رای قضایی شماره 9209970905600026

رای قضایی شماره 9209970905600026

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970905600026


شماره دادنامه قطعی:
9209970905600026

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/08/18

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
فقدان اختیار در تعیین وکیل

پیام رای:
صرفا افرادی از طرف یک شرکت تجاری حق انتخاب وکیل برای طرح دعوی در دیوان را دارند که در اساسنامه این اختیار به ایشان داده شده باشد؛ در غیر اینصورت وکیل فاقد سمت و دعوای او محکوم به رد است.

رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری
با ملاحظه اوراق پرونده نظر به اینکه طبق ماده 216 قانـون مالیـات هـای مستقیـم مصـوب 1366 و اصلاحـات بعـدی آن مرجع رسیدگی به شکایات ناشی از اقدامات اجرایی راجع به مطالبات دولت از اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی که طبق مقررات اجرایی مالیات ها قابل مطالبه و وصول می باشد هیات حل اختلاف مالیاتی خواهد بود و با عنایت به اینکه به استناد ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 آرای قطعی هیات های حل اختلاف مالیاتی قابل شکایت در دیوان عدالت اداری است لذا با شرایط موصوف شکایت وکیل شرکت شاکی قبل از رسیدگی و صدور رای قطعی از سوی هیات حل اختلاف مالیاتی موضوع ماده 216 قانون صدرالذکر به کیفیت مطروحه قابلیت طرح و استماع را نداشته با رعایت ماده 17 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری قرار رد آن صادر و اعلام می-گردد. قرار صادره ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری است.
رییس شعبه 14 دیوان عدالت اداری ـ مرادی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای(م.ح.) به وکالت از شرکت آلومینیوم ایران به طرفیت اداره کل امور مالیاتی استان مرکزی نسبت به دادنامه شماره 1657 ـ09/06/1392 صادره از شعبه چهاردهم بدوی دیوان عدالت اداری؛ با توجه به اوراق پرونده و اساسنامه شرکت مذکور و اختیارات احصا شده در ماده 37 برای هیات مدیره با رعایت ماده 36 اساسنامه یاد شده و آگهی شماره.. . منتشره در روزنامه رسمی (مضبوط در پرونده) و قرارداد وکالت ارایه شده (صفحه 8) نظر به اینکه اولا ـ اقامه هرگونه دعوای.. . (بند 13 ماده 37 اساسنامه) از اختیارات هیات مدیره است و انتخاب وکیل نیز با هیات مدیره می باشد. ثانیا ـ در آگهی یاد شده نامی از اختیار افراد قید شده در وکالت نامه برای طرح دعوی یا انتخاب وکیل قید نگردیده است. لذا سمت وکیل در طرح و تقدیم دادخواست تجدیدنظرخواهی محرز نیست و در نتیجه به استناد بند «ح»; ردیف 2 ماده 18 و تبصره ذیل ماده 67 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری قرار رد تجدیدنظرخواهی صادر و اعلام می گردد رای صادره قطعی است.
مستشار شعبه 1 تجدیدنظر دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
فرجی ـ بختیاری

قاضی:
مرادی , محمدناصر فرجی , بختیاری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 10ـ صلاحیت و حدود اختیارات دیوان به قرار زیر است: 1ـ رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از: الف ـ تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و سازمان تامین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آنها ب ـ تصمیمات و اقدامات ماموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آنها 2 ـ رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون های مالیاتی هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما کمیسیون موضوع ماده ( 100 ) قانون شهرداری ها منحصرا از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها 3ـ رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و موسسات مذکور در بند (1) و مستخدمان موسساتی که شمول این قانون نسبت به آنها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی تبصره1 ـ تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه موسسات و اشخاص مذکور در بندهای (1) و (2) این ماده پس از صدور رای در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است. تبصره2 ـ تصمیمات و آراء دادگاهها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی و دادگاههای انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

مشاهده ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 17ـ شعب دیوان به شکایتی رسیدگی می کنند که شخص ذی‏نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی وی رسیدگی به شکایت را برابر قانون درخواست کرده باشد.

مشاهده ماده 17 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 67 ـ دادخواست تجدیدنظر باید روی برگه های مخصوص نوشته شود و حاوی نکات زیر باشد: الف ـ مشخصات و اقامتگاه تجدیدنظر خواه ب ـ شماره و تاریخ رای تجدیدنظر خواسته پ ـ شعبه صادر کننده رای تجدیدنظر خواسته ت ـ تاریخ ابلاغ رای تجدیدنظر خواسته ث ـ دلایل و جهات تجدیدنظر خواهی تبصره ـ رعایت مقررات مواد (20) تا (23) این قانون در تقدیم دادخواست تجدیدنظر ضروری است.

مشاهده ماده 67 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM