رای قضایی شماره 9209970269701020

رای قضایی شماره 9209970269701020

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970269701020


شماره دادنامه قطعی:
9209970269701020

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/10/16

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
کشف اموال مسروقه در ید متهم

پیام رای:
صرف کشف اموال مسروقه در ید متهم دلیل بر ارتکاب سرقت از سوی وی نیست.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای م.س. فرزند م. 50 ساله اهل و ساکن تهران و معیل و دارای سوابق کیفری و آزاد با معرفی کفیل مبنی بر سرقت اموال ادعای شاکی مندرج در قرار مجرمیت صادره از پرونده و قیمت اعلامی در صورتجلسه مورخ 7/2/92 به مبلغ یکصد و بیست میلیون ریال؛ دادگاه با بررسی اوراق و محتویات پرونده و تحقیقات اتخاذ شده در آن و کیفرخواست صادره از دادسرای ناحیه 3 تهران و مستندات آن و بقاء بر شکایت شاکی آقای م.ج. و عدم معرفی ارایه دهنده کارت سوخت شاکی به متهم از ناحیه وی تاکنون و مصرف بنزین با استفاده از کارت مذکور با وجود اینکه رمز کارت سوخت نیز اعداد کارت ملی وی بوده و نیز اموال مسروقه و دفاعیات متهم را مقرون به واقع ندانسته و اظهارات نماینده دادستان در دادگاه و سایر قراین و امارات موجود در پرونده انتساب بزه موصوف را به متهم مذکور محرز دانسته و متهم را مستندا به ماده 661 و 667 از قانون مجازات اسلامی به تحمل دو سال حبس و پنجاه ضربه شلاق تعزیری و رد عین اموال مسروقه در صورت موجود بودن عین والا به رد مثل یا قیمت آن به مبلغ یکصد و بیست میلیون ریال در حق شاکی محکوم می نماید. رای صادره حضوری و ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر در دادگاه های تجدیدنظر استان تهران می باشد.
دادرس شعبه 1038 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ حسینی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی محکوم علیه بدوی آقای م.س. فرزند م. با وکالت آقای ف.ن. از دادنامه شماره 300166 مورخ 7/2/1392 دادگاه عمومی جزایی شعبه محترم 1038 تهران که به موجب آن مشارالیه به دلیل سرقت 3 عدد کیف با محتویات آن موضوع شکایت آقای م.ج. به استناد مواد 661 و 667 قانون مجازات اسلامی به تحمل 2 سال حبس و 50 ضربه شلاق و رد مال محکوم شده است وارد تشخیص داده می شود. زیرا محتویات پرونده متضمن دلیلی نیست که ثابت نماید تجدیدنظرخواه مرتکب سرقت کیف های شاکی محترم شده است و اثبات اینکه کارت سوخت که جزء اموال مسروقه بوده در دست متهم قرار داشته است تنها موجب مناسبی جهت تعقیب و تحقیق بوده است و به تنهایی نمی تواند پایه و اساس رای محکومیت قرار گیرد علیهذا نظر به اینکه صدور حکم محکومیت نیازمند یقین قضایی است و بر اساس حدس و احتمال نمی توان رای محکومیت صادر نمود به استناد تبصره 1 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب با نقض دادنامه معترض عنه رای برایت آقای م.س. صادر می گردد. این رای قطعی است.
رییس شعبه 63 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
محمدعلی زاده اشکلک ـ ناصری نژاد

قاضی:
حسینی , ناصری نژاد , محمدعلی زاده اشکلک

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 661 ـ افضای غیرهمسر به ترتیب ذیل موجب ضمان است: الف ـ هرگاه افضاء شده نابالغ یا مکره بوده و افضاء به سبب مقاربت باشد علاوه بر مهرالمثل و دیه کامل زن در صورت ازاله بکارت ارش البکاره نیز ثابت خواهد بود و اگر افضاء به غیرمقاربت باشد دیه کامل زن و در صورت ازاله بکارت مهرالمثل نیز ثابت است. ب ـ هرگاه افضاء با رضایت زن بالغ و از طریق مقاربت انجام گرفته باشد تنها پرداخت دیه کامل زن ثابت خواهد بود. پ ـ افضای ناشی از وطی به شبهه علاوه بر مهرالمثل و دیه در صورت ازاله بکارت موجب ارش البکاره نیز می باشد.

مشاهده ماده 661 قانون مجازات اسلامی

ماده 667 ـ قطع بیضه ها یا اندام تناسلی مردانه خنثای ملحق به مرد موجب دیه کامل است. قطع بیضه ها یا اندام تناسلی مردانه خنثای مشکل یا ملحق به زن موجب ارش است.  

مشاهده ماده 667 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM