رای قضایی شماره 9109970223901473

رای قضایی شماره 9109970223901473

مجموعه کامل آرای قوه قضاییه

رای قضایی شماره 9109970223901473


شماره دادنامه قطعی:
9109970223901473

تاریخ دادنامه قطعی:
1391/12/12

گروه رای:
کیفری

نوع مرجع:
دادگاه تجدیدنظر استان

عنوان رای:
مصداق تمرد

پیام رای:
صرف خودداری از رفع مانع در اجرای حکم دادگاه تمرد محسوب نمی شود.

رای دادگاه بدوی
در خصوص کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 12 تهران علیه آقای م. فرزند م. دایر بر تصرف عدوانی در ملک مشاع و تمرد در مقابل مامورین دولتی موضوع شکایت خانم س.ن. به وکالت از آقای ج. به دادگاه با التفات به مستندات کیفرخواست صادره از جمله گواهی گواهان تعرفه شده و گواهی دادورز اجرای احکام و ملاحظه دادنامه شماره 8909970228000304 مبنی بر ذی نفع بودن شاکی در ملک مورد تصرف متهم (یک باب مغازه) اقرار ضمنی متهم و وکیل ایشان به ذی حق بودن شاکی در ملک مذکور و ممانعت از حق استفاده و انتفاع شاکی و ضمن ملاحظه دفاعیات وکیل متهم مبنی بر اینکه قفل درب مغازه متنازع فیه مال شخصی بوده و عدم تحویل قفل و کلید تمرد در مقابل مامورین دولتی محسوب ندانسته مضافا اینکه وکیل متهم اظهار داشته چون متهم جزء جزء ملک مذکور متهم شریک بوده لذا تصرف متهم در کل مال را مشمول تصرف عدوانی یا ممانعت از حق ندانسته لهذا ضمن ملاحظه دفاعیات غیر موجه و غیر موثر وکیل متهم بزه انتسابی متهم موصوف را محرز و ثابت تشخیص داده و مستندا به مواد 607 و 690 قانون مجازات اسلامی حکم به محکومیت متهم موصوف علاوه بر رفع تصرف عدوانی یا رفع ممانعت از حق به پرداخت ده میلیون ریال جزای نقدی بابت تصرف عدوانی و تحمل 3 ماه و یک روز حبس تعزیری بابت تمرد در مقابل مامورین دولتی صادر و اعلام می نماید. رای صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می باشد.
رییس شعبه 1020 دادگاه عمومی جزایی تهران ـ امرایی

رای دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی آقای الف.ک. به وکالت از م.ج. فرزند م. نسبت به دادنامه شماره 1051-22/9/91 صادره از شعبه 1020 دادگاه عمومی جزایی تهران که تجدیدنظرخواه آقای بدیعی از حیث اتهامات تصرف عدوانی در ملک مشاع و تمرد در مقابل مامورین دولتی به پرداخت ده میلیون ریال جزای نقدی به نفع خزانه دولت و تحمل سه ماه و یک روز حبس تعزیری بابت تمرد و رفع تصرف عدوانی یا ممانعت از حق محکوم شده اند که وکیل تجدیدنظرخواه طی لایحه ای به شماره ثبت دفتر دادگاه عمومی جزایی (194-21/11/91) به رای دادگاه بدوی اعتراض داشته و خواهان تجدیدنظرخواهی بوده اند که پرونده به دادگاه تجدیدنظر و این شعبه ارجاع و با وصول سابقه و ملاحظه آن و بررسی به عمل آمده که تجدیدنظرخوانده ابتدا به طرفیت تجدیدنظرخواه فعلی دادخواست خلع ید نسبت به ملک مورد ادعای طرح می نمایند و به شعبه 20 دادگاه عمومی حقوقی ارجاع می شود که دادگاه حقوقی شعبه 20 به موجب دادنامه شماره 332-8/4/88 حکم به رد دعوی صادر می نمایند (برگ 42) و مجددا دادخواست دیگری به خواسته وضع ید به طرفیت تجدیدنظرخواه این پرونده مطرح می نمایند که به شعبه 20 دادگاه حقوقی ارجاع می شود دادگاه به موجب دادنامه شماره 304-25/3/89 حکم به وضع ید صادر می نمایند و مفاد حکم دادگاه بدوی در دادگاه تجدیدنظر استان شعبه 10 به موجب دادنامه شماره 231-4/2/90 مورد تایید قرار می گیرد (برگ 28 و 29) و منتهی به صدور اجراییه برای اجرا می شود که گزارش مامورین در سابقه موجود است و کپی از اعلام گزارش و تحقیقات مقدماتی و رسیدگی بدوی منتهی به محکومیت کیفری تجدیدنظرخواه می گردد که وکیل او در موعد مقرر به رای دادگاه اعتراض می نمایند و با ایرادات و استدلال خواهان نقض رای بدوی می شوند که دادگاه با بررسی به عمل آمده اولا: وضع ید محقق نگردیده است تا اینکه تصرف عدوانی تحقق پیدا کند و ارکان اتهام تصرف عدوانی در آن وجود ندارد ثانیا: حکم دادگاه اعم از حقوقی و کیفری از طریق مجاری قانونی اجرا می شود در صورتی که محکوم علیه استنکاف کند و بنا نیست بابت هر اقدامی تشکیل پرونده کیفری شود که این امر مورد پسند قانونگذار نمی باشد لزوما مجریان احکام موظفند از طریق الزامات قانونی وضع ید را اجرا نمایند تا اینکه حق صاحب حق تضییع نشود ثالثا: وقتی وضع ید محقق نمی شود تمرد هم قابل تحقق نخواهد بود فلذا دادگاه با وضع موجود و بررسی به عمل آمده به استناد جز 4 از بند ب ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری و اصل سی و هفتم قانون اساسی ضمن نقض دادنامه معترض عنه حکم به برایت تجدیدنظرخواه از اتهامات مندرج در دادنامه بدوی صادر و اعلام می گردد. رای صادره قطعی است.
رییس شعبه 39دادگاه تجدیدنظر استان تهران ـ مستشار دادگاه
رضایی ـ شفیعی خورشیدی

قاضی:
امرائی , رضائی , شفیعی خورشیدی

منبع
سامانه ملی آرای قضایی

مواد مرتبط با این رای

ماده 607 ـ از بین بردن دو لب دیه کامل و هر یک نصف دیه کامل دارد و دیه از بین بردن مقداری از لب به نسبت تمام لب محاسبه می شود. تبصره ـ حدود لب بالا از نظر عرض مقداری است که لثه را می پوشاند و به دو روزنه و دیواره بینی متصل و طول آن همان طول دهان است و حدود لب پایین از نظر عرض مقداری است که لثه را می پوشاند و طول آن همان طول دهان است. حاشیه گونه ها جزء لب ها محسوب نمی شود.

مشاهده ماده 607 قانون مجازات اسلامی

ماده 690 ـ کاهش بینایی درصورتی که مقدار آن قابل تشخیص باشد به همان نسبت دیه دارد و چنانچه قابل تشخیص نباشد موجب ارش است.

مشاهده ماده 690 قانون مجازات اسلامی

ماده 257 ـ شخص بازداشت شده باید ظرف شش ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی حاکی از بی‏گناهی خود درخواست جبران خسارت را به کمیسیون استانی متشکل از سه نفر از قضات دادگاه تجدید نظر استان به انتخاب رئیس قوه قضاییه تقدیم کند. کمیسیون در صورت احراز شرایط مقرر در این قانون حکم به پرداخت خسارت صادر می کند. در صورت رد درخواست این شخص می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را به کمیسیون موضوع ماده (258) این قانون اعلام کند.

مشاهده ماده 257 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM