نظریه مشورتی شماره 7/90/4291

نظریه مشورتی شماره 7/90/4291

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/90/4291


شماره نظریه:
7/90/4291

شماره پرونده:
90-218-1476

تاریخ نظریه:
1390/10/03

استعلام
1ـ تایید گزارش اصلاحی شورای حل اختلاف چه زمانی در صلاحیت قاضی شورا و در چه مواردی در صلاحیت دادگاه است؟ 2ـ آیا پس از صدور گزارش اصلاحی در شورا به لحاظ اعتراض یکی از طرفین شورای حل اختلاف حق عدول از گزارش اصلاحی مزبور را دارد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1ـ با توجه به ماده 25 قانون شوراهای حل اختلاف و ماده 33 آئین نامه اجرائی آن رسیدگی شورا در موارد تراضی طرفین و صدور گزارش اصلاحی به استناد ماده 8 قانون یادشده در صورتی که در حدود صلاحیت شورای حل اختلاف باشد قابل تائید از طرف قاضی شورا می باشد ولی اگر خارج از صلاحیت یا مازاد بر صلاحیت شورا باشد موضوع سازش و شرایط آن به ترتیبی که واقع شده در صورت مجلس منعکس و پرونده و خواهان یا شاکی به مرجع قضائی ذیصلاح هدایت می شود و قاضی شورا نمی تواند چنین گزارش اصلاحی را تائید کند. 2ـ اصولا پس از اتخاذ تصمیم نهائی که از جمله آنها گزارش اصلاحی است قاعده فراغ دادرس حاکم بر قضیه بوده و قاضی شورا راسا حق عدول از آن را ندارد زیرا تائید گزارش اصلاحی در زمره تصمیمات اعدادی یا اداری نیست که قابل عدول باشد ولی معترض حق اعتراض به آن را در دادگاه عمومی محل دارد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 25ـ رای صادره از سوی قاضی شورا حضوری است مگر اینکه محکوم علیه یا وکیل او در هیچ یک از جلسات رسیدگی حاضر نشده و یا به طور کتبی نیز دفاع ننموده باشد.

مشاهده ماده 25 قانون شورای حل اختلاف

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM