نظریه مشورتی شماره 7/98/206

نظریه مشورتی شماره 7/98/206

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/206


شماره نظریه:
7/98/206

شماره پرونده:
98-168-206 ک

تاریخ نظریه:
1398/08/21

استعلام
در ماده 415 قانون آیین دادرسی کیفری عبارت نوجوان نیز می تواند آخر ماه به کدام قسمت ماده بر می گردد؟ آیا تنها به جمله اخیر آن اشاره داد یعنی فقط در جرایم تعزیری درجه 7و 8 ؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مستفاد از ماده 415 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 رسیدگی به اتهام اشخاص زیر هجده سال شمسی دائر بر ارتکاب جرایم مذکور در صدر این ماده که واجد اهمیت مخصوص است الزاما باید با حضور وکیل (تعیینی یا تسخیری) به عمل آید؛. اما در خصوص جرایم تعزیری درجه های هفت و هشت که از اهمیت کمتری برخوردارند الزامی به انتخاب وکیل نیست و ولی یا سرپرست قانونی طفل یا نوجوان می تواند از وی دفاع کرده یا برای وی وکیل انتخاب نمایند و به هر حال در کلیه جرایم موضوع ماده 415 قانون یادشده نوجوان هم می تواند شخصا از خود دفاع کند.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 415 ـ در جرایمی که رسیدگی به آنها در صلاحیت دادگاه کیفری یک است یا جرایمی که مستلزم پرداخت دیه یا ارش بیش از خمس دیه کامل است و در جرایم تعزیری درجه شش و بالاتر دادسرا و یا دادگاه اطفال و نوجوانان به ولی یا سرپرست قانونی متهم ابلاغ می نماید که برای او وکیل تعیین کند. در صورت عدم تعیین وکیل یا عدم حضور وکیل بدون اعلام عذر موجه در مرجع قضایی برای متهم وکیل تعیین می شود. در جرایم تعزیری درجه هفت و هشت ولی یا سرپرست قانونی طفل یا نوجوان می تواند خود از وی دفاع و یا وکیل تعیین نماید. نوجوان نیز می تواند از خود دفاع کند.

مشاهده ماده 415 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM