نظریه مشورتی شماره 7/98/789

نظریه مشورتی شماره 7/98/789

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/98/789


شماره نظریه:
7/98/789

شماره پرونده:
98-127-789 ح

تاریخ نظریه:
1398/06/10

استعلام
احتراما در پرونده این دادگاه خوانده مجهول المکان پس از ابلاغ اوراق قضایی از طریق نشر آگهی به صورت غیابی محکوم به تنظیم سند رسمی ملک گردیده است لکن در مرحله اجرای دادنامه مشخص گردیده نامبرده قبل از تقدیم دادخواست فوت نموده است با توجه به اینکه برابرماده 232 قانون امور حسبی و مستفاد از مواد 64 و93 قانون آیین دادرسی مدنی طرح دعوی به طرفیت میت صحیح نبوده و دادگاه بر فرض التفات به این موضوع در اثنای دادرسی قرار عدم استماع دعوی صادر می نمود مستدعی است نظریه مشورتی تخصصی و کارشناسی آن اداره حقوقی در مورد تکلیف دادگاه نسبت به کشف فوت سابق محکوم علیه در مرحله اجرای حکم را به ویژه با فرض عدم دسترسی به وراث وی جهت ارشاد به واخواهی اعلام فرمایند.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
در فرض سوال که دادگاه غیابا حکم صادر کرده است بعد از صدور حکم معلوم شده که محکوم علیه قبل از تقدیم دادخواست و صدور حکم فوت کرده است با توجه به اینکه وراث وی قائم مقام متوفی می باشند رای صادره باید به ایشان ابلاغ شود تا از حق واخواهی و تجدیدنظرخواهی خود بتوانند استفاده کنند ورای مزبور در وضع فعلی به لحاظ عدم قطعیت قابل اجرا نمی باشد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 64 - مدیر دفتر دادگاه باید پس از تکمیل پرونده آن را فورا دراختیار دادگاه قرار دهد. دادگاه پرونده را ملاحظه و درصورتی که کامل باشد پرونده را با صدور دستور تعیین وقت به دفتر اعاده می نماید تا وقت دادرسی ( ساعت و روز و ماه و سال) را تعیین و دستور ابلاغ دادخواست را صادر نماید. وقت جلسه باید طوری معین شود که فاصله بین ابلاغ وقت به اصحاب دعوا و روز جلسه کمتر از پنج روز نباشد. درمواردی که نشانی طرفین دعوا یا یکی از آنها درخارج از کشور باشد فاصله بین ابلاغ وقت و روز جلسه کمتر از دو ماه نخواهد بود.

مشاهده ماده 64 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 93 - اصحاب دعوا می توانند در جلسه دادرسی حضور یافته یا لایحه ارسال نمایند.

مشاهده ماده 93 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 232- دعوی بر میت اعم از دین یا عین باید به طرفیت ورثه و یا نماینده قانونی آن ها اقامه شود هر چند ترکه در ید وارث نباشد لیکن مادامی که ترکه به دست آن ها نرسیده است مسئول اداء دیون نخواهند بود.

مشاهده ماده 232 قانون امور حسبی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM