رای قضایی شماره 9209970222200489

رای قضایی شماره 9209970222200489

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970222200489


شماره دادنامه قطعی:
9209970222200489

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/04/25

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
تعدد معنوی در ارتکاب تظاهر و قدرت نمایی با چاقو و ایراد جرح عمدی با چاقو

پیام رای:
ایراد جرح عمدی با چاقو و بزه تظاهر و قدرت نمایی با چاقو مصداق تعدد معنوی بوده و تنها یک مجازات دارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای س.ص. (متواری) دایر بر ضرب و جرح عمدی با چاقو و تهدید و تظاهر و قدرت نمایی با چاقو و توهین با توجه به محتویات پرونده شکایت آقای م.خ. گزارش مرجع انتظامی نامه پزشکی قانونی عدم دسترسی به متهم و احضار وی از طریق آگهی در روزنامه و عدم ایراد و دفاعی از سوی متهم کیفرخواست صادره از سوی دادسرای ناحیه 14 تهران و سایر قراین لذا اتهامات وی محرز بوده و دادگاه به استناد مواد 302 و 480 و 481 و 608 و 617 قانون مجازات اسلامی نامبرده را به پرداخت یک و نیم درصد دیه کامل بابت بریدگی بخیه شده در حد متلاحمه زانوی راست و یک درصد دیه کامل بابت خراشیدگی حارصه سمت چپ صورت در حق شاکی محکوم می نماید و از حیث جنبه عمومی جرم نامبرده را به تحمل یک سال حبس تعزیری و هم چنین نامبرده را به تحمل هشت ماه حبس تعزیری و پنجاه ضربه شلاق بابت تهدید و تظاهر و قدرت نمایی با چاقو و تحمل سی ضربه شلاق بابت توهین محکوم می نماید. رای صادره غیابی بوده و ظرف ده روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در همین دادگاه است.
رییس شعبه 1126 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ درخت پیری

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م.م. به وکالت از آقای س.ص. نسبت به دادنامه شماره 00985 مورخ 21/6/90 که در مقام تایید دادنامه غیابی شماره 00362 مورخ 1/3/90 از شعبه محترم 1126 دادگاه عمومی جزایی تهران صادرگردیده نظر به اینکه میزان دیه مورد لحوق حکم کمتر از خمس دیه کامل می باشد و به دلالت بند د ماده 232 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته از این حیث قطعی است؛ با وصف مذکور از این جهت دادگاه قرار رد تجدیدنظرخواهی مطروحه را صادر و نسبت به موارد دیگر (محکومیت به حبس مربوط به جنبه عمومی بزه ایراد جرح عمدی با چاقو و محکومیت به حبس و شلاق مربوط به بزه تهدید و تظاهر و قدرت نمایی با چاقو و محکومیت به شلاق در رابطه با بزه توهین) با مداقه در مندرجات لایحه تجدیدنظرخواهی و مجموع بررسی های به عمل آمده اعتراض مدلل و مستندی که نقض و گسیختن دادنامه تجدیدنظرخواسته را ایجاب نماید مطرح نگردیده ولکن با وصف محکوم نمودن شخص به لحاظ ارتکاب بزه ایراد جرح عمدی با چاقو سپس محکوم نمودن به حبس دیگر به عنوان تهدید و تظاهر و قدرت نمایی با چاقو با توجه به وحدت شاکی فاقد وجاهت قانونی است. بدین ترتیب دادگاه به تجویز تبصره 4 ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و لحاظ ماده 47 قانون مجازات اسلامی مجازات هشت ماه حبس و پنجاه ضربه شلاق مربوط به بزه تهدید و تظاهر و قدرت نمایی با چاقو از دادنامه تجدیدنظرخواسته حذف و مستندا به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و تبصره 2 ماده 22 اصلاحی مذکور با لحاظ اوضاع و احوال خاص مرتکب (داشتن درجاتی از عقب ماندگی ذهنی برابر نظریه پزشکی قانونی به شرح مضبوط در صفحه44 پرونده) و تقلیل حبس از یک سال به تحمل صرفا شش ماه حبس دادنامه تجدیدنظرخواسته را (جنبه عمومی جرح عمدی با چاقو و با تقلیل حبس و محکومیت در رابطه با توهین) تایید و ابرام می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 22 دادگاه تجدیدنظراستان تهران ـ مستشار دادگاه
شهرابی فراهانی ـ نوری نجفی

قاضی:
درخت پیری , حسین شهرابی فراهانی , سیدمحسن نوری نجفی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 302 ـ در صورتی که مجنی علیه دارای یکی از حالات زیر باشد مرتکب به قصاص و پرداخت دیه محکوم نمی شود: الف ـ مرتکب جرم حدی که مستوجب سلب حیات است. ب ـ مرتکب جرم حدی که مستوجب قطع عضو است مشروط بر اینکه جنایت وارد شده بیش از مجازات حدی او نباشد در غیر این صورت مقدار اضافه بر حد حسب مورد دارای قصاص و یا دیه و تعزیر است. پ ـ مستحق قصاص نفس یا عضو فقط نسبت به صاحب حق قصاص و به مقدار آن قصاص نمی شود. ت ـ متجاوز و کسی که تجاوز او قریب الوقوع است و در دفاع مشروع به شرح مقرر در ماده (156) این قانون جنایتی بر او وارد شود. ث ـ زانی و زانیه در حال زنا نسبت به شوهر زانیه در غیر موارد اکراه و اضطرار به شرحی که در قانون مقرر است. تبصره 1 ـ اقدام در مورد بندهای (الف) (ب) و (پ) این ماده بدون اجازه دادگاه جرم است و مرتکب به تعزیر مقرر در کتاب پنجم «تعزیرات» محکوم می شود. تبصره 2 ـ در مورد بند (ت) چنانچه نفس دفاع صدق کند ولی از مراتب آن تجاوز شود قصاص منتفی است لکن مرتکب به شرح مقرر در قانون به دیه و مجازات تعزیری محکوم می شود.

مشاهده ماده 302 قانون مجازات اسلامی

ماده 480 ـ در موارد تحقق لوث و امکان اثبات جنایت علیه شخصی معین از اطراف علم اجمالی با قسامه طبق مقررات قسامه عمل می شود.

مشاهده ماده 480 قانون مجازات اسلامی

ماده 481 ـ هرگاه مجنی علیه یا اولیای دم ادعاء کنند که مرتکب شخصی نامعین از دو یا چند نفر معین است در صورت تحقق لوث مدعی می تواند اقامه قسامه نماید. با اجرای قسامه بر مجرم بودن یکی از آنها مرتکب به علم اجمالی مشخص می شود و مفاد مواد فوق اجراء می گردد.

مشاهده ماده 481 قانون مجازات اسلامی

ماده 608 ـ جنایتی که باعث جمع شدن یک یا دو لب و یا قسمتی از آن گردد موجب ارش است خواه موجب نمایان شدن دندان ها بشود خواه نشود.

مشاهده ماده 608 قانون مجازات اسلامی

ماده 617 ـ دندان های اضافی به هر نام که باشد و به هر نحو که روییده باشد اگر در کندن آنها نقصی حاصل شود ارش ثابت می گردد و اگر هیچگونه نقصی حاصل نشود ارش نیز ندارد. تبصره 1 ـ هرگاه در کندن دندان زائد نقصی حاصل نشود لکن جراحتی به وجود آید برای جراحت مزبور ارش ثابت است. تبصره 2 ـ هرگاه در مورد اینکه دندان کنده شده اصلی است یا زائد تردید وجود داشته باشد و با رجوع به کارشناس زائد یا اصلی بودن آن مشخص نشود اقلال امرین از دیه دندان اصلی و ارش دندان زائد پرداخت می شود.

مشاهده ماده 617 قانون مجازات اسلامی

ماده 47 ـ صدور حکم و اجرای مجازات در مورد جرایم زیر و شروع به آنها قابل تعویق و تعلیق نیست: الف ـ جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور خرابکاری در تاسیسات آب برق گاز نفت و مخابرات ب ـ جرایم سازمان یافته سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار آدم ربایی و اسیدپاشی پ ـ قدرت نمایی و ایجاد مزاحمت با چاقو یا هر نوع اسلحه دیگر جرایم علیه عفت عمومی تشکیل یا اداره مراکز فساد و فحشا ت ـ قاچاق عمده مواد مخدر یا روانگردان مشروبات الکلی و سلاح و مهمات و قاچاق انسان ث ـ تعزیر بدل از قصاص نفس معاونت در قتل عمدی و محاربه و افساد فی الارض ج ـ جرایم اقتصادی با موضوع جرم بیش از یکصد میلیون (100.000.000) ریال

مشاهده ماده 47 قانون مجازات اسلامی

ماده 22 – (طبق ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در رابطه با امور کیفری نسخ شده است) رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان به درخواست تجدیدنظر از احکام قابل تجدیدنظر دادگاههای عمومی جزائی و انقلاب وفق مقررات قانونی آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 28/6/1378 کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با حضور دادستان یا یکی از دادیاران یا معاونان وی به عمل می آید و در مورد آراء حقوقی وفق قانون آئین دادرسی مربوط خواهد بود. تبصره 1 – اگر در دادگاه تجدیدنظر متهم بی گناه شناخته شود حکم بدوی فسخ و متهم تبرئه می گردد هر چند که درخواست تجدیدنظر نکرده باشد و در این صورت اگر متهم در زندان باشد فورا آزاد می شود. تبصره 2 – هرگاه دادگاه تجدیدنظر پس از رسیدگی محکوم علیه را مستحق تخفیف مجازات بداند ضمن تایید حکم بدوی مستدلا می تواند مجازات او را تخفیف دهد هرچند که محکوم علیه تقاضای تجدیدنظر نکرده باشد. تبصره 3 – در امور کیفری موضوع مجازاتهای تعزیری یا بازدارنده مرجع تجدیدنظر نمی تواند مجازات مقرر در حکم بدوی را تشدید کند مگر اینکه دادستان یا شاکی خصوصی درخواست تجدیدنظر کرده باشد. تبصره 4 – اگر حکم تجدیدنظر خواسته از نظر محاسبه محکوم به یا خسارات یا تعیین مشخصات طرفهای دعوا یا تعیین نوع و میزان مجازات و تطبیق عمل با قانون متضمن اشتباهی باشد که به اساس حکم لطمه ای وارد نسازد مرجع تجدیدنظر با اصلاح حکم آن را تایید می نماید و تذکر لازم را به دادگاه بدوی خواهد داد.

مشاهده ماده 22 قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM