نظریه مشورتی شماره 7/98/1179

نظریه مشورتی شماره 7/98/1179

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/1179


شماره نظریه:
7/98/1179

شماره پرونده:
98-66-1179ع

تاریخ نظریه:
1398/08/19

استعلام
به استحضار می رساند شهرداری ها در جهت اداره شهر خصوصا در خصوص مسائل مالی تابع قوانین و آیین نامه های لازم الاجرا و مصوبات شورای اسلامی شهر می باشند حال در مواردی ملاحظه می شود که شهرداری در گذشته بر خلاف ضوابط لازم الاجرای موصوف توافقاتی با مودیان خود تنظیم نموده است که به عنوان مثال به موجب مفاد این توافقات بر خلاف قوانین جاری و یا بر خلاف مصوبه شورای اسلامی شهر شهرداری حق اخذ وجوه بیشتر و یا کمتر از مودیان را برای خویش محفوظ داشته است علیهذا با عنایت به مراتب موصوف تقاضا دارد نسبت به موارد زیر این شهرداری را ارشاد نمائید: 1-اساسا آیا شهرداری ها حق دارند که بر خلاف مصوبات شورای اسلامی شهر و یا قوانین و مقررات لازم الاجرا با مودیان خود تواق دیگری تنظیم نمایند یا خیر و اگر چنین صورت جلسه ای تنظیم شده باشد ملاک عمل شهرداری اجرای مفاد توافق خواهد بود یا اینکه باید مصوبات شورای اسلامی شهر و سایر قوانین و مقررات لازم الاجرا را را عایت نمود؟ 2-اگر کارمند شهرداری متن این نوع توافقات را عمدا یا سهودا نادیده گرفته و نسبت به اجرای مصوبه لازم الاجرا اقدام نماید در این صورت مرتکب تخلف یا بزهی شده است یا خیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1 و2) طبق بندهای 16 و 26 ماده 80 قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب 1375 با اصلاحات بعدی تصویب لوایح و برقراری یا لغو عوارض شهر و تغییر نوع و میزان آن و تصویب نرخ خدمات از وظایف شورای اسلامی شهر می-باشد و به موجب ماده 47 قانون شهرداری مصوب 1334 با اصلاحات و الحاقات بعدی مصوبات شورای اسلامی شهر برای شهرداری لازم الاتباع می باشد. بنابراین شهرداری مجاز نیست برخلاف مصوبات شورای اسلامی شهر اقدام و توافقی نماید و کارمندی که به توافقات شهرداری که برخلاف مصوبه شورای اسلامی شهر است توجه نکند و بر مبنای مصوبات شورای مذکور اقدام نماید از این جهت مرتکب تخلفی نشده است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 80 ـ تقاضای ابطال مصوبات در هیات عمومی دیوان با تقدیم درخواست انجام می گیرد. در درخواست مذکور تصریح به موارد زیر ضروری است: الف ـ مشخصات و اقامتگاه درخواست کننده ب ـ مشخصات مصوبه مورد اعتراض پ ـ حکم شرعی یا مواد قانونی که ادعای مغایرت مصوبه با آن شده ت ـ دلایل و جهات اعتراض از حیث مغایرت مصوبه با شرع یا قانون اساسی یا سایر قوانین یا خروج از اختیارات مرجع تصویب کننده ث ـ امضاء یا اثر انگشت درخواست کننده تبصره ـ سایر مقررات مربوط به تنظیم ارسال و ثبت دادخواست به استثنای ذی‏نفع بودن درخواست ‏کننده و پرداخت هزینه دادرسی در درخواست ابطال مصوبه نیز جاری است. درخواستها توسط رئیس دیوان به دفتر هیات عمومی ارجاع می شود.

مشاهده ماده 80 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده 47 - شهردار مکلف است مصوبات انجمن را در موضوعات مهمه و آنچه جنبه عمومی دارد بلافاصله در تهران به وزارت کشور و در مراکز استان به استاندار و در مراکز شهرستان به فرماندار و در بخش ها به بخشدار اطلاع دهد و همچنین آنچه از مصوبات انجمن را که جنبه عمومی دارد به وسایل ممکنه برای اطلاع عموم آگهی نماید.

مشاهده ماده 47 قانون شهرداری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM