رای قضایی شماره 9209970270101016

رای قضایی شماره 9209970270101016

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970270101016


شماره دادنامه قطعی:
9209970270101016

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/09/09

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
ورود به منزل دیگری در غیاب صاحبخانه

پیام رای:
ورود به منزل دیگری در غیاب و بدون اذن صاحب خانه مصداق بزه ورود به عنف است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای م.ش. فرزند م. فاقد سابقه کیفری و آزاد با تودیع وثیقه دایر بر ورود به عنف به منزل غیر و توهین و تهدید به شرح کیفرخواست مورخ 9/5/92 صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 3 تهران؛ دادگـاه با عنـایت به شکایت شاکی و اظهارات گواه و نحوه اظهارات متهم در دادسـرا و نحوه دفاعـیه وکیـل ایشان در لایحه تقـدیمی وی به دادگاه و عدم حضور متهم در دادسرا و جلسه رسیدگی دادگاه و سایر مندرجات اوراق پرونده ارتکاب بزه انتسابی از سوی متهم محرز به نظر می رسد. لذا دادگاه به استناد مواد 608 و 669 و 694 از قانون مجازات اسلامی تعزیرات متهم را از حیث اتهام توهین به پرداخت پانصد هزار جزای نقدی و من حیث اتهام ورود به عنف به تحمل چهار ماه حبس و من حیث تهدید به تحمل شش ماه حبس محکوم می نماید. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 1044 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ محمدی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در این پرونده آقای ب.م. به وکالت از آقای م.ش. از دادنامه شماره 00589 مورخ 31/6/92 شعبه 1044 دادگاه عمومی جزایی تهران تجدیدنظرخواهی کرده است به موجب دادنامه موصوف تجدیدنظرخواه از حیث بزه توهین به پرداخت پانصد هزار ریال جزای نقدی و از جهت بزه ورود به عنف به تحمل چهار ماه حبس و بابت تهدید به تحمل شش ماه حبس محکوم شده است. دادگاه با توجه به بررسی اوراق و مستندات پرونده و مطالعه لایحه ابرازی وکیل تجدیدنظرخواه در این مرحله ایراد و اعتراض موثر و مدللی که موجب نقض و بی اعتباری دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم کند مطرح نشده است. درخواست تجدیدنظر با عنایت به اظهارات شهود و مطلعین منطبق با شقوق مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری نیست اما دادگاه بدوی مجازات ورود به عنف را کمتر از میزان مقرر قانونی تعیین نموده در حالی که بدون رعایت مقررات کیفیات مخففه چنین اختیاری نداشته و با عنایت به آثار و عواقب سوء مترتب بر کیفر حبس و فقدان پیشینه محکومیت کیفری تجدیدنظرخواه تعیین مجازات زندان متناسب نیست. از این رو با اجازه حاصل از تبصره 2 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و استحقاق تجدیدنظرخواه برای رعایت جهات و کیفیات مخففه و اعمال مقررات بند 5 ماده 22 قانون مجازات اسلامی و بند 2 ماده 3 از قانون وصل برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین و توجه به این که ورود شخص به منزل دیگری مستلزم کسب اجازه برای ورود می باشد بنابراین کسی که در غیاب صاحب خانه وارد حیاط می شود و اذن ورود به آن را نیز نداشته باشد این ورود به عنف تلقی می شود و عمل مرتکب مشمول ماده 694 قانون مجازات اسلامی است و مطابق مقررات و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مسکن اشخاص مصون از تعرض می باشد و در قوانین مادی نیز هتک حرمت منازل مورد توجه قرار می گیرد بر همین اساس و بنا به شرح فوق چهار ماه حبس اتهام ورود به عنف به پرداخت مبلغ پنج میلیون ریال جزای نقدی به نفع صندوق دولت و شش حبس بزه تهدید به پرداخت مبلغ هفت میلیون ریال جزای نقدی به نفع صندوق دولت با احتساب ایام بازداشت قبلی تبدیل و تخفیف داده می شود و دادنامه تجدیدنظرخواسته با تبدیل مجازات به عمل آمده به شرح مذکور و رد تجدیدنظرخواهی به استناد بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری تایید و استوار می شود. این رای قطعی است.
رییس شعبه 56 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
اهوارکی ـ رمضانی

قاضی:
محمدی , اهوارکی , رمضانی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 608 ـ جنایتی که باعث جمع شدن یک یا دو لب و یا قسمتی از آن گردد موجب ارش است خواه موجب نمایان شدن دندان ها بشود خواه نشود.

مشاهده ماده 608 قانون مجازات اسلامی

ماده 669 ـ قطع و از بین بردن هریک از دو پستان زن موجب نصف دیه کامل زن و از بین بردن مقداری از آن به همان نسبت موجب دیه است و اگر همراه با از بین رفتن تمام یا بخشی از پستان مقداری از پوست یا گوشت اطراف آن هم از بین برود یا موجب جنایت دیگری گردد علاوه بر دیه پستان دیه یا ارش جنایت مزبور نیز باید پرداخت شود.

مشاهده ماده 669 قانون مجازات اسلامی

ماده 694 ـ هرگاه در اثر بریدن یا از بین بردن بینی یا جنایت دیگری بویایی نیز از بین برود یا نقصان یابد هر جنایت دیه یا ارش جداگانه دارد.

مشاهده ماده 694 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM