رای قضایی شماره 9209970222301083

رای قضایی شماره 9209970222301083

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970222301083


شماره دادنامه قطعی:
9209970222301083

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/08/19

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مجازات اشخاص زیر 18 سال در بزه کلاهبرداری

پیام رای:
مجازات اشخاص کلاهبردار زیر 18 سال بر اساس ماده 89 قانون مجازات اسلامی 1392 تعیین می شود.

رای دادگاه بدوی
در مورد واخواهی الف.م. نسبت به دادنامه شماره 887 مورخ 31/5/86 موضوع پرونده کلاسه 86/1183/195 که به موجب آن نامبرده به حبس و جزای نقدی محکوم گردیده است از توجه به محتویات و مندرجات پرونده و ملاحظه لایحه و اظهارات معترض عنه و هم چنین با توجه به رای صادره دادگاه به لحاظ این که از ناحیه نامبرده دلیل یا دلایلی که موجبات خدشه وارد نمودن به رای صادره را به همراه داشته باشد ارایه ننموده و رای دادگاه نیز بر اساس مقررات قانونی اصدار گردیده علی هذا ضمن رد واخواهی نامبرده رای سابق الصدور عینا تایید می گردد. لکن به خاطر ندامت و رضایت احدی از شکات 2 سال حبس به یک سال تخفیف می یابد. رای صادره حضوری و ظرف 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی است.
دادرس شعبه 1183 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ مجتمع قضایی شهید فهمیده ـ سادات رسول

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.س. به وکالت از آقای الف.م. نسبت به دادنامه شماره 300422-92 مورخ 14/7/92 در پرونده کلاسه 188-86 ناظر به دادنامه غیابی 887 مورخ 31/5/86 صادره از شعبه 1183 دادگاه عمومی جزایی اطفال که به موجب آن آقای الف.م. به اتهام کلاهبرداری به یک سال حبس و رد مال و جزای نقدی در حق دولت محکوم شده است نظر به این که تجدیدنظرخواه در محدوده تجدیدنظرخواهی ایراد و دفاع موثری که از جهات شکلی و یا ماهیتی مندرج در ماده 240 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری باشد اقامه ننموده و از نظر این دادگاه ایضا دادنامه تجدیدنظرخواسته منطبق با موازین قانونی و دلایل موجود در پرونده اصدار یافته و ایرادی که موجب نقض باشد مشهود نیست الا این که با توجه به این که سن محکوم علیه در زمان ارتکاب جرم کمتر از 18 سال بوده و با توجه به این که ماده 89 قانون مجازات اسلامی 1392 در این خصوص حاکم به ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا اختلاس و کلاهبرداری است و عنایتا به این که قانون لاحق در خصوص مرتکب مخفف از قانون سابق است و قانون لاحق ممنوعیت حبس کمتر از یک سال را در خصوص نوجوانان سنین 15 تا 18 سال رفع نموده است لهذا با توجه به بند پ ماده 89 و ماده 10 قانون مجازات اسلامی 1392 مجازات (یک سال حبس و جزای نقدی) مندرج در دادنامه به پرداخت چهل میلیون ریال جزای نقدی اصلاح می گردد و در نهایت به استناد ماده 250 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه دادنامه تجدیدنظرخواسته با اصلاح موصوف تایید می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 23 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
منصوری ـ جعفری شهنی

قاضی:
سادات رسول , منصوری , جعفری شهنی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 89 ـ درباره نوجوانانی که مرتکب جرم تعزیری میشوند و سن آنها در زمان ارتکاب بین پانزده تا هجده سال تمام شمسی است مجازات های زیر اجراء می شود: الف ـ نگهداری در کانون اصلاح و تربیت از دو تا پنج سال در مورد جرایمی که مجازات قانونی آنها تعزیر درجه یک تا سه است. ب ـ نگهداری در کانون اصلاح و تربیت از یک تا سه سال در مورد جرایمی که مجازات قانونی آنها تعزیر درجه چهار است. پ ـ نگهداری در کانون اصلاح و تربیت از سه ماه تا یک سال یا پرداخت جزای نقدی از ده میلیون (10.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا انجام یکصد و هشتاد تا هفتصد و بیست ساعت خدمات عمومی رایگان در مورد جرایمی که مجازات قانونی آنها تعزیر درجه پنج است. ت ـ پرداخت جزای نقدی از یک میلیون (1.000.000) ریال تا ده میلیون (10.000.000) ریال یا انجام شصت تا یکصد و هشتاد ساعت خدمات عمومی رایگان درمورد جرایمی که مجازات قانونی آنها تعزیر درجه شش است. ث ـ پرداخت جزای نقدی تا یک میلیون (1.000.000) ریال در مورد جرایمی که مجازات قانونی آنها تعزیر درجه هفت و هشت است. تبصره 1 ـ ساعات ارائه خدمات عمومی بیش از چهار ساعت در روز نیست. تبصره 2 ـ دادگاه می تواند با توجه به وضع متهم و جرم ارتکابی به جای صدور حکم به مجازات نگهداری یا جزای نقدی موضوع بندهای (الف) تا (پ) این ماده به اقامت در منزل در ساعاتی که دادگاه معین می کند یا به نگهداری در کانون اصلاح و تربیت در دو روز آخر هفته حسب مورد برای سه ماه تا پنج سال حکم دهد.

مشاهده ماده 89 قانون مجازات اسلامی

ماده 10 ـ در مقررات و نظامات دولتی مجازات و اقدام تامینی و تربیتی باید به موجب قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده است و مرتکب هیچ رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل را نمیتوان به موجب قانون موخر به مجازات یا اقدامات تامینی و تربیتی محکوم کرد لکن چنانچه پس از وقوع جرم قانونی مبنی بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی یا از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب وضع شود نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر است. هرگاه به موجب قانون سابق حکم قطعی لازم الاجراء صادرشده باشد به ترتیب زیر عمل می شود: الف ـ اگر رفتاری که در گذشته جرم بوده است به موجب قانون لاحق جرم شناخته نشود حکم قطعی اجراء نمی شود و اگر در جریان اجراء باشد اجرای آن موقوف می شود. در این موارد و همچنین در موردی که حکم قبلا اجراء شده است هیچ گونه اثر کیفری بر آن مترتب نیست. ب ـ اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد قاضی اجرای احکام موظف است قبل از شروع به اجراء یا در حین اجراء از دادگاه صادرکننده حکم قطعی اصلاح آن را طبق قانون جدید تقاضا کند. محکوم نیز می تواند از دادگاه صادرکننده حکم تخفیف مجازات را تقاضا نماید. دادگاه صادرکننده حکم با لحاظ قانون لاحق مجازات قبلی را تخفیف میدهد. مقررات این بند در مورد اقدام تامینی و تربیتی که در مورد اطفال بزهکار اجراء می شود نیز جاری است. در این صورت ولی یا سرپرست وی نیز می تواند تخفیف اقدام تامینی و تربیتی را تقاضا نماید. تبصره ـ مقررات فوق در مورد قوانینی که برای مدت معین و یا موارد خاص وضع شده است مگر به تصریح قانون لاحق اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 10 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM