نظریه مشورتی شماره 7/97/939

نظریه مشورتی شماره 7/97/939

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/97/939


شماره نظریه:
7/97/939

شماره پرونده:
1644-1/127-96

تاریخ نظریه:
1397/04/10

استعلام
با توجه به ماده 234 قانون آیین دادرسی مدنی اگر رای دادگاه مستند به گواهی گواهان باشد و قبل از آزادی گواهی جهات جرح وجود داشته ولی بر دادگاه مخفی مانده و رای صادر و بعد از رای دادگاه متوه موارد جرح می شود آیا با توجه به این ماده و ماده 18 این قانون دادگاه می تواند رای خود را نقض نماید و رای جدید صادر کند یا اینکه بایستی رای توسط مرجع بالاتر مثل دادگاه تجدید نظر نقض شود؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
در فرض سوال که دادگاه بر اساس گواهی گواهان و بدون توجه به جرح گواهان از ناحیه طرف دعوی مبادرت به صدور رای نموده است چنانچه پس از صدور رای برای دادگاه معلوم شود که قبل از ادای گواهی جهات جرح طبق ماده 233 قانون آیین دادرسی در امور مدنی وجود داشتهولی بر دادگاه مخفی مانده و رای صادره هم مستند به آن گواهی بوده است با توجه به نص ماده 234 قانون یاد شده مورد از موارد نقض رای است اما با توجه به قاعده فراغ دادرس نقض رای باید حسب مورد با رعایت مقررات مربوط به واخواهی در همان دادگاه و یا تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر صورت گیرد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 234 - هر یک از اصحاب دعوا می توانند گواهان طرف خود را با ذکر علت جرح نمایند. چنانچه پس از صدور رای برای دادگاه معلوم شود که قبل از ادای گواهی جهات جرح وجود داشته ولی بر دادگاه مخفی مانده و رای صادره هم مستند به آن گواهی بوده مورد از موارد نقض می باشد و چنانچه جهات جرح بعد از صدور رای حادث شده باشد موثر در اعتبار رای دادگاه نخواهد بود. تبصره - درصورتی که طرف دعوا برای جرح گواه از دادگاه استمهال نماید دادگاه حداکثر به مدت یک هفته مهلت خواهد داد.

مشاهده ماده 234 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM