نظریه مشورتی شماره 7/98/1669

نظریه مشورتی شماره 7/98/1669

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/1669


شماره نظریه:
7/98/1669

شماره پرونده:
ع 9661-512-89

تاریخ نظریه:
1398/12/06

استعلام
با عنایت به ماده 7 قانون حفظ و گسترش فضای سبز و نیز تبصره 3 ماده 7 آیین نامه اصلاح قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها مصوب 1359 که اعلام نموده اعتراض به تشخیص باغ بودن یا نبودن از سوی کمیسیون تخصصی به شورای شهر ارسال می شود آیا نظر شورای شهر در مورد بررسی اعتراض ماهیت تضمینی دارد یا قضایی؟ آیا مصوبه شورای شهر باید تحت نظارت های هیات تطبیق مصوبات شورای شهر قرار گیرد؟ در این مورد دو نظر است: 1-برخی به اطلاق مواد 102 و 90 قانون تشکیلات و وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهردار استناد می نمایند و معتقدند که باید در نظارت هیات تطبیق قرار گیرد و نیاز به تایید هیات تطبیق دارد. 2-برخی دیگر معتقدند این موضوع تخصصا از صلاحیت هیات تطبیق خارج است؛ زیرا قانونگذاری نیست و کار قضایی یا شبه قضایی است.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
طبق نص تبصره 3 ماده 7 آیین نامه اصلاح قانون حفظ و گسترش فضای سبز مصوب 15/2/1389 شورای عالی استان ها کمیسیون ماده 7 آیین نامه مذکور مرجع قانونی تشخیص باغات می باشد و رای این کمیسیون ظرف دو ماه قابل اعتراض در شورای اسلامی شهر می باشد و نظر شورا در مورد تشخیص باغ قطعی است. بنابراین موضوع خارج از ماده 90 قانون تشکیلات و وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب 1375 با اصلاحات بعدی آن است؛ زیرا مصوبات موضوع مواد مذکور مصوباتی است که راسا در شورا تصویب می شود و در باب موضوعات عام الشمول بوده و نه موضوعات جزئی و موردی. بدیهی است که تصمیم شورا در خصوص «تشخیص باغ بودن» وفق مقررات قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 102ـ رسیدگی به دادخواست اعاده دادرسی در صلاحیت شعبه صادر کننده حکم قطعی است. شعبه مذکور در ابتداء در مورد قبول یا رد این دادخواست قرار لازم را صادر می نماید و در صورت قبول دادخواست مبادرت به رسیدگی ماهوی می کند.

مشاهده ماده 102 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 90ـ هرگاه در موضوع واحد حداقل پنج رای مشابه از دو یا چند شعبه دیوان صادر شده باشد رئیس دیوان می تواند موضوع را در هیات عمومی مطرح و تقاضای تسری آن را نسبت به موضوعات مشابه نماید. در صورتی که هیات عمومی آراء صادر شده را صحیح تشخیص دهد آن را برای ایجاد رویه تصویب می نماید. این رای برای سایر شعب دیوان ادارات و اشخاص حقیقی و حقوقی مربوط لازم الاتباع است. تبصره ـ پس از صدور رای ایجاد رویه رسیدگی به شکایات موضوع این ماده در شعب دیوان به صورت خارج از نوبت و بدون نیاز به ارسال نسخه ای از دادخواست و ضمائم آن برای طرف شکایت انجام می گیرد.

مشاهده ماده 90 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM