رای قضایی شماره 9209970905100141

رای قضایی شماره 9209970905100141

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970905100141


شماره دادنامه قطعی:
9209970905100141

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/03/11

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:
شعبه دیوان عدالت اداری

عنوان رای:
اماره دائمی بودن قرارداد کار

پیام رای:
در مورد کارهایی که طبیعت آن ها جنبه مستمر دارد درصورتی که مدتی در قرارداد کار ذکر نشود قرارداد دائمی تلقی می شود.

رای شعبه دیوان عدالت اداری
نظر به اینکه در کارهایی که طبیعت آن ها جنبه مستمر دارد در صورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود طبق تبصره 2 ماده 7 قانون کار مصوب 69 قرارداد کار دایمی تلقی می شود و چنانچه قرارداد کار دایمی باشد بر اساس ماده 27 قانون مذکور در صورتی که کارگر در انجام وظایف محوله قصور ورزد و یا آیین نامه انضباطی کارگاه را پس از مذکرات نقض نماید کارفرما حق دارد در صورت اعلام نظر مثبت شورای اسلامی کار و در واحدهایی که فاقد شورای اسلامی کار هستند با نظر مثبت انجمن صنفی با پرداخت مطالبات و حقوق معوقه نسبت به هر حال سابقه کار معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر به عنوان حق سنوات به وی قرارداد کار را فسخ نماید و از آنجایی که ماهیت کار شاکی مستمر بوده و در قرارداد کار ذکر مدت نشده رای هیات حل اختلاف کار از حیث انطباق با تبصره 2 ماده 7 و 27 قانون کار مخدوش است. لذا بنا به جهات فوق با پذیرش تقاضای اعمال ماده 16 قانون دیوان عدالت اداری ضمن نقض رای شماره.. . شعبه 18 دیوان حکم به رسیدگی مجدد در هیات هم عرض با لحاظ جهات ذکر شده در این رای صادر و اعلام می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 1 تشخیص دیوان عدالت اداری ـ مستشاران شعبه
اشراقی ـ درزی رامندی ـ دلاوری ـ شریعت فر ـ یاورزاده (نظر اقلیت)

قاضی:
درزی رامندی , اشراقی , محمدرضا دلاوری , شریعت فر , یاورزاده

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 16ـ رسیدگی در شعب دیوان مستلزم تقدیم دادخواست است. دادخواست باید به زبان فارسی روی برگه های مخصوص تنظیم شود. تبصره1ـ پرونده هایی که با صدور قرار عدم صلاحیت از مراجع قضائی دیگر به دیوان ارسال می شود نیازی به تقدیم دادخواست و پرداخت هزینه دادرسی ندارد. تبصره2ـ از زمان تصویب این قانون مهلت تقدیم دادخواست راجع به موارد موضوع بند(2) ماده (10) این قانون برای اشخاص داخل کشور سه ماه و برای افراد مقیم خارج از کشور شش ماه از تاریخ ابلاغ رای یا تصمیم قطعی مرجع مربوط مطابق قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب (در امور مدنی) است. مراجع مربوط مکلفند در رای یا تصمیم خود تصریح نمایند که رای یا تصمیم آنها ظرف مدت مزبور در دیوان قابل اعتراض است. در مواردی که ابلاغ واقعی نبوده و ذی نفع ادعای عدم اطلاع از آن را بنماید شعبه دیوان در ابتداء به موضوع ابلاغ رسیدگی می نماید. در مواردی که به موجب قانون سابق اشخاصی قبلا حق شکایت در مهلت بیشتری داشته اند مهلت مذکور ملاک محاسبه است.

مشاهده ماده 16 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 7 ـ قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق السعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر موقت برای کارفرما انجام می دهد. تبصره 1 ـ حداکثر مدت موقت برای کارهایی که طبیعت آنها جنبه غیر مستمر دارد توسط وزارت کار و امور اجتماعی تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید. تبصره 2 ـ در کارهایی که طبع آنها جنبه مستمر دارد. در صورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود قرارداد دائمی تلقی می شود.

مشاهده ماده 7 قانون کار

ماده 27 ـ هر گاه کارگر در انجام وظائف محوله قصور ورزد و یا آیین نامه های انضباطی کارگاه را پس از تذکرات کتبی نقض نماید کارفرما حق دارد در صورت اعلام نظر مثبت شورای اسلامی کار علاوه بر مطالبات و حقوق معوقه به نسبت هر سال سابقه کار معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر را به عنوان " حق سنوات" به وی پرداخته و قرارداد کار را فسخ نماید. در واحدهایی که فاقد شورای اسلامی کار هستند نظر مثبت انجمن صنفی لازم است. در هر مورد از موارد یاد شده اگر مساله با توافق حل نشد به هیات تشخیص ارجاع و در صورت عدم حل اختلاف از طریق هیات حل اختلاف رسیدگی و اقدام خواهد شد. در مدت رسیدگی مراجع حل اختلاف قرارداد کار به حالت تعلیق در می آید. تبصره 1 ـ کارگاه هایی که مشمول قانون شورای اسلامی کار نبوده و یا شورای اسلامی کار و یا انجمن صنفی در آن تشکیل نگردیده باشد یا فاقد نماینده کارگر باشند اعلام نظر مثبت هیات تشخیص موضوع ماده 158 این قانون) در فسخ قرارداد کار الزامی است. تبصره 2 ـ موارد قصور و دستورالعملها و آیین نامه های انضباطی کارگاه ها به موجب مقرراتی است که با پیشنهاد شورای عالی کار به تصویب وزیر کار و امور اجتماعی خواهد رسید.

مشاهده ماده 27 قانون کار

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM