نظریه مشورتی شماره 7/96/2460

نظریه مشورتی شماره 7/96/2460

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 7/96/2460


شماره نظریه:
7/96/2460

شماره پرونده:
1891-1/186-96

تاریخ نظریه:
1396/10/17

استعلام
دادگاه پس از صدور حکم محکومیت به حبس مبادرت به تعیین مجازات جایگزین حبس می نماید با فرض مذکور آیا همزمان دادگاه می تواند در اجرای ماده 37 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 جزای نقدی تعیینی موضوع جایگزینی حبس را نیز یک یا دو درجه تخفیف دهد یا خیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با توجه به ماده 64 قانون مجازات اسلامی 1392 اصولا تعیین مجازات جایگزین حبس در جهت اعمال تخفیف در مجازات متهم می باشد و با لحاظ تبصره 2 ماده 38 قانون فوق الذکر اعمال تخفیف مجدد مجازات جایز نمی باشد؛ بنابراین دادگاه در هنگام صدور حکم به مجازات جایگزین حبس نمی-تواند نسبت به تخفیف در مجازات جایگزین حبس همزمان اقدام نماید.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 37 ـ در صورت وجود یک یا چند جهت از جهات تخفیف دادگاه می تواند مجازات تعزیری را به نحوی که به حال متهم مناسب تر باشد به شرح ذیل تقلیل دهد یا تبدیل کند: الف ـ تقلیل حبس به میزان یک تا سه درجه ب ـ تبدیل مصادره اموال به جزای نقدی درجه یک تا چهار پ ـ تبدیل انفصال دائم به انفصال موقت به میزان پنج تا پانزده سال ت ـ تقلیل سایر مجازات های تعزیری به میزان یک یا دو درجه از همان نوع یا انواع دیگر

مشاهده ماده 37 قانون مجازات اسلامی

ماده 64 ـ مجازات های جایگزین حبس عبارت از دوره مراقبت خدمات عمومی رایگان جزای نقدی جزای نقدی روزانه و محرومیت از حقوق اجتماعی است که در صورت گذشت شاکی و وجود جهات تخفیف با ملاحظه نوع جرم و کیفیت ارتکاب آن آثار ناشی از جرم سن مهارت وضعیت شخصیت و سابقه مجرم وضعیت بزه دیده و سایر اوضاع و احوال تعیین و اجراء می شود. تبصره ـ دادگاه در ضمن حکم به سنخیت و تناسب مجازات مورد حکم با شرایط و کیفیات مقرر در این ماده تصریح می کند. دادگاه نمی تواند به بیش از دو نوع از مجازات های جایگزین حکم دهد.

مشاهده ماده 64 قانون مجازات اسلامی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM