رای قضایی شماره 9209970901100267

رای قضایی شماره 9209970901100267

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9209970901100267


شماره دادنامه قطعی:
9209970901100267

تاریخ دادنامه قطعی:
1392/02/23

گروه رای:
اداری

نوع مرجع:

عنوان رای:
اثر تعیین نوع حق السعی بر صلاحیت هیات حل اختلاف کار

پیام رای:
توافق بین کارگر و کارفرما بر سر پرداخت حق السعی به دلار محترم است و هیات حل اختلاف کار باید در رای خود بر همین اساس حکم کند

رای شعبه دیوان عدالت اداری
در خصوص شکایت مطروحه به شرح فوق الذکر [اعتراض به رای هیات حل اختلاف]؛ با توجه به مدارک ابرازی و لایحه دفاعیه طرف شکایت مثبوت به شماره.. . و مطالعه پرونده ارسالی از اداره کار نظر به این که در قرارداد ابرازی که مورد قبول طرفین بوده است (شماره.. .) در بند 8 حق السعی به دلار تعیین شده است و مطابق ماده 37 قانون کار و ماده 10 قانون مدنی تراضی و توافق طرفین محترم و در این خصوص خلاف قانون نیز نمی باشد لذا هیات حل اختلاف نیز مطابق قرارداد و اراده طرفین در خصوص مطالبات کارگر باید به دلار حکم صادر می نمود تا در صورت تاخیر در پرداخت توسط کارفرما حق کارگر تضییع نگردد و در صورت اقدام از طریق مراجع قانونی نیز به نرخ روز معادل آن وصول گردد لذا شعبه مستندا به مواد 7 13 و 14 قانون دیوان عدالت اداری حکم به نقض رای معترض عنه جهت رسیدگی در هیات هم عرض صادر و اعلام می نماید. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 11 دیوان عدالت اداری ـ مستشار شعبه
عزیزی ـ طاهری

قاضی:

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 10 - قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده اند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد نافذ است.

مشاهده ماده 10 قانون مدنی

ماده 7ـ دیوان می تواند به تعداد مورد نیاز کارشناسانی از رشته های مختلف که حداقل دارای ده سال سابقه کار اداری و مدرک کارشناسی یا بالاتر باشند به عنوان مشاور دیوان داشته باشد. در صورت نیاز هریک از شعب به مشاوره و کارشناسی به درخواست شعبه یا به تشخیص رئیس دیوان کارشناس مشاور توسط رئیس دیوان به شعبه معرفی می شود. در این صورت کارشناس پس از بررسی موضوع نتیجه را به طور مکتوب به شعبه ارائه می کند تا در پرونده درج شود. قاضی شعبه با ملاحظه نظر وی مبادرت به صدور رای می نماید. تبصره ـ حقوق و مزایای مشاورینی که در اجرای ماده (9) قانون دیوان عدالت اداری مصوب 25/9/1385 منصوب شده اند مطابق مقررات زمان انتصاب محاسبه و پرداخت می شود.

مشاهده ماده 7 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 13ـ اثر ابطال مصوبات از زمان صدور رای هیات عمومی است مگر در مورد مصوبات خلاف شرع یا در مواردی که به منظور جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص هیات مذکور اثر آن را به زمان تصویب مصوبه مترتب نماید.

مشاهده ماده 13 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 14ـ مرجع حل اختلاف در صلاحیت بین شعب دیوان و سایر مراجع قضائی شعب دیوان عالی کشور است.

مشاهده ماده 14 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 37 ـ مزد باید در فواصل زمانی مرتب و در روز غیر تعطیل و ضمن ساعات کار به وجه نقد رایج کشور یا با تراضی طرفین به وسیله چک عهده بانک و با رعایت شرایط ذیل پرداخت شود: الف ـ چنانچه بر اساس قرارداد یا عرف کارگاه مبلغ مزد به صورت روزانه یا ساعتی تعیین شده باشد پرداخت آن باید پس از محاسبه در پایان روز یا هفته یا پانزده روز یکبار به نسبت ساعات کار و یا روزهای کارکرد صورت گیرد. ب ـ در صورتی که بر اساس قرارداد یا عرف کارگاه پرداخت مزد به صورت ماهانه باشد این پرداخت باید در آخر ماه صورت گیرد. در این حالت مزد مذکور حقوق نامیده می شود. تبصره ـ در ماه های سی و یکروزه مزایا و حقوق باید بر اساس سی و یک روز محاسبه و به کارگر پرداخت شود.

مشاهده ماده 37 قانون کار

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM