نظریه مشورتی شماره 7/97/225

نظریه مشورتی شماره 7/97/225

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/97/225


شماره نظریه:
7/97/225

شماره پرونده:
97-168-225

تاریخ نظریه:
1397/02/16

استعلام
ماده 689 قانون آیین دادرسی کیفری مقرر داشته است: «پس از حضور نماینده شخص حقوقی اتهام وفق مقررات برای وی تبیین می¬شود حضور نماینده شخص حقوقی تنها جهت انجام تحقیق و یا دفاع از اتهام انتسابی به شخص حقوقی است و هیچ یک از الزامات و محدودیت¬های مقرر در قانون برای متهم در مورد وی اعمال نمی¬شود.» حال بنا به مراتب فوق آیا پس از تبیین اتهام و در ادامه تحقیقات امکان اخذ آخرین دفاع از نماینده قانونی یا وکیل شخص حقوقی همانند اشخاص حقیقی وجود دارد یا خیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مستفاد از مواد 639 و 696 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 این است که مقررات قانون آیین دادرسی کیفری جز در مواردی که به صورت خاص بیان شده باشد شامل اشخاص حقوقی نیز که متهم به ارتکاب جرم می¬باشند می¬گردد. بنابراین در فرض سوال مقررات مربوط به اخذ آخرین دفاع (موضوع مواد 262 371 399 و. ..) در قانون فوق¬الذکر نسبت به اشخاص حقوقی نیز لازم الرعایه بوده و عبارت "الزامات و محدودیت های مقرر در قانون" در ماده 688 قانون مارالذکر با لحاظ اینکه آخرین دفاع ق متهم (شخص حقوقی) محسوب می گردد منصرف از اخذ آن است و در هر صورت مرجع قضایی مکلف به تبیین اتهام به نماینده شخص حقوقی و اخذ آخرین دفاع خواهد بود.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 689 ـ پس از حضور نماینده شخص حقوقی اتهام وفق مقررات برای وی تبیین می شود. حضور نماینده شخص حقوقی تنها جهت انجام تحقیق و یا دفاع از اتهام انتسابی به شخص حقوقی است و هیچ یک از الزامات و محدودیت های مقرر در قانون برای متهم در مورد وی اعمال نمی شود.

مشاهده ماده 689 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 639 ـ اجرای احکام دادگاههای نظامی مطابق مقررات قانون آیین دادرسی کیفری به عهده دادسرای نظامی صادرکننده کیفرخواست است. در موارد احاله و عدم صلاحیت اجرای احکام دادگاهها به ترتیب برعهده دادسرای مرجع محال الیه و مرجع صالح به رسیدگی است.

مشاهده ماده 639 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 696 ـ در مواردی که مقررات ویژه ای برای دادرسی جرایم اشخاص حقوقی مقرر نشده است مطابق مقررات عمومی آیین دادرسی کیفری که در مورد این اشخاص قابل اجراء است اقدام می شود.

مشاهده ماده 696 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM