رای قضایی شماره 9309970224501910

رای قضایی شماره 9309970224501910

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970224501910


شماره دادنامه قطعی:
9309970224501910

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/12/10

گروه رای:
حقوقی

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
دعوای اعسار نسبت به بدهی شخصی مدیر شرکت تجاری

پیام رای:
چنانچه مدیر عامل شرکت از بابت بدهی شخصی (مهریه همسر) مدیون باشد دعوی اعسار از او پذیرفته می شود و نیازی به طرح دعوی ورشکستگی به عنوان تاجر به طرفیت او نیست؛ زیرا بدهی شخصی مستقل از بدهی شخص حقوقی(شرکت) است.

رای دادگاه بدوی
در خصوص دعوی آقای م.د. با وکالت خانم ها 1- ط.د. و... به طرفیت خانم ف.الف. با وکالت آقای ح.الف. به خواسته صدور حکم به اعسار و تقسیط محکوم به (مهریه) موضوع دادنامه شماره 602010 صادرشده از شعبه ششم دادگاه خانواده شهریار در پرونده کلاسه 601733 با عنایت به محتویات پرونده اظهارات خواهان مدارک استنادی؛ شهادت شهود دفاعیات وکیل خوانده مبنی بر تاجر بودن خواهان (عدم استماع دعوی اعسار از تاجر) دعوی خواهان وارد است زیرا به نظر دادگاه بر فرض وجود شرکت و مدیرعامل بودن خواهان شخصیت وی و بدهکار بودن خواهان جدا از شرکت حقوقی است شامل بدهی شرکت و متعاقب آن توقف شرکت می باشد تا اعلام ورشکستگی بکند لذا به استناد مواد 1 2 3 24 194 295 299 303 330 336 از قانون آیین دادرسی مدنی و ماده 3 از قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مصوب 1377 و مواد 1 20 23 25 از قانون اعسار مصوب 1313 حکم به تقسیط محکوم به صادر و اعلام می دارد بدین ترتیب خواهان مکلف است بدوا (پیش قسط) سی قطعه سکه طلا و بقیه آن را هر سه ماه یک قطعه سکه طلا در حق خوانده پرداخت کند این تصمیم مانع نیست که چنانچه بعدا مالی از خواهان کشف شود می تواند حق خود را وصول کند. این تصمیم حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ دادنامه قابل تجدیدنظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 6 دادگاه عمومی خانواده شهریار - نورانی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ف.الف. و آقای م.د. به طرفیت همدیگر از دادنامه شماره 602307 مورخ 1393/9/16 شعبه محترم ششم دادگاه عمومی حقوقی خانواده شهریار که به موجب آن حکم به تقسیط محکوم به (مهریه) موضوع دادنامه شماره 602010 صادره از شعبه مزبور با اقساط ماهیانه هر سه ماه یک سکه با پیش پرداخت سی سکه تصدیر گردیده وارد نمی باشد زیرا رای بر اساس مقررات و موازین قانونی صادر شده و ایرادی از حیث ماهوی یا شکلی به آن وارد نیست و استدلال محکمه محترم بدوی و نیز مستندات آن صحیح می باشد و تجدیدنظرخواه دلیل یا دلایلی که موجبات نقض و یا بی اعتباری دادنامه را فراهم نماید ارایه ننموده لذا بنا به مراتب دادگاه مستندا به قسمت اخیر ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ضمن رد اعتراض معترض را عینا تایید می نماید. رای دادگاه به موجب ماده 356 قانون فوق الذکر قطعی است.
رییس و مستشار شعبه 45 دادگاه تجدیدنظر استان تهران
علیمحمدی- غفاری

قاضی:
علی محمدی , غفاری , محمود نورانی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 3ـ اگر استیفای محکوم به از طرق مذکور در این قانون ممکن نگردد محکوم علیه به تقاضای محکوم له تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته شدن ادعای اعسار او یا جلب رضایت محکوم له حبس می شود. چنانچه محکوم علیه تا سی روز پس از ابلاغ اجرائیه ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود دعوای اعسار خویش را اقامه کرده باشد حبس نمی شود مگر اینکه دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود. تبصره 1ـ چنانچه محکوم علیه خارج از مهلت مقرر در این ماده ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود دعوای اعسار خود را اقامه کند هرگاه محکوم له آزادی وی را بدون اخذ تامین بپذیرد یا محکوم علیه به تشخیص دادگاه کفیل یا وثیقه معتبر و معادل محکوم به ارائه نماید دادگاه با صدور قرار قبولی وثیقه یا کفیل تا روشن شدن وضعیت اعسار از حبس محکوم علیه خودداری و در صورت حبس او را آزاد می کند. در صورت رد دعوای اعسار به موجب حکم قطعی به کفیل یا وثیقه گذار ابلاغ می شود که ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ واقعی نسبت به تسلیم محکوم علیه اقدام کند. در صورت عدم تسلیم ظرف مهلت مذکور حسب مورد به دستور دادستان یا رئیس دادگاهی که حکم تحت نظر آن اجراء می شود نسبت به استیفای محکوم به و هزینه های اجرائی از محل وثیقه یا وجه الکفاله اقدام می شود. در این مورد دستور دادگاه ظرف مهلت ده روز پس از ابلاغ واقعی قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر است. نحوه صدور قرارهای تامینی مزبور مقررات اعتراض نسبت به دستور دادستان و سایر مقررات مربوط به این دستورها تابع قانون آیین دادرسی کیفری است. تبصره 2ـ مقررات راجع به تعویق و موانع اجرای مجازات حبس در خصوص کسانی که به استناد این ماده حبس می شوند نیز مجری است.

مشاهده ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی

ماده 358 - چنانچه دادگاه تجدیدنظر ادعای تجدیدنظرخواه را موجه تشخیص دهد رای دادگاه بدوی را نقض و رای مقتضی صادر می نماید. در غیر این صورت با رد درخواست و تایید رای پرونده را به دادگاه بدوی اعاده خواهد کرد.

مشاهده ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM