نظریه مشورتی شماره 1903/96/7

نظریه مشورتی شماره 1903/96/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 1903/96/7


شماره نظریه:
1903/96/7

شماره پرونده:
1052-10/16-96

تاریخ نظریه:
1396/08/21

استعلام
با توجه به بند الف ماده 4 قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به اشخاص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه در صورت نیاز به طرح دعوی درخصوص مطالبه خسارت بیمه گر و مسبب حادثه می بایست طرف دعوی قرار گیرند حال با این ایراد مواجه است که اولا : هردو خواندگان می بایست محکوم به پرداخت خسارت شوند یا اینکه تنها مسبب بای محکوم شود ثانیا: درصورت محکومیت هر دو در اجرا شاید محکوم له بخواهد تنها علیه مسبب اجرائیه صادر شود تکلیف چیست؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
برابر بند الف ماده 4 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث « جبران خسارت های وارد شده در حدود مقررات این قانون بر عهده بیمه گر است» بنابراین در فرض سوال طرف دعوا قرار گرفتن مسبب حادثه برای اثبات وقوع حادثه و استناد آن به وی و نیز مسئولیت وی به جبران خسارات مازاد بر حدود مقرر در قانون یاد شده می باشد. بنابراین نسبت به خساراتی که مسئولیت جبران آن بر عهده بیمه گر است موجبی برای محکوم کردن مسبب حادثه وجود ندارد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 4 ـ موضوع بیمه ممکن است مال باشد اعم از عین یا منفعت یا هر حق مالی یا هر نوع مسئولیت حقوقی مشروط بر اینکه بیمه گذار نسبت به بقاء آنچه بیمه می دهد ذی نفع باشد و همچنین ممکن است بیمه برای حادثه یا خطری باشد که از وقوع آن بیمه گذار متضرر می گردد.

مشاهده ماده 4 قانون بیمه

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM