رای قضایی شماره 9209970223901196

رای قضایی شماره 9209970223901196

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970223901196


شماره دادنامه قطعی:
9209970223901196

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/09/12

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
شرکت اطفال و بزرگسالان در ارتکاب جرم

پیام رای:
در صورتی که شرکای جرم متشکل از اطفال و بزرگسالان باشد به اتهام همگی در دادگاه اطفال رسیدگی می شود.

رای دادگاه بدوی
در این پرونده آقای 1- الف.ز. فرزند ع. 15 ساله متهم است به مشارکت در سرقت توام با تهدید با چاقو موضوع شکایت آقایان س.خ. م.ش. و ش.الف. و ف.د. و معاونت در سرقت لوازم صوتی (ضبط و پخش و باند) خودرو 2- ر.الف. فرزند ق. 18 ساله متهم است به مشارکت در سرقت توام با تهدید با چاقو موضوع شکایت آقایان س.خ. ر.ش. ح.الف. با ولایت قهری الف.الف. 3- ب.ب. فرزند الف. 23 ساله متهم است به مشارکت در سرقت توام با تهدید موضوع شکایت ش.الف. ف.د. و معاونت در سرقت توام با تهدید نسبت به ح.الف. 4- م.م. فرزند س. 21 ساله متهم است به مشارکت در سرقت توام با تهدید با چاقو موضوع شکایت آقای س.خ. 5- م.و. فرزند د. 27 ساله متهم است به خرید مال مسروقه؛ دادگاه با عنایت به اوراق پرونده و لوایح تقدیمی و دفاعیات متهمین در محکمه صورت جلسات مواجهه حضوری متهمین با شاکی های خصوصی و شناسایی آن ها در این جلسات مواجهـه حضـوری و کشـف مقـادیـری امـوال مسـروقه کـه به صاحبانشان مسترد گردید و صرف نظر از اعلام رضایت آقای ش.الف. علیه متهمین با احراز بزهکاری آنان طبق تحقیـقات به عمل آمده و با توجه به تبعات منفی بزه سرقت به نحوه مطروحه و کاهش امنیت اجتماعی مردم عادی در سطح شهر و جامعه و با عنایت به میزان تاثیرگذاری و دخالت متهمین در شکایات مطروحه نفر اول الف.ز. به تحمل سه سال حبس تعزیری و پنجاه ضربه شلاق تعزیری نفر دوم ر.الف. به تحمل چهار سال حبس تعزیری و شصت ضربه شلاق تعزیری نفر سوم ب.و. با لحاظ جهات مخففه به جهت میزان کمتر دخالت وی در بزه های مطروحه به شش ماه حبس تعزیری و سی ضربه شلاق تعزیری و نفر چهارم م.م. به تحمل سه سال حبس تعزیری و پنجاه ضربه شلاق تعزیری که با کسر و احتساب ایام بازداشت قبلی و رد مال می باشد به استناد مواد 42 47 652 و 667 از قانون مجازات اسلامی محکوم می گردند و نفر پنجم م.و. به استناد ماده 662 قانون مجازات اسلامی به تحمل شش ماه حبس تعزیری و سی ضربه شلاق تعزیری محکوم می گردند. این رای حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1184 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ ویژه رسیدگی به جرایم اطفال ـ زندپور

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقـای م.م. و م.و. نسبـت به دادنامه شماره 29/92 شعبه 1184 دادگاه عمومی جزایی تهران در محکومیت ایشـان به حبـس و شـلاق به اتهـام مشـارکت در سرقت همراه با تهدید با چاقو نسبت به تجدیدنظرخواه ردیف اول و خرید مال مسروقه نسبت به تجدیدنظرخواه ردیف دوم؛ با توجه به مجموع محتویات پرونده و توضیحات و مدافعات ایشان در طول جریان دادرسی و لایحه تجدیدنظرخواهی اخیر ایشان و با توجه به اعلام رضایت تنها شاکی آقای م.م. و احراز استحقاق وی به بهره مندی از تخفیف موضوع ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و با تقلیل حبس وی از سه سال به 18 ماه و 50 ضربه شـلاق وی به 20 ضـربه و نسبت به آقای م.و. با توجه به این که مجازات متناسب با فعل مجرمانه و در حدود قانونی اصدار یافته و مستندا به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و با ملحوظ داشتن کیفیت فوق الذکر ضمن صدور حکم به رد اعتراض تجدیدنظرخواهان دادنامه بدوی تایید و ابرام می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 39 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
رضایی ـ شفیعی خورشیدی

قاضی:
رضائی , شفیعی خورشیدی , زندپور

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 42 ـ تعویق مراقبتی همراه با تدابیر زیر است: الف ـ حضور به موقع در زمان و مکان تعیین شده توسط مقام قضایی یا مددکار اجتماعی ناظر ب ـ ارائه اطلاعات و اسناد و مدارک تسهیل کننده نظارت بر اجرای تعهدات محکوم برای مددکار اجتماعی پ ـ اعلام هرگونه تغییر شغل اقامتگاه یا جابه جایی در مدت کمتر از پانزده روز و ارائه گزارشی از آن به مددکار اجتماعی ت ـ کسب اجازه از مقام قضایی به منظور مسافرت به خارج از کشور تبصره ـ تدابیر یاد شده می تواند از سوی دادگاه همراه با برخی تدابیر معاضدتی از قبیل معرفی مرتکب به نهادهای حمایتی باشد.

مشاهده ماده 42 قانون مجازات اسلامی

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 652 ـ هرگاه صدمهای که به حد فاصل بیضه ها و مقعد وارد شده است موجب عدم ضبط ادرار یا مدفوع یا هر دو گردد یک دیه کامل دارد.

مشاهده ماده 652 قانون مجازات اسلامی

ماده 667 ـ قطع بیضه ها یا اندام تناسلی مردانه خنثای ملحق به مرد موجب دیه کامل است. قطع بیضه ها یا اندام تناسلی مردانه خنثای مشکل یا ملحق به زن موجب ارش است.  

مشاهده ماده 667 قانون مجازات اسلامی

ماده 662 ـ قطع و از بین بردن اندام تناسلی مرد تا ختنه گاه و یا بیشتر از آن موجب دیه کامل است و در کمتر از ختنه گاه به نسبت ختنه گاه محاسبه و به همان نسبت دیه پرداخت می شود. تبصره 1 ـ در این حکم تفاوتی بین اندام کودک جوان پیر عقیم و شخصی که دارای بیضه سالم یا معیوب یا فاقد بیضه است وجود ندارد. تبصره 2 ـ هرگاه با یک ضربه تا ختنه گاه از بین برود و سپس مرتکب یا شخص دیگری باقیمانده یا قسمتی دیگر از اندام تناسلی را از بین ببرد نسبت به ختنه گاه دیه کامل و در مقدار بیشتر ارش ثابت است. تبصره 3 ـ هرگاه قسمتی از ختنه گاه را شخصی و قسمت دیگر از ختنه گاه را شخص دیگری قطع کند هر یک به نسبت مساحتی که از ختنه گاه قطع کرده اند ضامن می باشند و چنانچه شخصی قسمتی از ختنه گاه را قطع کند و دیگری باقیمانده ختنه گاه را به انضمام تمام یا قسمتی از اندام تناسلی قطع کند نسبت به جنایت اول دیه به مقدار مساحت قطع شده از ختنه گاه و نسبت به جنایت دوم بقیه دیه و ارش مقدار زائد قطع شده از اندام تناسلی ثابت است.

مشاهده ماده 662 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM