رای قضایی شماره 9209970223200797

رای قضایی شماره 9209970223200797

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970223200797


شماره دادنامه قطعی:
9209970223200797

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/06/12

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
ایجاد سروصدا و درگیری در اداره دولتی

پیام رای:
ایجاد سروصدا و درگیری در اداره دولتی مصداق اخلال در نظم عمومی است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص شکایت آقای م.ل. و خانم م.ف. علیه آقای ع.م. فرزند ش. به اتهام ایراد فحاشی و توهین نسبت به شکات و اخلال در نظم عمومی از طریق ایجاد درگیری و سروصدا در اداره برق نظر به شکایت شکات خصوصی و گزارش مرجع انتظامی و کیفرخواست دادستان محترم و تحقیقات به عمل آمده و اظهارات شهود و دفاعیات بلاوجه متهم در دادسرا و در دادگاه و سایر قراین و امارات موجود بزهکاری متهم موصوف محرز است لذا مستندا به مواد 607 و 618 از قانون مجازات اسلامی به لحاظ این که حسب بند 2 ماده واحده استقلال شرکتهای توزیع برق در استانها مصوب سال 1384 مجلس شورای اسلامی شرکتهای توزیع برق به صورت غیردولتی اداره می شوند متهم موصوف را بابت اتهام توهین به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی و بابت اخلال در نظم به تحمل شش ماه حبس تعزیری و سی ضربه شلاق محکوم می نماید. علی هذا نظر به اینکه دادگاه به لحاظ وضع اجتماعی متهم و اوضاع و احوالی که متهم تحت تاثیر آن مرتکب جرم شده است و اینکه متهم فاقد سابقه کیفری می باشد و برای اولین بار مرتکب جرم شده است اجرای تمامی مجازات مذکور را در حق متهم مناسب نمی داند لذا مستندا به بند 3 ماده 22 از قانون مجازات اسلامی و مواد 25 الی 37 از قانون مذکور مدت دو ماه از حبس متهم مذکور را به پرداخت ده میلیون ریال جزای نقدی تبدیل و مابقی مجازات حبس ایشان (چهار ماه حبس و سی ضربه شلاق) را به مدت دو سال معلق می نماید و نامبرده مکلف است در طول ایام تعلیق از ارتکاب جرایم مندرج در ماده 25 قانون مجازات اسلامی و هرگونه جرم عمدی دیگری خودداری نماید. و در صورت ارتکاب جرم جدید علاوه بر مجازات جرم جدید مفاد رای تعلیقی نیز در حق نامبرده اجرا خواهد شد. رای صادره حضوری محسوب و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی دماوند ـ مصطفی نژادموسوی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ع.م. نسبت به دادنامه شماره 911416ـ28/11/91 شعبه محترم 102 دادگاه عمومی جزایی شهرستان دماوند که به موجب آن نامبرده به اتهام توهین به پرداخت 000/000/1 ریال جزای نقدی و در رابطه با اتهام اخلال در نظم عمومی به تحمل 6 ماه حبس تعزیری و 30 ضربه شلاق محکوم و سپس دو ماه از حبس مزبور به پرداخت 000/000/10 ریال جزای نقدی تبدیل و اجرای مابقی حبس مقرر به مـدت دو سال معـلق شده است دادگـاه با عنـایت به اینکه از سوی تجدیدنظرخواه اعتراضی که موجب نقض رای تجدیدنظرخواسته باشد به عمل نیامده است و تجدیدنظرخواهی با هیچیک از جهات موضوع ماده 240 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری منطبق نیست و از حیث احراز بزهکاری و رعایت تشریفات دادرسی هم ایرادی بر رای صادره نیست لذا موجبی برای نقض آن نمی باشد و لیکن با توجه به اینکه شاکی یعنی اداره برق از شکایت خود علیه متهم گذشت کرده است و با توجه به وضعیت شغلی وی نیز موقعیتی که موجب ارتکاب جرم از ناحیه وی شده دادگاه کل حبس و شلاق و جزای نقدی مقرر در حکم را در مورد وی با رعایت ماده 37 از قانون مجازات اسلامی به پرداخت پنج میلیون ریال جزای نقدی تبدیل و تخفیف و با تخفیف به عمل آمده مستندا به بند الف ماده 257 از قانون صدرالذکر رای صادره را تایید می نماید. این رای قطعی است.
رییس شعبه 32 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
قمری ـ حاجی حسنی

قاضی:
حمیدرضا قمری , علی حاجی حسنی , سیدروح الله مصطفی نژادموسوی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 607 ـ از بین بردن دو لب دیه کامل و هر یک نصف دیه کامل دارد و دیه از بین بردن مقداری از لب به نسبت تمام لب محاسبه می شود. تبصره ـ حدود لب بالا از نظر عرض مقداری است که لثه را می پوشاند و به دو روزنه و دیواره بینی متصل و طول آن همان طول دهان است و حدود لب پایین از نظر عرض مقداری است که لثه را می پوشاند و طول آن همان طول دهان است. حاشیه گونه ها جزء لب ها محسوب نمی شود.

مشاهده ماده 607 قانون مجازات اسلامی

ماده 618 ـ هرگاه دندان های اصلی دائمی از بیست و هشت عدد کمتر باشد به همان نسبت از دیه کامل کاهش مییابد خواه خلقتا کمتر باشد یا در اثر عارضه ای کم شده باشد.

مشاهده ماده 618 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 ـ انحلال شخص حقوقی و مصادره اموال آن زمانی اعمال می شود که برای ارتکاب جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین فعالیت خود را منحصرا در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشد.

مشاهده ماده 22 قانون مجازات اسلامی

ماده 25 ـ محکومیت قطعی کیفری در جرایم عمدی پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان در مدت زمان مقرر در این ماده محکوم را از حقوق اجتماعی به عنوان مجازات تبعی محروم می کند: الف ـ هفت سال در محکومیت به مجازات های سالب حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی ب ـ سه سال در محکومیت به قطع عضو قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده بیش از نصف دیه مجنی علیه باشد نفی بلد و حبس تا درجه چهار پ ـ دو سال در محکومیت به شلاق حدی قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده نصف دیه مجنی علیه یا کمتر از آن باشد و حبس درجه پنج تبصره 1 ـ در غیر موارد فوق مراتب محکومیت در پیشینه کیفری محکوم درج می شود لکن در گواهی های صادره از مراجع ذیربط منعکس نمی گردد مگر به درخواست مراجع قضایی برای تعیین یا بازنگری در مجازات تبصره 2 ـ در مورد جرایم قابل گذشت در صورتی که پس از صدور حکم قطعی با گذشت شاکی یا مدعی خصوصی اجرای مجازات موقوف شود اثر تبعی آن نیز رفع می شود. تبصره 3 ـ در عفو و آزادی مشروط اثر تبعی محکومیت پس از گذشت مدت های فوق از زمان عفو یا اتمام مدت آزادی مشروط رفع می شود. محکوم در مدت زمان آزادی مشروط و همچنین در زمان اجرای حکم نیز از حقوق اجتماعی محروم می گردد.

مشاهده ماده 25 قانون مجازات اسلامی

ماده 37 ـ در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند: الف ـ تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه ب ـ تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار پ ـ تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال ت ـ تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

مشاهده ماده 37 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM