نظریه مشورتی شماره 1282/95/7

نظریه مشورتی شماره 1282/95/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 1282/95/7


شماره نظریه:
1282/95/7

شماره پرونده:
897-1/168-95

تاریخ نظریه:
1395/05/31

استعلام
متهمی به اتهام سرقت به 3 سال حبس قطعی محکوم و از مورخ 18/6/92 در حال تحمل محکومیت مذکور بوده است لکن در حین تحمل حبس قطعی و متعاقبا بعدا در پرونده دیگری نیز به علت عجز از توثیق وثیقه تحت نظر به زندان معرفی شده است در تاریخ 30/7/94 محکومیت 3 سال حبس قطعی محکوم علیه به علت رضایت شکات در راستای اجرای ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری به یک سال تقلیل یافته است آیا با توجه به مراتب موصوف خاتمه اجرای حبس محکومیت سرقت محکوم علیه همان تاریخ صدور حکم تخفیف یافته 30/7/94 می باشد یا یکسال از تاریخ شروع به اجرای حبس 18/6/93 لازم به توضیح است فرض سوال صدور حکم محکومیت مجدد محکوم علیه به حبس در پرونده مربوط به قرار در دوحالت قبل و بعد از تاریخ 30/7/94 می باشد که در نحوه احتساب ایام بازداشت قبلی در محکومیت جدید موثر می باشد.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با عنایت به تصریح ماده 27 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 در صورتی که فرد پیش از صدور حکم قطعی به علت اتهام یا اتهامات مطرح در پرونده بازداشت شده باشد مدت بازداشت قبلی در حکم محاسبه می گردد با این وصف در فرض سوال محکومیت حبس ناشی از اتهام سرقت از آغاز بازداشت وی در آن پرونده محاسبه می شود و با عنایت به اینکه به سبب رضایت شکات حبس سه سال به یک سال تقلیل یافته است محکومیت اخیر یک سال نیز از همان تاریخ شروع بازداشت وی محاسبه می شود و چنانچه در خلال مدت مذکور از حیث اتهام دیگری بازداشت شده پس از پایان مدت حبس یک سال مذکور مدت بازداشت بعدی در مورد وی در اجرای محکومیت اخیر وی محاسبه می شود بنابراین خاتمه یک سال حبس یک سال پس از آغاز بازداشت اولیه می باشد نه زمان صدور حکم تخفیف یافته.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 483 ـ هرگاه شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم غیرقابل گذشت پس از قطعی شدن حکم از شکایت خود صرفنظر کند محکوم علیه می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی درخواست کند در میزان مجازات او تجدید نظر شود. در این صورت دادگاه به درخواست محکوم علیه در وقت فوق العاده و با حضور دادستان یا نماینده او با رعایت مقررات ماده (300) این قانون رسیدگی می کند و مجازات را در صورت اقتضاء در حدود قانون تخفیف می دهد یا به مجازاتی که مناسب تر به حال محکوم علیه باشد تبدیل می کند. این رای قطعی است.

مشاهده ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 27 ـ مدت حبس از روزی آغاز می شود که محکوم به موجب حکم قطعی لازم الاجراء حبس می گردد. در صورتی که فرد پیش از صدور حکم به علت اتهام یا اتهاماتی که در پرونده مطرح بوده بازداشت شده باشد مدت بازداشت قبلی در حکم محاسبه می شود. در صورتی که مجازات مورد حکم شلاق تعزیری یا جزای نقدی باشد هر روز بازداشت معادل سه ضربه شلاق یا سیصد هزار (300.000) ریال است. چنانچه مجازات متعدد باشد به ترتیب نسبت به حبس شلاق و جزای نقدی محاسبه می گردد.

مشاهده ماده 27 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM