رای قضایی شماره 9209970220200607

رای قضایی شماره 9209970220200607

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970220200607


شماره دادنامه قطعی:
9209970220200607

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/04/25

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مطالبه نفقه فرزند تحت حضانت توسط زوجه

پیام رای:
زوجه می تواند برای مطالبه نفقه فرزند مشترک که تحت حضانت وی است به طرفیت زوجه طرح دعوی نماید و ایراد فقدان سمت وارد نیست.

رای دادگاه بدوی
ادعای ز.ب. به طرفیت خوانده ج.ر. مطالبه نفقه خود را از تاریخ 8/5/1389 و مطالبه نفقه فرزند مشترک است محتویات پرونده دلالت بر این دارد که رابطه زوجیت دایمی فی مابین آنان برقرار است که با این وصف نفقه زوجه بر عهده زوج است اظهارات خواهان و مدافعات خوانده دلالت بر این دارد که خواهان تا تاریخ 30/3/90 در منزل مشترک حضور داشته بدیهی است که ایشان از مایحتاجی که زوج تهیه کرده استفاده نموده و نتیجه که از تاریخ 8/5/89 به زوجه انفاق شد لذا موجبی برای مطالبه نفقه ایام مذکور نمی باشد دادگاه حکم به بی حقی وی صادر می نماید نظر به این که از تاریخ 30/3/90 به بعد آنان زندگی مشترک نداشته و دلایل و مدارکی نیز دلالت بر پرداخت نفقه زوجه از سوی خوانده فوق ارایه نشده است بر همین اساس دادگاه خواسته خواهان را در مطالبه نفقه از تاریخ اخیر به بعد موجه دانسته حکم به محکومیت خوانده به پرداخت نفقه خواهان از قرار هر ماه 150هزار تومان که توسط دادگاه در نظر گرفته شده بدون توجه به نظریه کارشناسان صادر و اعلام می نماید ضمنا خوانده مکلف است که مبلغ194000ریال به عنوان خسارت دادرسی در حق خواهان پرداخت نماید و نظر به این که خواهان در مطالبه نفقه فرزند مشترک فاقد سمت نمایندگی قانونی است بر همین اساس دادگاه با استناد به ماده 89 ناظر به بند 5 ماده 84 قانون آیین دادرسی قرار رد دعوی صادر می نماید و با توجه به مراتب مذکور دادگاه دعوی ج.ر. را در پرونده 900621 که قرار رسیدگی توامان آن به پرونده فوق صادر شده مبنی بر الزام ز.ب. به لحاظ فقد ادله موجه نمی داند حکم به ابطال آن صادر می نماید. رای صادره حضوری ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 7 دادگاه عمومی خانواده اسلامشهر

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی خانم ز.ب. از دادنامه شماره 9105700771 مورخ 13/6/91 شعبه محترم هفتم دادگاه خانواده اسلامشهر که به موجب آن در خصوص دعوی مطروحه تجدیدنظرخواه به طرفیت آقای ج.ر. به خواسته مطالبه نفقه معوقه و همچنین نفقه فرزند مشترک حکم به شرح دادنامه وفق نظریه کارشناس تصدیر گردیده دادگاه با توجه به اوراق و محتویات پرونده و ملاحظه دادخواست مرحله تجدیدنظری و لوایح منضم در دفاعیات به عمل آمده از جانب تجدیدنظرخوانده اعتراض تجدیدنظرخواه راجع به نفقه معوقه وارد نبوده رای صادره موافق موازین و مقررات و اصول و قواعد دادرسی و از حیث استدلال و استناد به مواد قانونی صحیحا اصدار و ایرادی متوجه دادنامه راجع به نفقه زوجه وجود نداشته در این مرحله از رسیدگی نیز دلیلی که موجبات نقض دادنامه را فراهم سازد ارایه نشده لذا دادگاه با رد اعتراض معترض دادنامه معترض عنه را در استناد به قسمت اخیر ماده 358 از قانون آیین دادرسی مدنی تایید می نماید اما اعتراض تجدیدنظرخواه راجع به نفقه فرزند که دادگاه محترم نخستین مبادرت به صدور قرار رد دعوی نموده اند نظر به این که خواهان بدوی مادر طفل محسوب است و در حال حاضر نیز حضانت به عهده مادر است لذا مطالبه نفقه فرزند از جانب مادر فاقد اشکال قانونی است و این موضوع نیز در ماده 47 قانون حمایت خانواده مصوب 1/12/91 تصریح گردیده لذا دادگاه با قبول اعتراض معترض راجع به نفقه فرزند در استناد به قسمت اخیر ماده 353 از قانون آیین دادرسی مدنی نقض و پرونده به دادگاه محترم نخستین عودت تا راجع به نفقه فرزند رسیدگی ماهیتی فرمایند. رای صادره در استناد به ماده 365 از قانون آیین دادرسی مدنی قطعی محسوب است.
رییس شعبه 2 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشاران دادگاه
سیفی ـ موتمن ـ ارژنگی

قاضی:
علی سیفی , ارژنگی , موتمن

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 358 - چنانچه دادگاه تجدیدنظر ادعای تجدیدنظرخواه را موجه تشخیص دهد رای دادگاه بدوی را نقض و رای مقتضی صادر می نماید. در غیر این صورت با رد درخواست و تایید رای پرونده را به دادگاه بدوی اعاده خواهد کرد.

مشاهده ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 47ـ دادگاه در صورت درخواست زن یا سایر اشخاص واجب النفقه میزان و ترتیب پرداخت نفقه آنان را تعیین می کند. تبصره ـ درمورد این ماده و سایر مواردی که به موجب حکم دادگاه باید وجوهی به طور مستمر از محکوم علیه وصول شود یک بار تقاضای صدور اجرائیه کافی است و عملیات اجرائی مادام که دستور دیگری از دادگاه صادر نشده باشد ادامه می یابد.

مشاهده ماده 47 قانون حمایت از خانواده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM