رای قضایی شماره 9209970222201223

رای قضایی شماره 9209970222201223

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970222201223


شماره دادنامه قطعی:
9209970222201223

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/09/13

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
نحوه تخفیف و تبدیل مجازات حبس

پیام رای:
دادگاه می تواند ابتدا مجازات حبس را تخفیف دهد و سپس براساس بند 2 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین آن را تبدیل به جزای نقدی کند.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای م.م. فرزنـد م. متـولد 1331 فعـلا آزاد به قید کفالت با وکالت خانم ر.ف. دایر بر ممانعت از حق آب آقای م.ب. فرزند ح.؛ دادگاه با ملاحظه محتویات پرونده از جمله شکایت شاکی خصوصی و اظهارات وی و گزارش مرجع انتظامی و اقرار متهم در مرحله تحقیقات و دفاعیات غیرموجه وی و وکیل وی اتهام وارده در حد ممانعت از حق محرز بوده و با انطباق عمل متهم با ماده 690 قانون مجـازات اسلامـی حکـم به محکومیت متهم یاد شده به تحمل شش ماه حبس تعزیری و نیز رفع ممانعت از حق آب شاکی صادر و اعلام می گردد. رای اصداری حضوری و ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی پیشوا ـ شاهبداغی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ر.ف. به وکالت از آقای م.م. از دادنامه شماره 435 مورخ 30/5/92 صادره از شعبه محترم 101 دادگاه عمومی پیشوا که ضمن آن م.م. به لحاظ ممانعت از حق آب محکوم به تحمل حبس و رفع ممانعت از حق آب بـه شرح مضبوط در دادنامه مذکور گردیـده است؛ بـا عنایت به محتویات پرونـده و ملاحظه لایحه تجدیدنظـرخواهی نظر به این که در مجموع ایراد و اعتراض موجه و موثری از ناحیه تجدیدنظرخواه بـه عمل نیامده که گسیختن و نقض دادنامه معترض را ایجاب نماید و دادنامه اصداری نیز فاقد ایراد و اشکال موثر قانونی است به استناد بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و تبصره 4 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب ضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته را با اصلاح ماده 690 قانون مجازات اسلامـی به ماده 45 از قانون توزیع عادلانه آب و رعایت بند 2 ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین با تقلیل حبس به سه ماه و تبدیل سه ماه حبس نیز به پرداخت سی میلیون ریال جزای نقدی تایید می نماید. رای صادره قطعی است.
مستشاران شعبه 22 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
موسی پور ـ نوری نجفی

قاضی:
شاهبداغی , سیدمحسن نوری نجفی , احمد موسی پور

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 690 ـ کاهش بینایی درصورتی که مقدار آن قابل تشخیص باشد به همان نسبت دیه دارد و چنانچه قابل تشخیص نباشد موجب ارش است.

مشاهده ماده 690 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

ماده 45 ـ اشخاص زیر علاوه بر اعاده وضع سابق و جبران خسارت وارده به 10 تا 50 ضربه شلاق و یا از 15 روز تا سه ماه حبس تادیبی بر حسب موارد جرم به نظر حاکم شرع محکوم می شوند. الف ـ هر کس عمدا و بدون اجازه دریچه و مقسمی را باز کند یا در تقسیم آب تغییری دهد یا دخالت غیر مجاز در وسائل اندازه گیری آب کند یا به نحوی از انحاء امر بهره برداری از تاسیسات آبی را مختل سازد. ب ـ هر کس عمدا آبی را بدون حق یا اجازه مقامات مسئول به مجاری یا شبکه آبیاری متعلق به خود منتقل کند و یا موجب گردد که آب حق دیگری به او نرسد. ج ـ هر کس عمدا به نحوی از انحاء به ضرر دیگری آبی را به هدر دهد. د ـ هر کس آب حق دیگری را بدون مجوز قانونی تصرف کند. ه ـ هر کس بدون رعایت مقررات این قانون به حفر چاه و یا قنات و یا بهره برداری از منابع آب مبادرت کند. تبصره ـ در مورد بندهای ب و ج و د با گذشت شاکی خصوصی تعقیب موقوف می شود.

مشاهده ماده 45 قانون توزیع عادلانه آب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM