نظریه مشورتی شماره 7/99/31

نظریه مشورتی شماره 7/99/31

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/99/31


شماره نظریه:
7/99/31

شماره پرونده:
99-168-31ک

تاریخ نظریه:
1399/02/01

استعلام
در صورتی که محکوم با تسلیم به رای و اسقاط حق تجدیدنظرخواهی درخواست اعمال تخفیف موضوع ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 با اصلاحات بعدی را به عمل آورد؛ لیکن چند روز بعد (قبل از انقضای مهلت فرجام خواهی یا بعد از آن) با عدول از تسلیم به رای از رای فرجام خواهی کند در صورتی که دادگاه تا تاریخ عدول او نسبت به درخواست اتخاذ تصمیم نکرده باشد آیا پذیرش فرجام خواهی در دو فرض بالا ممکن است؟ تسریع در پاسخ موجب امتنان است.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مستفاد از ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 آن است که اسقاط حق تجدیدنظر و فرجام خواهی مستلزم ایجاد تکلیف برای دادگاه به اعمال تخفیف موضوع این ماده است؛ بنابراین با اسقاط حق از سوی محکوم دادگاه باید به تکلیف قانونی خود عمل کند و انصراف بعدی محکوم و تقاضای تجدیدنظر یا فرجام (اعم از آن که داخل یا خارج از مهلت باشد) موثر در مقام نیست.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 442 ـ در تمام محکومیت های تعزیری در صورتی که دادستان از حکم صادره درخواست تجدید نظر نکرده باشد محکوم علیه می تواند پیش از پایان مهلت تجدید نظرخواهی با رجوع به دادگاه صادرکننده حکم حق تجدید نظرخواهی خود را اسقاط یا درخواست تجدید نظر را مسترد نماید و تقاضای تخفیف مجازات کند. در اینصورت دادگاه در وقت فوق العاده با حضور دادستان به موضوع رسیدگی و تا یک چهارم مجازات تعیین شده را کسر می کند. این حکم دادگاه قطعی است.

مشاهده ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM