نظریه مشورتی شماره 7/96/2599

نظریه مشورتی شماره 7/96/2599

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/96/2599


شماره نظریه:
7/96/2599

شماره پرونده:
96-168/1-1836

تاریخ نظریه:
1396/11/30

استعلام
با توجه به مواد 86 و 341 از قانون آیین دادرسی کیفری و تبصره 1 ماده 5 دستورالعمل پرداخت فوق العاده بهره وری قضات و اضافه کار کارمندان حوزه های قضایی مصوب 10/3/96 ریاست محترم قوه قضائیه در مواردی که دادگاه نظر به تکمیل تحقیقات داشته باشد و پرونده را به دادسرا ارسال دارد آیا دادگاه مجاز به کسر پرونده از موجودی شعبه خود خواهد بود یا اینکه می بایست بدون کسر از موجودی و با قراردادن پرونده در وقت نظارت پرونده را به دادسرا ارسال نماید؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
درفرض سوال که دادگاه تحقیقات مقدماتی را ناقص بداند و به ترتیبی که در استعلام آمده به منظور رفع نقص به دادسرا اعاده نماید دراین صورت باتوجه به این که دادگاه نسبت به پرونده تعیین تکلیف نکرده است پرونده از آمار دادگاه کسر نمی شود و دادسرا نیز پرونده را ثبت ارجاعی و پس از انجام خواسته دادگاه نسبت به اعاده آن به دادگاه مربوط اقدام می نماید.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 86 ـ در غیر جرایم موضوع ماده (302) این قانون چنانچه متهم و شاکی حاضر باشند یا متهم حاضر و شاکی وجود نداشته یا گذشت کرده باشد و تحقیقات مقدماتی هم کامل باشد دادستان می تواند راسا یا به درخواست بازپرس با اعزام متهم به دادگاه و در صورت حضور شاکی به همراه او دعوای کیفری را بلافاصله بدون صدور کیفرخواست به صورت شفاهی مطرح کند. در این مورد دادگاه بدون تاخیر تشکیل جلسه می دهد و به متهم تفهیم می کند که حق دارد برای تعیین وکیل و تدارک دفاع مهلت بخواهد که در صورت درخواست متهم حداقل سه روز به او مهلت داده می شود. تفهیم این موضوع و پاسخ متهم باید در صورت مجلس دادگاه قید شود. هرگاه متهم از این حق استفاده نکند دادگاه در همان جلسه رسیدگی و رای صادر می کند و اگر ضمن رسیدگی انجام تحقیقاتی را لازم بداند آنها را انجام و یا دستور تکمیل تحقیقات را به دادستان یا ضابطان دادگستری می دهد. اخذ تامین متناسب از متهم با دادگاه است. شاکی در صورت مطالبه ضرر و زیان می تواند حداکثر ظرف پنج روز دادخواست خود را تقدیم کند و دادگاه می تواند فارغ از امر کیفری به دعوای ضرر و زیان رسیدگی و رای مقتضی صادر نماید.

مشاهده ماده 86 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 341 ـ هرگاه پرونده با کیفرخواست به دادگاه ارجاع شود دادگاه مکلف است بدون تعیین وقت رسیدگی حداکثر ظرف یکماه پرونده را بررسی و چنانچه خود را صالح به رسیدگی نداند یا مورد را از موارد منع یا موقوفی تعقیب تشخیص دهد حسب مورد اتخاذ تصمیم کند. همچنین در صورتی که دادگاه تحقیقات را ناقص بداند یا موارد جدیدی پس از پایان تحقیقات کشف شود که مستلزم انجام تحقیق باشد دادگاه با ذکر دقیق موارد تکمیل تحقیقات را از دادسرای مربوط درخواست یا خود اقدام به تکمیل تحقیقات می کند. در مورد اخیر و همچنین در مواردی که پرونده به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود انجام تحقیقات مقدماتی توسط دادگاه باید طبق مقررات مربوط صورت گیرد.

مشاهده ماده 341 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM