نظریه مشورتی شماره 7/97/646

نظریه مشورتی شماره 7/97/646

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/97/646


شماره نظریه:
7/97/646

شماره پرونده:
96-168/1-1070

تاریخ نظریه:
1397/03/29

استعلام

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
قانون گذار در قوانین کنونی از جمله مواد 374 و 404 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 اصطلاح های «ختم دادرسی» و «ختم رسیدگی» را در یک معنا به کار برده است و این دو اصطلاح از لحاظ مفهوم و آثار حقوقی با هم تفاوتی ندارند.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 374 ـ دادگاه پس از اعلام ختم دادرسی با استعانت از خداوند متعال با تکیه بر شرف و وجدان و با توجه به محتویات پرونده و ادله موجود در همان جلسه و در صورت عدم امکان در اولین فرصت و حداکثر ظرف یک هفته به انشای رای مبادرت می کند. رای دادگاه باید مستدل موجه و مستند به مواد قانون و اصولی باشد که براساس آن صادر شده است. تخلف از صدور رای در مهلت مقرر موجب محکومیت انتظامی تا درجه چهار است.

مشاهده ماده 374 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 404 ـ اعضای دادگاه پس از اعلام ختم رسیدگی با استعانت از خداوند متعال تکیه بر شرف و وجدان و با توجه به محتویات پرونده مشاوره می نمایند و در همان جلسه و در صورت عدم امکان در اولین فرصت و حداکثر ظرف یک هفته مبادرت به صدور رای می کنند. در صورتی که بین اعضای دادگاه اتفاق نظر حاصل نشود رای اکثریت معتبر است. انشای رای به عهده رئیس دادگاه است مگر آن که وی جزء اکثریت نباشد که در این صورت عضوی که جزء اکثریت است و سابقه قضایی بیشتر دارد رای را انشاء می کند. در صورت صدور رای در همان جلسه بلافاصله جلسه علنی دادگاه با حضور متهم یا وکیل او و دادستان یا نماینده او و شاکی تشکیل و رای توسط منشی دادگاه با صدای رسا قرائت و مفاد آن توسط رئیس دادگاه به متهم تفهیم می شود. هرگاه رای بر برائت یا تعلیق اجرای مجازات باشد متهم به دستور دادگاه فوری آزاد می شود. (اصلاحی 24/03/1394) تبصره ـ پس از ختم رسیدگی چنانچه نظر به صدور رای در همان جلسه باشد اعضای دادگاه تا صدور رای و اعلام آن در جلسه علنی نباید متفرق شوند. این حکم در مورد اعضای هیات منصفه نیز جاری است.

مشاهده ماده 404 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM