نظریه مشورتی شماره 7/97/2306

نظریه مشورتی شماره 7/97/2306

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/97/2306


شماره نظریه:
7/97/2306

شماره پرونده:
96-139-2380

تاریخ نظریه:
1397/08/20

استعلام
3-آیا رد درخواست اجرای رای داور یا توقف آن در حین اجرا به این دلیل که خلاف مقررات صادر شده از این نظر که در حکم ابطال آن رای است قابل تجدیدنظر می باشد آیا با توقف اجرای رای یا رد درخواست اجرای آن به این معناست که باید دعوا در دادگاه اقامه شود؟ همانند موردی که رای داور ابطال می شود؟ 4-در داوری داخلی ماده 470 قضات و کارمندان را از داور شدن منع می کند آیا در داوری های تجاری بین المللی مشمول قانون داوری تجاری بین المللی1376 نیز این ممنوعیت وجود دارد؟ با عنایت به اینکه در این قانون شمول قانون آئین دادرسی مدنی به صراحت منع شده است.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
منع قضات و کارمندان اداری شاغل در محاکم قضایی به موجب ماده 470 قانون آیین دادرسی در امور مدنی که به منظور صیانت از جایگاه قضات و کارمندان مزبور و حفظ بی طرفی محاکم قضایی به عنوان مرجع نظارت بر داوری می باشد اطلاق آن داوری بین المللی را نیز در بر می گیرد. البته در صورت پذیرش و انجام داوری از سوی اشخاص یاد شده با توجه به بند 1 ماده 36 قانون داوری تجاری بین المللی مصوب 1376 ممکن است با عنایت به قواعد داوری متفاوت حاکم بر داوری داخلی و بین المللی ضمانت اجرایی متفاوتی اعمال شود اما از جهت ارتکاب تخلف انتظامی یا اداری تفاوتی وجود ندارد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 36 ـ سایر مقررات 1 ـ داوری اختلاف تجاری بین المللی موضوع این قانون از شمول قواعد داوری مندرج در قانون آیین دادرسی مدنی و سایر قوانین و مقررات مستثنی است. 2 ـ این قانون نسبت به سایر قوانین جمهوری اسلامی ایران که به موجب آنها اختلافات خاصی را نمی توان به داوری ارجاع کرد تاثیری نخواهد داشت. 3 ـ در صورتی که در معاهدات و توافقهای فی مابین دولت جمهوری اسلامی ایران و سایر دول ترتیبات و شرایط دیگری برای داوری های موضوع این قانون مقرر شده باشد همان ترتیبات و شرایط متبع خواهد بود.

مشاهده ماده 36 قانون داوری تجاری بین المللی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM