نظریه مشورتی شماره 7/96/2738

نظریه مشورتی شماره 7/96/2738

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/96/2738


شماره نظریه:
7/96/2738

شماره پرونده:
96-186/1-2026

تاریخ نظریه:
1396/11/08

استعلام
یا مقررات مربوط به تعلیق مجازات موضوع مواد مذکور در فصل ششم قانون مجازات اسلامی درباره کسی که به جرایم عمدی متعدد در یک دادنامه محکوم می شود قابل اجرا هست یا خیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
محکومیت به جرایم عمدی متعدد در یک دادنامه با توجه به شرایط پیش بینی شده برای تعلیق اجرای مجازات موضوع مواد 40 46 و 53 قانون مجازات اسلامی 1392 مانع تعلیق مجازات محکوم علیه نیست. لازم به ذکر است با تعلیق مجازات قابل اجرا اجرای مجازات اشد بعدی نیز منتفی می گردد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 40 ـ در جرایم موجب تعزیر درجه شش تا هشت دادگاه می تواند پس از احراز مجرمیت متهم با ملاحظه وضعیت فردی خانوادگی و اجتماعی و سوابق و اوضاع و احوالی که موجب ارتکاب جرم گردیده است در صورت وجود شرایط زیر صدور حکم را به مدت شش ماه تا دو سال به تعویق اندازد: الف ـ وجود جهات تخفیف ب ـ پیشبینی اصلاح مرتکب پ ـ جبران ضرر و زیان یا برقراری ترتیبات جبران ت ـ فقدان سابقه کیفری موثر تبصره ـ محکومیت موثر محکومیتی است که محکوم را به تبع اجرای حکم براساس ماده (25) این قانون از حقوق اجتماعی محروم می کند.

مشاهده ماده 40 قانون مجازات اسلامی

ماده 46 ـ در جرایم تعزیری درجه سه تا هشت دادگاه می تواند در صورت وجود شرایط مقرر برای تعویق صدور حکم اجرای تمام یا قسمتی از مجازات را از یک تا پنج سال معلق نماید. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز پس از اجرای یکسوم مجازات می تواند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی تقاضای تعلیق نماید. همچنین محکوم می تواند پس از تحمل یکسوم مجازات در صورت دارا بودن شرایط قانونی از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری تقاضای تعلیق نماید.

مشاهده ماده 46 قانون مجازات اسلامی

ماده 53 ـ در صورتی که قسمتی از مجازات یا یکی از مجازات های مورد حکم معلق شود مدت تعلیق از زمان خاتمه اجرای مجازات غیرمعلق محاسبه می گردد. تبصره ـ در مواردی که به موجب قوانین اداری و استخدامی محکومیت کیفری موجب انفصال است در صورت تعلیق محکومیت معلق موجب انفصال نمی گردد مگر آنکه در قانون تصریح یا قرار تعلیق لغو شود.

مشاهده ماده 53 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM