نظریه مشورتی شماره 7/97/1691

نظریه مشورتی شماره 7/97/1691

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/97/1691


شماره نظریه:
7/97/1691

شماره پرونده:
1338-1/168-96

تاریخ نظریه:
1397/05/30

استعلام
چنانچه دادگاه تجدید نظر به استناد ماده 432 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1/12/1392 با الحاقات بعدی اعتراض تجدید نظر خواه را درخصوص رد درخواست تجدید نظر صادره از دادگاه بدوی موجه بداند پس از نقض قرار بایستی قرار قبولی تجدید نظرخواهی نیز صادر نماید یا صرف نقض رای کافی است از سویی آیا بایستی پس از نقض این قرار پرونده به دادگاه بدوی فرستاده شود یا اینکه در فرض عدم وجود نقص وفق مقررات قانونی به تجدید نظرخواهی رسیدگی نماید؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
اولا: هرگاه قرار رد درخواست تجدیدنظر در اجرای ماده 440 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 صادر شده باشد درصورت نقض این قرار توسط دادگاه تجدیدنظر صدور قرار قبولی منتفی است اما اگر قرار یاد شده در اجرای ماده 432 قانون مذکور صادر شده باشد همان گونه که دادگاه بدوی درصورت پذیرش عذر موجه باید قرار قبولی صادر کند دادگاه تجدیدنظر نیز پس از نقض قرار رد مذکور با عنایت به ماده 454 قانون یاد شده باید قرار قبولی درخواست تجدیدنظر را صادر کند. ثانیا: در موارد نقض قرار رد درخواست تجدیدنظر دادگاه تجدیدنظر با اخذ ارجاع مجدد می تواند به درخواست تجدیدنظر خواهی رسیدگی کند مگر آن که رفع نقص از درخواست اعاده پرونده به دادگاه بدوی را ایجاب کند.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 432 ـ هرگاه تقاضای تجدید نظر یا فرجام خارج از مهلت مقرر تقدیم شود و درخواست‏کننده عذر موجهی عنوان کند دادگاه صادر کننده رای ابتداء به عذر او رسیدگی می نماید و در صورت موجه شناختن آن قرار قبولی درخواست و در غیر اینصورت قرار رد آن را صادر می کند. جهات عذر موجه همان است که در ماده (178) این قانون مقرر شده است.

مشاهده ماده 432 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 440 ـ هرگاه درخواست یا دادخواست تجدید نظرخواهی یا فرجام‏خواهی فاقد یکی از شرایط قانونی باشد مدیر دفتر دادگاه نخستین ظرف دو روز نقایص آن را به درخواست کننده یا دادخواست ‏دهنده اعلام و اخطار می کند تا ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ نقایص مذکور را رفع کند. چنانچه در مهلت مقرر رفع نقص صورت نگیرد و در صورتی که درخواست یا دادخواست تجدید نظر یا فرجام خارج از مهلت قانونی تقدیم شود مدیر دفتر پرونده را به نظر رئیس دادگاه می رساند تا قرار مقتضی را صادر کند. این قرار حسب مورد قابل اعتراض در دادگاه تجدید نظر استان و یا دیوان عالی کشور است.

مشاهده ماده 440 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM