رای قضایی شماره 9309970221401706

رای قضایی شماره 9309970221401706

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9309970221401706


شماره دادنامه قطعی:
9309970221401706

تاریخ دادنامه قطعی:
1393/12/09

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مانور متقلبانه کلاهبرداری

پیام رای:
استفاده از سند مجعول به عنوان مقدمه بزه کلاهبرداری مجازات مستقل ندارد.

رای دادگاه بدوی
در خصوص اتهام آقای م. با وکالت آقای م.ق. بازداشت به علت عدم تودیع وثیقه دایر بر جعل در سند رسمی (وکالت نامه) استفاده از سند مجعول و کلاهبرداری موضوع شکایت آقایان ب. و ع. با وکالت آقای ح.؛ بدین شرح که مطابق مبایعه نامه عادی مورخ 25/02/1393 شش دانگ یک قطعه زمین شخصی با کاربری باغ و باغچه دارای پلاک ثبتی به شماره.. . فرعی از پلاک ثبتی به شماره.. . اصلی مفروز و مجزی از.. . حوزه ثبتی ملارد به مساحت 1175 مترمربع واقع در خ. به مبلغ دو میلیارد و پانصد میلیون ریال از سوی شکات پرونده از متهم پرونده در املاک ق. واقع در.. . ملارد خریداری می گردد با این توضیح که متهم با ارایه یک برگ وکالت نامه رسمی خود را وکیل مالک رسمی ملک آقای ش. معرفی نموده و مطابق وکالت نامه شماره مورخ 30/03/1387 تنظیمی در دفترخانه.. . تهران با وکالت از سوی مالک اقدام به انتقال پلاک ثبتی فوق نموده است. در ضمن در مبایعه نیز به وکالت نامه شماره.. .. مورخ 24/02/1390 دفترخانه.. . تهران نیز اشاره شد که پس از استعلامات لازم از سوی دو دفترخانه مشخص می گردد که وکالت نامه شماره.. .. دفترخانه.. . تهران فاقد اصالت بوده و اصلا وجود خارجی نداشته است و وکالت نامه شماره مورخ 26/06/1376 مربوط به فروش و انتقال یک دستگاه سواری پیکان مدل 1363 بوده است لذا با مداقه در اوراق و محتویات پرونده ازجمله شکایت شکات و وکیل ایشان استعلامات لازم از دفترخانه های.. . و.. . تهران دفاعیات بلا وجه متهم مفاد کیفرخواست صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب ملارد و با عنایت به این که متهم موصوف با ارایه وکالت نامه های فاقد اصالت و جعلی و با انجام مانور متقلبانه شکات را به داشتن اموال و اختیارات واهی فریفته است و همان طور که در کیفرخواست دادسرا نیز اشاره شده است استفاده از سند مجعول درواقع همان مانور متقلبانه و مقدم جرم کلاهبرداری بوده است و عنوان مستقل جزایی نبوده و مشمول تعدد معنوی است لذا با استناد به ماده 1 از قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس و ارتشاء و کلاهبرداری متهم نامبرده را با احتساب ایام بازداشت قبلی به تحمل یک سال حبس تعزیری و رد مال به میزان نودوپنج میلیون تومان در حق شکات پرونده که در مبایعه نامه مورخ 25/02/1393 نقدا از سوی شکایت به متهم پرداخت شده و جزای نقدی به میزان یک صد و هشتاد میلیون ریال با دو درجه تخفیف به علت کهولت سن و وضعیت خاص متهم با استناد به بند ث ماده 38 از قانون مجازات اسلامی 1392 محکوم می نماید. اما در خصوص بزه جعل انجام گرفته با عنایت به این که صرفا متهم موصوف اسناد مجعوله را برای کلاهبرداری استفاده نموده است ولی این که بزه جعل نیز منتسب به متهم پرونده باشد دلیل بر توجه اتهام به متهم موصوف نبوده است و لحاظ انکار متهم اصل کلی برایت اعمال قاعده تدرا الحدود بالشبهات و با استناد به اصل 37 قانون اساسی و بند الف ماده 177 از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و ماده 122 از قانون مجازات اسلامی حکم به برایت متهم موصوف در خصوص بزه جعل صادر و اعلام می دارد. رای صادره حضوری محسوب ظرف مدت 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در یکی از محاکم محترم دادگاه تجدیدنظر استان تهران است.
رییس شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی ملارد- امرجی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م. با وکالت آقای م.ق. نسبت به قسمتی از دادنامه شماره 1176 مورخ 28/07/1393 صادرشده از شعبه 101 دادگاه عمومی جزایی ملارد که به موجب آن به اتهام کلاهبرداری موضوع شکایت آقایان ب. و ع. به تحمل یک سال حبس تعزیری و رد مال به میزان نودوپنج میلیون تومان در حق شکات و پرداخت جزای نقدی به مبلغ یک صد و هشتاد میلیون ریال محکوم گردیده است؛ با توجه به محتویات پرونده نظر به این که ایراد و اشکالی بر دادنامه وارد نیست و موافق موازین اصدار یافته و این که اعتراض موثری که نقض دادنامه را ایجاب نماید به عمل نیامده است دادگاه با رد تجدیدنظرخواهی مستندا به بند الف ماده 257 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظرخواسته را در این قسمت تایید می نماید. اما تجدیدنظرخواهی آقای ح. به وکالت از آقایان ب. و ع. از دادنامه مزبور نظر به این که در تاریخ 04/09/1393 (صفحه 56) دادنامه معترض عنه به وکیل یادشده ابلاغ اما مشارالیه در خارج از مهلت مقرر قانونی و در تاریخ 01/10/1393 (صفحه 66) لایحه تجدیدنظرخواهی را تسلیم دادگاه بدوی نموده است. این دادگاه به جهت مرقوم مواجه با تکلیفی نیست بلکه اتخاذ تصمیم در این مورد با دادگاه مذکور است. رای دادگاه قطعی است.
شعبه14دادگاه تجدیدنظراستان تهران - رییس و مستشار
نعمت اله نیک نژاد - اسماعیل تیموری

قاضی:
ایوب امرجی , نعمت الله نیک نژاد , اسماعیل تیموری

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 38 ـ جهات تخفیف عبارتند از: الف ـ گذشت شاکی یا مدعی خصوصی ب ـ همکاری موثر متهم در شناسایی شرکاء یا معاونان تحصیل ادله یا کشف اموال و اشیاء حاصله از جرم یا به کار رفته برای ارتکاب آن پ ـ اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده یا وجود انگیزه شرافتمندانه در ارتکاب جرم ت ـ اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی ث ـ ندامت حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری ج ـ کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن چ ـ خفیف بودن زیان وارده به بزه دیده یا نتایج زیانبار جرم ح ـ مداخله ضعیف شریک یا معاون در وقوع جرم تبصره 1 ـ دادگاه مکلف است جهات تخفیف مجازات را در حکم خود قید کند. تبصره 2 ـ هرگاه نظیر جهات مندرج در این ماده در مواد خاصی پیش بینی شده باشد دادگاه نمی تواند به موجب همان جهات مجازات را دوباره تخفیف دهد.

مشاهده ماده 38 قانون مجازات اسلامی

ماده 122 ـ هر کس قصد ارتکاب جرمی کرده و شروع به اجرای آن نماید لکن به واسطه عامل خارج از اراده او قصدش معلق بماند به شرح زیر مجازات می شود: الف ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها سلب حیات حبس دائم یا حبس تعزیری درجه یک تا سه است به حبس تعزیری درجه چهار ب ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها قطع عضو یا حبس تعزیری درجه چهار است به حبس تعزیری درجه پنج پ ـ در جرایمی که مجازات قانونی آنها شلاق حدی یا حبس تعزیری درجه پنج است به حبس تعزیری یا شلاق یا جزای نقدی درجه شش تبصره ـ هرگاه رفتار ارتکابی ارتباط مستقیم با ارتکاب جرم داشته لکن به جهات مادی که مرتکب از آنها بی اطلاع بوده وقوع جرم غیرممکن باشد اقدام انجام شده در حکم شروع به جرم است.

مشاهده ماده 122 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM