نظریه مشورتی شماره 1139/95/7

نظریه مشورتی شماره 1139/95/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 1139/95/7


شماره نظریه:
1139/95/7

شماره پرونده:
742-1/29-95

تاریخ نظریه:
1395/05/16

استعلام
با توجه به اینکه در ماده 15 آیین نامه مربوطه به شرایط و طرز استفاده از خانه های سازمانی مصوب 63 و بند 6 ماده 2 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 56 مقررات خاصی درخصوص نحوه اجاره و تخلیه منازل سازمانی وضع گردیده است آیا با تصویب مواد 1 و13 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 76 مقررات خاص مذکور نسخ گردیده اند یا خیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با توجه به ماده 5 قانون نحوه استفاده از خانه¬های سازمانی مصوب 1346 که تصریح نموده خانه-های سازمانی مشمول هیچ یک از مقررات قانون مالک و مستاجر نیست و با عنایت به بند 5 ماده 2 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1356 و بند (ب) ماده 2 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1362 که استفاده از این خانه ها را تابع قوانین خاص و قرارداد فی مابین اعلام نموده است قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1376 منصرف از خانه های سازمانی است و قانون نحوه استفاده از خانه های سازمانی و آیین نامه مربوط کماکان معتبر است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 2 ـ موارد زیر مشمول مقررات این قانون نمی باشد: 1 ـ تصرف ناشی از معاملات با حق استرداد یا معاملات رهنی. 2 ـ اراضی مزروعی محصور و غیر محصور و توابع آنها و باغهایی که منظور اصلی از اجاره بهره برداری از محصول آنها باشد. 3 ـ ساختمانها و محلهایی که به منظور سکونت عرفا به طور فصلی برای مدتی که از شش ماه تجاوز نکند اجاره داده می شود. 4 ـ کلیه واحدهای مسکونی واقع در محدوده خدماتی شهرها و در شهرک ها که گواهی خاتمه ساختمانی آنها از تاریخ لازم الاجرا شدن قانون معاملات زمین مصوب سال 1354 صادر شده و می شود. 5 ـ خانه های سازمانی و سایر محلهای مسکونی که از طرف وزارتخانه ها و موسسات دولتی و وابسته به دولت یا اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی به هم مناسبت شغل در اختیار و استفاده کارکنان آنها قرار می گیرد. در این مورد رابطه متصرف با سازمان یا اشخاص مربوط تابع قوانین و مقررات مخصوص به خود یا قرارداد فی مابین می باشد. هر گاه متصرف خانه یا محل سازمانی که به موجب مقررات یا قرارداد مکلف به تخلیه محل سکونت باشد از تخلیه خودداری کند بر حسب مورد از طرف دادستان یا رییس دادگاه بخش مستقل به او اخطار می شود که ظرف یک ماه محل را تخلیه نماید در صورت امتناع به دستور همان مقام محل مزبور تخلیه شده و تحویل سازمان یا موسسه یا اشخاص مربوط داده می شود. 6 ـ واحدهای مسکونی که پس از اجرای این قانون به اجاره واگذار گردد.

مشاهده ماده 2 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1356

ماده 2 - موارد زیر مشمول این قانون نمی باشد. الف - تصرف ناشی از معاملات با حق استرداد یا معاملات رهنی. ب - خانه های سازمانی و سایر محلهای مسکونی که از طرف وزارتخانه ها و موسسات دولتی و وابسته به دولت یا اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی به مناسبت شغل در اختیار و استفاده کارکنان آن ها قرار می گیرد. این موارد تابع قوانین خاص خود یا طبق قرارداد فیمابین است. ج - محل کار پزشکان که تابع قرارداد فیمابین بوده و در صورت نبودن قرارداد تابع قانون مدنی است. (الحاقی 24/11/1372) تبصره 1 - وصول هر نوع وجهی تحت عنوان سرقفلی در مطب های استیجاری و واگذاری محل مطب به غیر درصورتی که در متن قرارداد بین موجر و مستاجر ذکر نشده باشد ممنوع است. (الحاقی 24/11/1372) تبصره 2 - استفاده از محلهای مسکونی در محلهایی که در قرارداد موجر و مستاجر عنوان استفاده از مطب قید نگردیده بدون رضایت مالک ممنوع است. (الحاقی 24/11/1372)

مشاهده ماده 2 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1362

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM