نظریه مشورتی شماره 7/98/2055

نظریه مشورتی شماره 7/98/2055

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/2055


شماره نظریه:
7/98/2055

شماره پرونده:
98-139-2055ح

تاریخ نظریه:
1399/04/07

استعلام
اگر دادگاه در خصوص موضوع دعوای طرفین رسیدگی و مبادرت به صدور رای کند و سپس طرفین در مرحله اجرای حکم در اجرای احکام مدنی به موسسه داوری مراجعه کنند و آن مرجع در خصوص موضوع دعوای طرفین که سابقا از طرف دادگاه رسیدگی و اتخاذ تصمیم شده است مبادرت به رسیدگی و صدور رای کند و این رای مورد پذیرش محکوم له پرونده اجرایی نباشد تکلیف اجرای احکام در باب اجرای حکم چیست؟ آیا مکلف به اجرای حکم دادگاه است یا باید رای داوری را اجرا کند؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با عنایت به اصل تاخیرناپذیری اجرای حکم قطعی دادگاه فرض استعلام که در مرحله اجرای حکم قطعی دادگاه طرفین موضوع را به داوری ارجاع و منجر به صدور رای داور شده است از شمول ماده 24 قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 خارج است؛ لذا موجبی برای عدم اجرای رای قطعی دادگاه که بر مبنای آن اجرائیه صادر شده است وجود ندارد و واحد اجرای احکام باید به تکلیف قانونی خود عمل کند؛ مگر این که حکم دادگاه به طریق قانونی و از طریق مرجع صالح بلااثر شده باشد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 24 ـ دادورز ( مامور اجرا) بعد از شروع به اجرا نمی تواند اجرای حکم را تعطیل یا توقیف یا قطع نماید یا به تاخیر اندازد مگر به موجب قرار دادگاهی که دستور اجرای حکم را داده یا دادگاهی که صلاحیت صدور دستور تاخیر اجرای حکم را دارد یا با ابراز رسید محکوم له دائر به وصول محکوم به یا رضایت کتبی او در تعطیل یا توقیف یا قطع یا تاخیر اجراء.

مشاهده ماده 24 قانون اجرای احکام مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM