رای قضایی شماره 9209970220400954

رای قضایی شماره 9209970220400954

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970220400954


شماره دادنامه قطعی:
9209970220400954

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/07/15

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
نقض حقوق مربوط به اختراع به عنوان مقدمه نقض حقوق مربوط به طرح های صنعتی

پیام رای:
نقض حقوق مربوط به اختراع مقدمه نقض حقوق مربوط به طرح های صنعتی است و مجازات مستقل ندارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام متهمان 1- ج.پ. فرزند غ. 2- ب.س. فرزند ح. هر دو آزاد با تودیع وثیقه مقیم مشهد مبنی بر نقض حقوق صاحبان طرح های صنعتی به شماره های 17- ID مورخ 3/1/88 و 4004 - IDمورخ 8/3/90 و 4480- ID مورخ 7/3/90 و 5000 - ID مورخ 24/2/90 دادگاه توجها به شکایت شاکیان خصوصی و اظهارات وکلای آنها و کیفرخواست دادسرا و گزارش مرجع انتظامی و صورت جلسه توقیف کالاها و مدافعات بلاوجه آنان و سایر قراین و امارات موجود بزه انتسابی را محرز و مسلم دانسته و مستندا بـه مـاده 47 قانون مجازات اسلامی و ماده 61 ناظر به ماده 28 قانون ثبت اختراعات طرحهای صنعتی و علایم تجاری 1386 هر یک از آنها را به پرداخت پنجاه میلیون ریال جزای نقدی محکوم می نماید. و در رابطه با اتهام دیگر آنها مبنی بر نقض حقوق صاحب اختراع به شماره 28612061 مورخ 1/12/84 نظر به اینکه حسب اظهارات شکات و مستندات ابرازی اختراع مذکور پس از مدتی به شکل طـرح صنـعتی به شماره های 17- ID مورخ 3/1/88 و 4004 - ID مورخ 18/3/90 درآمده و با اقدام خود شکات از مدل اختراع خارج و به صورت طرح صنعتی درآمده است فلذا این قسمت از اقدام متهمان قابل تعقیب کیفری نیست (به لحاظ تعیین مجازات برای نقض صاحبان طرح صنعتی) و بزه مذکور مصداق خارجی ندارد. علی هذا با رعایت قاعده اصاله البرایه و مستنـدا به ماده 177 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری با رد کیفرخواست رای بر برایت آنان صادر و اعلام می نماید. در راستای ماده 10 قانون مجازات اسلامی کالاهای تولیدی تحت طرح صنعتی شاکی توسط متهمان پس از قطعیت رای معدوم و امحاء اثر شود. رای صادره حضوری بوده و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1043 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ افراسیاب

رای دادگاه تجدیدنظر استان
آقایان ن.ت. و ب.ح. به وکالت از آقایان م. و ب. شهرتین ع. نسبت به دادنامه شماره 800068 مورخ 4/2/92 صادره از شعبه 1043 دادگاه عمومی جزایی تهران از حیث برایت آقایان ج.پ. و ب.س. از اتهام نقض حقوق صاحب اختراع (موکلین خویش) و از حیث قلت مجازات معینه برای آقایان ج.پ. و ب.س. در امر محکومیت از بابت نقض حقوق صاحبان طرح های صنعتی تجدیدنظر خواهی نموده اند با توجه به مفاد لایحه ابرازی نامبردگان و عنایتا به محتویات پرونده امر و دادنامه مورد اعتراض اولا اعتراض معنونه نسبت به رای برایت وارد می باشد چرا که حق اختراع و موضوع نقض حقوق طرح های صنعتی دو مقوله جدا از هم می باشد و هر دو مورد حمایت مقنن قرار دارد و در موضوع معنون در پرونده هر دو در واقع شکل گرفته است اما آنچه مورد توجه است بحث نقض حقوق مربوط به اختراع مقدمه نقض حقوق مربوط به طرح های صنعتی بوده است و هر دو لازم و ملزوم همدیگر با توجه به شرایط موجود در پرونده هستند و موضوع مشمول ماده 46 از قانون مجازات اسلامی است. فلذا با حذف عبارت مبری شدن از اتهام انتسابی مبنی بر نقض حقوق مربوط به اختراع در اجرای مدلول تبصره 4 ماده 22 از قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و تبدیل ماده 47 از قانـون مـجازات اسـلامی به ماده 46 در رای صـادره به لحاظ احراز نقض حقوق مربوط به اختراع و اصلاح دادنامه معترض عنه با رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواهان ها در قسمت مربوط به قلت مجازات معینه به لحاظ مبتنی نبودن بر ادله لازمه کافیه دادنامه معترض عنه را با اصلاحیه مذکورالذکر به استناد بند الف از ماده 257 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری تایید نموده و اعلام میدارد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 4 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
جوادی ـ سعادت زاده

قاضی:
محبوب افراسیاب , هدایت اله جوادی , بهزاد سعادت زاده

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 10 ـ در مقررات و نظامات دولتی مجازات و اقدام تامینی و تربیتی باید به موجب قانونی باشد که قبل از وقوع جرم مقرر شده است و مرتکب هیچ رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل را نمیتوان به موجب قانون موخر به مجازات یا اقدامات تامینی و تربیتی محکوم کرد لکن چنانچه پس از وقوع جرم قانونی مبنی بر تخفیف یا عدم اجرای مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی یا از جهاتی مساعدتر به حال مرتکب وضع شود نسبت به جرایم سابق بر وضع آن قانون تا صدور حکم قطعی موثر است. هرگاه به موجب قانون سابق حکم قطعی لازم الاجراء صادرشده باشد به ترتیب زیر عمل می شود: الف ـ اگر رفتاری که در گذشته جرم بوده است به موجب قانون لاحق جرم شناخته نشود حکم قطعی اجراء نمی شود و اگر در جریان اجراء باشد اجرای آن موقوف می شود. در این موارد و همچنین در موردی که حکم قبلا اجراء شده است هیچ گونه اثر کیفری بر آن مترتب نیست. ب ـ اگر مجازات جرمی به موجب قانون لاحق تخفیف یابد قاضی اجرای احکام موظف است قبل از شروع به اجراء یا در حین اجراء از دادگاه صادرکننده حکم قطعی اصلاح آن را طبق قانون جدید تقاضا کند. محکوم نیز می تواند از دادگاه صادرکننده حکم تخفیف مجازات را تقاضا نماید. دادگاه صادرکننده حکم با لحاظ قانون لاحق مجازات قبلی را تخفیف میدهد. مقررات این بند در مورد اقدام تامینی و تربیتی که در مورد اطفال بزهکار اجراء می شود نیز جاری است. در این صورت ولی یا سرپرست وی نیز می تواند تخفیف اقدام تامینی و تربیتی را تقاضا نماید. تبصره ـ مقررات فوق در مورد قوانینی که برای مدت معین و یا موارد خاص وضع شده است مگر به تصریح قانون لاحق اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 10 قانون مجازات اسلامی

ماده 46 ـ در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یکسوم مجازات می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یکسوم مجازات در صورت دارا بودن شرایط قانونی از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

مشاهده ماده 46 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM