس و نحوه اظهارات و مدافعات متهمه که حاکی از اقرار متهم نسبت به مصدوم شدن کارگر در محیط کارگاه می باشد و عدم ایراد و دفاع موثری جرمش ثابت می باشد و از حیث جنبه عمومی مستندا به ماده 176 ناظر به ماده 91 قانون کار مصوب 29 آبان 1369 با رعایت بند 5 ماده 22 قانون مجازات اسلامی نامبرده را به پرداخت دو میلیون ریال جزای نقدی و از حیث جنبه خصوصی مستندا به مواد 492 و 559 و 709 قانون مجازات اسلامی به پرداخت هفتاد درصد از دیات ذیل 1- ده درصد از دیه کامل بابت کاهش شدید سطح هوشیاری 2- دو صدم از دیه کامل انسان بابت جراحت دامیه کاسه سر 3- سه درصد از دیه کامل انسان بابت ارش خونریزی تحت سخت شامه ای ناحیه پیشانی 4- ده درصد از دیه کامل انسان بابت شکستگی هاشمه استخوان جمجمه در ناحیه پیشانی 5- یک درصد از دیه کامل انسان بابت ارش تورم نسج نرم و تجمع خون در زیر پوست در حق آقای ر.غ. که در مهلت 2 سال از زمان وقوع جرم مورخ 7/11/91 پرداخت شود محکوم می نماید. این رای حضوری و ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم استان خواهد بود.
رییس شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی ورامین ـ قایمی منش

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ط.ق. نسبت به دادنامه شماره 100923-92 مورخ 4/9/1392 در پرونده کلاسه 300418-92 صادره از شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی ورامین که به موجب آن تجدیدنظرخواه به اتهام ایراد صدمه بدنی غیرعمدی ناشی از عدم رعایت مقررات و نظامات ایمنی مربوط به کار به میزان هفتاد درصد تقصیر موضوع شکایت آقای ر.غ. با وکالت خانم ز.ک. و با احراز بزهکاری و به استناد مواد مندرج در دادنامه از جنبه خصوصی جرم به پرداخت هفتاد درصد دیات و ارش های مندرج در دادنامه و از جنبه عمومی جرم به پرداخت دو میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شده است نظر به اینکه تجدیدنظرخواه در محدوده تجدیدنظرخواهی ایراد و دفاع موثری که از جهات شکلی و یا ماهیتی مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری باشد اقامه ننموده و از نظر این دادگاه ایضا دادنامه تجدیدنظرخواسته از حیث بزهکاری تجدیدنظرخواه منطبق با موازین قانونی و دلایل موجود در پرونده اصدار یافته و ایرادی که موجب نقض باشد مشهود نیست الا اینکه طبق ماده 453 قانون مجازات اسلامی اشتراک در جنایت موجب دیه به هر میزان از تقصیر موجب پرداخت دیه به طور مساوی میان شرکت کنندگان در جنایت است و طبق نظریه بازرس کار مصدوم خود در حادثه به میزان سی درصد مقصر بوده است بنابراین محکومیت تجدیدنظرخواه به پرداخت هفتاد درصد از دیات و ارش های مندرج در دادنامه مبتنی بر اشتباه است و به پنجاه درصد از دیات و ارش های موصوف اصلاح می گردد و در نهایت به استناد ماده 250 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه دادنامه تجدیدنظرخواسته را با اصلاح در میزان پرداخت دیه و ارش تایید می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 23 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
منصوری ـ جعفری شهنی

قاضی:
محمدحسین قائمی منش , منصوری , جعفری شهنی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 492 ـ جنایت در صورتی موجب قصاص یا دیه است که نتیجه حاصله مستند به رفتار مرتکب باشد اعم از آنکه به نحو مباشرت یا به تسبیب یا به اجتماع آنها انجام شود.

مشاهده ماده 492 قانون مجازات اسلامی

ماده 559 ـ هرگاه در اثر جنایت صدمهای بر عضو یا منافع وارد آید چنانچه برای آن جنایت در شرع دیه مقدر یا نسبت معینی از آن به شرح مندرج در این قانون مقرر شده باشد مقدار مقرر و چنانچه شرعا مقدار خاصی برای آن تعیین نشده ارش آن قابل مطالبه است.

مشاهده ماده 559 قانون مجازات اسلامی

ماده 709 ـ جراحات سر و صورت و دیه آنها به ترتیب ذیل است: الف ـ حارصه: خراش پوست بدون آنکه خون جاری شود یک صدم دیه کامل ب ـ دامیه: جراحتی که اندکی وارد گوشت شود و همراه با جریان کم یا زیاد خون باشد دو صدم دیه کامل پ ـ متلاحمه: جراحتی که موجب بریدگی عمیق گوشت شود لکن به پوست نازک روی استخوان نرسد سه صدم دیه کامل ت ـ سمحاق: جراحتی که به پوست نازک روی استخوان برسد چهار صدم دیه کامل ث ـ موضحه: جراحتی که پوست نازک روی استخوان را کنار بزند و استخوان را آشکار کند پنج صدم دیه کامل ج ـ هاشمه: جنایتی که موجب شکستگی استخوان شود گرچه جراحتی را تولید نکند ده صدم دیه کامل چ ـ منقله: جنایتی که درمان آن جز با جابه جا کردن استخوان میسر نباشد پانزده صدم دیه کامل ح ـ مامومه: جراحتی که به کیسه مغز برسد یک سوم دیه کامل خ ـ دامغه: صدمه یا جراحتی که کیسه مغز را پاره کند که علاوه بر دیه مامومه موجب ارش پاره شدن کیسه مغز نیز می باشد. تبصره 1 ـ جراحات گوش بینی لب زبان و داخل دهان در غیر مواردی که برای آن دیه معین شده است در حکم جراحات سر و صورت است. تبصره 2 ـ ملاک دیه در جراحت های مذکور مقدار نفوذ جراحت بوده و طول و عرض آن تاثیری در میزان دیه ندارد. تبصره 3 ـ جنایت بر گونه در صورتی که داخل دهان را نمایان نسازد موجب یک بیستم دیه کامل و اگر به نحوی باشد که داخل دهان را نمایان سازد موجب یک پنجم دیه کامل است. در این مورد چنانچه پس از بهبودی جراحت اثر و عیب فاحشی در صورت باقی بماند علاوه بر آن یک بیستم دیه دیگر نیز باید پرداخت شود. تبصره 4 ـ هرگاه جنایت موضحه صورت بعد از التیام اثری از خود بر جای بگذارد علاوه بر دیه موضحه یک هشتادم دیه کامل نیز ثابت است و هرگاه جنایت در حد موضحه نبوده و بعد از التیام اثری از آن باقی بماند علاوه بر دیه جنایت یک صدم دیه کامل نیز ثابت است و چنانچه جنایت شکافی در صورت ایجاد کند دیه آن هشت صدم دیه کامل است.

مشاهده ماده 709 قانون مجازات اسلامی

ماده 453 ـ هرگاه دو یا چند نفر به نحو اشتراک مرتکب جنایت موجب دیه گردند حسب مورد هریک از شرکاء یا عاقله آنها به طور مساوی مکلف به پرداخت دیه است.

مشاهده ماده 453 قانون مجازات اسلامی

ماده 91 ـ کارفرمایان و مسئولان کلیه واحدهای موضوع ماده 85 این قانون مکلف هستند بر اساس مصوبات شورای عالی حفاظت فنی برای تامین حفاظت و سلامت و بهداشت کارگران در محیط کار وسایل و امکانات لازم را تهیه و در اختیار آنان قرار داده و چگونگی کاربرد وسایل فوق الذکر را به آنان بیاموزند و در خصوص رعایت مقررات حفاظتی و بهداشتی نظارت نمایند. افراد مذکور نیز ملزم به استفاده و نگهداری از وسایل حفاظتی و بهداشتی فردی و اجرای دستورالعملهای مربوطه کارگاه می باشند.

مشاهده ماده 91 قانون کار

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM