نظریه مشورتی شماره 1794/96/7

نظریه مشورتی شماره 1794/96/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 1794/96/7


شماره نظریه:
1794/96/7

شماره پرونده:
1950-16/9-95

تاریخ نظریه:
1396/08/06

استعلام
1-با توجه به اینکه فعلا به تعداد شعب دادگاه خانواده قاضی مشاور وجود ندارد چنانچه مشاور شعبه-ای در مرخصی باشد آیا قضات مشاور شعب دیگر مجاز به ارائه نظر هستند یا خیر و در این مواردتکلیف¬ چیست؟ 2-آیا حضور قاضی مشاور در جلساتی که در وقت مراجعه تشکیل می¬شوند هم ضروری است یا خیر؟ همچنین اگر جلسه اول رسیدگی به هر علت مثلا به لحاظ عدم شناسایی خوانده و نقص دادخواست تشکیل نگردد آیا اعلام حضور قاضی مشاور در صورت مجلس دادگاه ضرورت دارد یا خیر.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1- اظهارنظر قاضی مشاور در پرونده های شعبه دیگر با منع قانونی مواجه نیست؛ مشروط به اینکه در جلسه دادرسی مربوط حضور داشته باشد. 2- با عنایت به صدر ماده 2 قانون حمایت خانواده 1391 رسمیت جلسات دادگاه خانواده مقید به حضور قاضی مشاور می باشد لیکن با توجه به اینکه ذیل این ماده کسب نظر قاضی مشاور را صرفا در خصوص دعاوی خانوادگی الزامی دانسته است لذا در امور حسبی و صدور قرار و دستور های قضایی نیازی به کسب نظر قاضی مشاور نیست؛ هر چند این امر مانع از این نمی باشد که با موافقت رئیس یا دادرس شعبه قاضی مشاور در خصوص موضوعات اخیر الذکر اظهارنظر نماید.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 2ـ دادگاه خانواده با حضور رئیس یا دادرس علی البدل و قاضی مشاور زن تشکیل می گردد. قاضی مشاور باید ظرف سه روز از ختم دادرسی به طور مکتوب و مستدل در مورد موضوع دعوی اظهارنظر و مراتب را در پرونده درج کند. قاضی انشاء کننده رای باید در دادنامه به نظر قاضی مشاور اشاره و چنانچه با نظر وی مخالف باشد با ذکر دلیل نظریه وی را رد کند. تبصره ـ قوه قضائیه موظف است حداکثر ظرف پنج سال به تامین قاضی مشاور زن برای کلیه دادگاههای خانواده اقدام کند و در این مدت می تواند از قاضی مشاور مرد که واجد شرایط تصدی دادگاه خانواده باشد استفاده کند.

مشاهده ماده 2 قانون حمایت از خانواده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM