نظریه مشورتی شماره 1101/97/7

نظریه مشورتی شماره 1101/97/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 1101/97/7


شماره نظریه:
1101/97/7

شماره پرونده:
1817-10/16-96

تاریخ نظریه:
1397/04/17

استعلام
در خصوص این فرض که راننده اتوبوس ایرانی مسافران ایرانی را سوار کرده و از مرز خارج کرده است و علی رغم اینکه موظف بوده در هنگام خروج مبادرت به اخذ بیمه نامه کند چنین اقدامی به عمل نیاورده و فقط بیمه نامه داخل کشور داشته است و پس از خروج از مرز تصادف کرده که منجر به فوت و جرح مسافران شده است و مقصر حادثه هم راننده مذکور است با توجه به اینکه شرکت بیمه داخلی به دلیل عدم شمول تعهدات خود به خارج از کشور از پرداخت دیه خودداری می کند لذا خواهشمند است بررسی فرمایید آیا امکان پرداخت خسارت افراد زیان دیده از صندوق تامین خسارت های بدنی موضوع قانون بیمه اجباری وجود دارد یا خیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با توجه به اطلاق عبارت «فقدان یا انقضای بیمه نامه» در ماده 21 قانون بیمه اجباری خسارات وارده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 20/2/1395 که شامل بیمه نامه های ماده 7 قانون یاد شده می گردد و لحاظ اینکه دریافت 8% از بیمه نامه های مذکور موضوع بند الف ماده 24 جزو منابع مالی صندوق تامین خسارت های بدنی می باشد و نیز با عنایت به حمایتی بودن قانون فوق الذکر نسبت به زیان دیدگان حوادث رانندگی بنظر می رسد؛ فرض استعلام( خروج وسیله نقلیه ایرانی از کشور و ورود آسیب جانی بر اشخاص ثالث ایرانی) مشمول تعهدات صندوق تامین خسارت های بدنی است

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 21 ـ خسارات وارده از حریق که بیمه گر مسئول آن است عبارت است از: 1 ـ خسارت وارده به موضوع بیمه از حریق اگر چه حریق در نزدیکی آن واقع شده باشد. 2 ـ هر خسارت یا تنزل قیمت وارده به اموال از آب یا هر وسیله دیگری که برای خاموش کردن آتش به کار برده شده است. 3 ـ تلف شدن یا معیوب شدن مال در موقع نجات دادن آن از حریق. 4 ـ خسارت وارده به اموال بیمه شده در نتیجه خراب کردن کلی یا جزئی بناء برای جلوگیری از سرایت یا توسعه حریق.

مشاهده ماده 21 قانون بیمه

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM