نظریه مشورتی شماره 7/95/736

نظریه مشورتی شماره 7/95/736

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/95/736


شماره نظریه:
7/95/736

شماره پرونده:
95-98-370

تاریخ نظریه:
1395/03/29

استعلام

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1-صدور پروانه وکالت دادگستری از سوی کانون وکلای دادگستری امری متفاوت از منع انجام وکالت موضوع تبصره 4 ماده 6 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب17/1/1376 است بنابراین هرچند صلاحیت دادگاه تجدیدنظر شامل محدوده تمام استان است اما صرف صدور و اعطای پروانه وکالت دادگستری برای قضات بازنشسته دادگاههای تجدیدنظراستان که کانون وکلای مربوطه در حوزه آن مستقر است بلااشکال بوده و به معنای تجویز وکالت (در مدت تعیین شده) در حوزه آن استان برای وکیل مربوطه نمی باشد النهایه وکلای مزبور مکلف به رعایت مفاد تبصره 4 ماده 6 قانون فوق­الذکر  می­باشند. 2-چون ممنوعیت وکالت این وکلا به مدت سه سال در آخرین محل خدمت خود مستند به قانون  است تکلیف رعایت تبصره 4 ماده 6 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری برعهده وکیل دادگستری است بدین لحاظ ضمانت اجرای تخلف از مقرره مذکور در ذیل همان تبصره آمده است واز آنجا که اعلام ممنوعیت کانون وکلای دادگستری اثری فراتر از قانون ندارد پاسخ سوال دوم منفی است./

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 6 ـ بر اساس بند چهار اصل چهل و سوم و بند شش اصل دوم و اصول نوزدهم بیستم و بیست و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اجبار افراد به کار معین و بهره کشی از دیگری ممنوع و مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ نژاد زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود و همه افراد اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و هر کس حق دارد شغلی را که به آن مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست برگزیند.

مشاهده ماده 6 قانون کار

ماده 6 ـ وکلا نمی توانند در غیر از محلی که برای آنجا پروانه وکالت دریافت کرده اند دفتر وکالت تاسیس نمایند و همچنین نمی توانند عملا فعالیت وکالتی خود را در محل دیگری متمرکز نمایند. تخلف از این حکم مستوجب مجازات انتظامی درجه 3 در نوبت اول و درجه 4 در نوبت دوم و درجه 5 در نوبت سوم خواهد بود. به این تخلف در دادسرا و دادگاه انتظامی کانونی رسیدگی خواهد شد که تخلف در حوزه آن انجام شده است. در صورت عدم توجه و رسیدگی کانون اخیر کانون متبوع وکیل مزبور نیز حق رسیدگی خواهد داشت. تبصره 1 ـ ادامه وکالت در پرونده هایی که قبل از تصویب این ماده مطرح گردیده و همچنین با اجازه کانون وکلای متبوع وکالت از خویشاوندان تا درجه سوم از شمول این ماده مستثنی است. در صورتی که حوزه اخیر تابع کانون وکلای دیگری باشد اجازه کانون مزبور نیز لازم است. تبصره 2 ـ محدوده حوزه هر کانون به پیشنهاد وزیر دادگستری و تصویب رییس قوه قضاییه مشخص خواهد شد. تبصره 3 ـ کارآموزان وکالت در دوران کارآموزی باید حسن اخلاق و حسن رفتار داشته باشند چنانچه به تشخیص کمیسیون کارآموزی خلاف آن احراز شود با تایید رییس کانون و رای دادگاه انتظامی کانون پروانه کارآموزی آنان ابطال خواهد شد. کارآموزان وکالت قبل از اخذ پروانه وکالت حق وکالت در دعاویی که مرجع تجدیدنظر از احکام آنها دیوان عالی کشور می باشد را ندارند. تبصره 4 ـ کسانی که دارای رتبه قضایی بوده اند به مدت سه سال در آخرین محل خدمت خود حق وکالت نخواهند داشت. متخلف از این مقرره به ترتیب تکرار مستوجب مجازاتهای درجه 3 الی 6 خواهد بود.

مشاهده ماده 6 قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM