ماده 2 قانون حمایت از خانواده

ماده 2 خانواده

ماده 2 حمایت خانواده

ماده 2 حمایت از خانواده

ماده 2 ق.ح.خ

ماده 2 قانون خانواده

ماده 2 قانون ح.خ

ماده 2 قانون حمایت خانواده

متن کامل ماده 2 قانون حمایت از خانواده. ماده 2 خانواده ماده 2 حمایت خانواده ماده 2 حمایت از خانواده ماده 2 ق.ح.خ ماده 2 قانون خانواده ماده 2 قانون ح.خ ماده 2 قانون حمایت خانواده

ماده ۲ قانون حمایت از خانواده

ماده ۲ خانواده

ماده ۲ حمایت خانواده

ماده ۲ حمایت از خانواده

ماده ۲ ق.ح.خ

ماده ۲ قانون خانواده

ماده ۲ قانون ح.خ

ماده ۲ قانون حمایت خانواده

متن کامل ماده ۲ قانون حمایت از خانواده. ماده ۲ خانواده ماده ۲ حمایت خانواده ماده ۲ حمایت از خانواده ماده ۲ ق.ح.خ ماده ۲ قانون خانواده ماده ۲ قانون ح.خ ماده ۲ قانون حمایت خانواده

ماده 2 قانون حمایت از خانواده

ماده 2ـ دادگاه خانواده با حضور رئیس یا دادرس علی البدل و قاضی مشاور زن تشکیل می گردد. قاضی مشاور باید ظرف سه روز از ختم دادرسی به طور مکتوب و مستدل در مورد موضوع دعوی اظهارنظر و مراتب را در پرونده درج کند. قاضی انشاء کننده رای باید در دادنامه به نظر قاضی مشاور اشاره و چنانچه با نظر وی مخالف باشد با ذکر دلیل نظریه وی را رد کند.

ماده 2 قانون حمایت از خانواده مصوب 1391/12/01

ماده ۲ قانون حمایت از خانواده

ممشاهده ماده ۲ قانون حمایت از خانواده مصوب 1391/12/01

قانون حمایت از خانواده / ماده 2

ماده ۲ قانون حمایت از خانواده

پایگاه جامع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۱/۱۲/۰۱

متن ماده 2
قانون حمایت از خانواده

مصوب ۱۳۹۱/۱۲/۰۱
  • ماده ۲ قانون حمایت از خانواده

    متن کامل 2 ماده

    مصوب ۱۳۹۱/۱۲/۰۱
متن ماده ۲

ماده 2ـ دادگاه خانواده با حضور رئیس یا دادرس علی البدل و قاضی مشاور زن تشکیل می گردد. قاضی مشاور باید ظرف سه روز از ختم دادرسی به طور مکتوب و مستدل در مورد موضوع دعوی اظهارنظر و مراتب را در پرونده درج کند. قاضی انشاء کننده رای باید در دادنامه به نظر قاضی مشاور اشاره و چنانچه با نظر وی مخالف باشد با ذکر دلیل نظریه وی را رد کند.


تبصره ـ قوه قضائیه موظف است حداکثر ظرف پنج سال به تامین قاضی مشاور زن برای کلیه دادگاههای خانواده اقدام کند و در این مدت می تواند از قاضی مشاور مرد که واجد شرایط تصدی دادگاه خانواده باشد استفاده کند.

ماده 1ـ به منظور رسیدگی به امور و دعاوی خانوادگی قوه قضائیه موظف است ظرف سه سال از تاریخ تصویب این قانون در کلیه حوزه های قضائی شهرستان به تعداد کافی شعبه دادگاه خانواده تشکیل دهد. تشکیل این دادگاه در حوزه های قضائی بخش به تناسب امکانات به تشخیص رئیس قوه قضائیه موکول است. تبصره1ـ از زمان اجرای این قانون در حوزه قضائی شهرستانهایی که دادگاه خانواده تشکیل نشده است تا زمان...

نمایش ماده

ماده 3ـ قضات دادگاه خانواده باید متاهل و دارای حداقل چهار سال سابقه خدمت قضائی باشند.

نمایش ماده
1
نظریه مشورتی شماره 96-127/1-1356 - مورخ 1397/06/04
در مواردی که قانون قاضی را مکلف به کسب نظر مشاورین می کند چنانچه مقام قضایی قبل از اخذ نظر مشاور اقدام به صدور رای کند چه تاثیری در دعوا دارد؟ آیا اخذ مشورت لازم است مکتوب و مستدل باشد و یا اینکه به صرف شفاهی کافی است؟ در این مورد همکاران قضایی اختلاف نظر دارند برخی معتقدند که مشورت جزو تشریفات دادرسی است و آمره نیست و مثلا اگر قاضی شورا یا قاضی دادگاه خانواده قبل از مشورت از اشخاص مربوطه انشاء رای کرد خدشه ای به صحت و سقم رای صادره به علت تین نقص نمی کند برخی دیگر معتقدند که قانون به جهت اهمیت موضوع و منافع خاصی مثل استخراج عرف انصاف و نظرهای تخصصی و به جهت نزدیک تر شده به سیستم تعدد قاضی و تقویت نظر در آراء قضایی امر به مشورت کرده است و مشورت از اصول است و باید مکتوب و مستدل باشد والا در صورت عدم رعایت این رکن از اسباب نقض درمرحله تجدیدنظر است نظر آن اداره چیست.
2
نظریه مشورتی شماره 96-9/16-1909 ح - مورخ 1396/10/24
با توجه به ماده 2 قانون حمایت خانواده مصوب 1392 که مقرر می دارد:. . قاضی مشاور باید ظرف سه روز از ختم دادرسی به طور مکتوب و مستدل در مودر موضوع دعوی اظهارنظر و مراتب در پرونده درج کند آیا قرارهای موضوع ماده 107 ق.آ.د.م و قرار امتناع از رسیدگی به جهت قرابت نسبی یا اینکه در دعاوی اعسار از محکوم به که دایر مدار ایسار و توانایی مالی مدیون است در دایره شمول ماده 2 قرار می گیرد.
3
نظریه مشورتی شماره 99-3/1-1622 ح - مورخ 1400/01/15
1- چنانچه دادرس دادگاه های حقوقی شهرستان با ابلاغ داخلی رئیس حوزه قضایی به عنوان دادرس اجرای احکام فعالیت کند آیا صلاحیت اجرای احکام پرونده های داخل در صلاحیت دادگاه خانواده را دارد؟ در صورتی که پاسخ مثبت است مداخله دادرس دادگاه حقوقی تا چه میزان است و آیا امکان صدور دستور اعمال ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی را دارد؟ 2- چنانچه در پرونده ای حکم به تقسیط محکوم به صادر شده و محکوم له قبل از رای فوق تقاضای استیفای محکوم به از محل یک چهارم یا یک سوم حقوق محکوم علیه را کرده باشد با وصف عدم اشاره دادگاه صادرکننده رای اعسار به این توقیف و قبول تقسیط محکوم به و با وصف درخواست رفع توقیف حقوق توسط محکوم علیه تکلیف اجرا چیست؟ چنانچه درخواست توقیف حقوق به کیفیت فوق پس از صدور حکم بر اعسار و تقسیط صورت پذیرد تکلیف اجرای احکام چیست؟ 3- چنانچه محکوم به وجه نقد باشد و واحد اجرای احکام در راستای عملیات اجرایی مالی از محکوم علیه یا ثالث توقیف و به مزایده گذاشته و انتقال و صدور سند نیز انجام شده باشد اگر پس از اعاده دادرسی حکم منقلب و به نفع محکوم علیه منتهی به نتیجه شود در راستای ماده 39 قانون اجرای احکام مدنی تکلیف اجرای احکام به اخذ وجه نقد مورد حکم صدرالذکر آن محکوم له است یا اساسا می بایست عملیات مزایده اموال و انتقال اسناد ابطال و اعاده شود؟ در صورت مثبت بودن پاسخ فرض اول آیا این وجه باید به محکوم علیه تودیع شود یا ثالث معرفی کننده مال؟
4
نظریه مشورتی شماره 92-9/19-1533 - مورخ 1392/10/28
آیا حضور قاضی مشاور زن در دادگاه تجدیدنظر رسیدگی کننده به دعاوی خانواده ضرورت دارد یا خیر./ع
5
نظریه مشورتی شماره 1400-127-1664 ح - مورخ 1400/12/16
6
نظریه مشورتی شماره 98-127-1359 ح - مورخ 1398/09/19
احتراما خواهشمند است نظرات ارشادی در خصوص سوالات ذیل را پس از بررسی به این دادگستری امر به ابلاغ فرمایید. 1-نظر به اینکه به موجب ماده 26 از قانون آیین دادرسی مدنی مناط صلاحیت تاریخ تقدیم دادخواست می باشد مگر در مواردی که خلاف آن مقرر شده باشد با توجه به اینکه اخیرا در این حوزه قضایی دادگاه خانواده تشکیل یافته آیا رسیدگی به پرونده های قدیمی خانواده که قبل از تشکیل دادگاه خانواده در دو شعبه دادگاه عمومی حقوقی این دادگستری مورد رسیدگی قرار می گرفتند و در حال حاضر بیش از ششصد فقره در جریان رسیدگی می باشند در صلاحیت همان شعبات حقوقی می باشد یا خیر در ضمن رویه در اکثر محاکم حوزه های قضایی چنین می باشد که شعب حقوقی دادگاه عمومی به پرونده خویش رسیدگی می نمایند ولی برخی همکاران نظر مخالف دارند که در صورت اعمال باعث بی نظمی و نارضایتی ارباب رجوع خواهد گردید و در خود قانون حمایت خانواده نیز منعی جهت رسیدگی در شعبات عمومی حقوقی به پرونده های مطروحه دیده نمی شود. 2-نظر به اینکه ماده 27 از قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 9/10/94 مرجع تجدیدنظر از آراء قاضی شورا را حسب مورد دادگاه عمومی حقوقی یا کیفری همان حوزه قضایی اعلام نموده و به موجب بند ج ماده 9 قانون مزبور رسیدگی برخی از دعاوی خانوادگی در صلاحیت شورای حل اختلاف می باشد آیا در صورتی که پرونده موضوع خانواده در صلاحیت شورای حل اختلاف مورد رسیدگی واقع و منجر به صدور رای گردد و سپس تقاضای تجدیدنظرخواهی گردد مرجع رسیدگی به تجدید نظر طبق ماده 27 از قانون یاد شده دادگاه عمومی حقوقی خواهد بود یا دادگاه خانواده آن حوزه قضایی.
7
نظریه مشورتی شماره 1630-16/9-95 - مورخ 1395/10/13
با توجه به عدم تشکیل دادگاه خانواده در مرکز استان بوشهر شعبه چهارم دادگاه عمومی حقوقی بوشهر علاوه بر دعاوی حقوقی به دعاوی خانوادگی رسیدگی می کرد لیکن اکنون با توجه به تشکیل دادگاه خانواده در مرکز استان و انتقال قاضی و پرسنل دفتری شعبه چهارم دادگاه عمومی حقوقی بوشهر به دادگاه خانواده آن شهرستان پرونده های حقوقی و خانوادگی آن شعبه نیز از طریق سیستم (سی ام اس) به شعبه خانواده منتقل که ریاست محترم حوزه قضایی با دستور ارجاع پرونده های مذکور به شعبه دادگاه خانواده لذا رسیدگی در دادگاه خانواده ادامه می یافته حال آیا صلاحیت دادگاه خانواده نسبت به دعاوی حقوقی ارجاعی موجه می باشد یا خیر؟ به عبارتی دادگاه خانواده جهت رسیدگی به دعاوی حقوقی سابق مطروحه دارای صلاحیت ذاتی می باشد یا خیر؟ لازم به ذکر است که شعبه چهارم دادگاه عمومی حقوقی بوشهر با وصف فوق بلاتصدی و بلا تکلیف می باشد و این دادگاه فاقد دادرس نیز نمی باشد
8
نظریه مشورتی شماره 1400-9/16-255ح - مورخ 1400/03/12
آیا حضور قاضی مشاور زن در کلیه جلسات رسیدگی که در دادگاه خانواده تشکیل می شود حسب مواد 2 و ماده 4 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 در دعاوی مانند اعسار اعتراض ثالث و. .. که در ماده 4 این قانون به آن ها اشاره نشده است الزامی است؟
9
نظریه مشورتی شماره 99-3/1-1508 ح - مورخ 1399/10/24
1- آیا صدور دستور موقت تامین خواسته درمرحله تجدید نظر مجاز است؟ 2- صلاحیت دادگاه خانواده نسبت به دادگاه عمومی از چه نوع است و اگر دادگاه عمومی به دعوی طلاق رسیدگی کند آیا رای صادره طبق بند یک ماده 371 قانون آیین دادرسی مدنی قابل نقض است؟ 3- منظور از اصول دادرسی و تشریفات دادرسی و قواعد آمره چیست و کدام یک از مقررات قانونی آیین دادرسی مدنی جزء اصول دادرسی و کدام یک جزء تشریفات دادرسی و کدام یک جزء قواعد آمره است؟
10
نظریه مشورتی شماره 99-127-1023 ح - مورخ 1399/08/28
مطابق ماده 2 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 فقط تشکیل دادگاه خانواده با حضور رئیس یا دادرس علی البدل و قاضی مشاور زن پیش بینی شده است و در محاکم تجدیدنظر حضور قاضی مشاور زن پیش بینی نشده و اساسا چنین قضاتی در دادگاه تجدیدنظر حضور ندارند. نظریه شماره 7/92/2050 مورخ 1392/10/28 آن اداره کل نیز موید همین امر است. دادگاه خانواده بدوی به جهت عدم تامین قاضی مشاور بدون حضور قاضی مشاور مبادرت به صدور حکم طلاق کند یا حکم به رد یا بطلان دعوا صادر کند و حکم صادره در دادگاه تجدیدنظر تایید شود؛ اما شعبه دیوان عالی کشور در مقام رسیدگی به فرجام خواهی صرفا به جهت عدم حضور قاضی مشاور دادنامه را نقض و جهت رسیدگی به دادگاه صادرکننده رای منقوض اعاده کند: 1-آیا با توجه به عدم حضور قاضی مشاور دادگاه تجدیدنظر مجاز به نقض دادنامه است؟ چنان چه پاسخ مثبت است با توجه به ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 که در خصوص موضوع حکم صادره شده است و در صورت نقض خود دادگاه تجدیدنظر باید اظهارنظر کند آیا این دادگاه مجاز به نقض حکم است؟ از آن جا که فرض سوال از موارد صدور قرار عدم استماع دعوا نیست و مربوط به اقدام دادگاه خانواده است و طرفین نقشی در این موضوع ندارند چه تصمیمی می توان اتخاذ کند؟ چرا که قاضی مشاور در دادگاه تجدیدنظر پیش بینی نشده است. 2-در صورتی که دادگاه تجدیدنظر بدون توجه به عدم حضور قاضی مشاور در دادگاه خانواده (به هر دلیلی اعم از عدم توجه یا اطلاع از فقدان قاضی مشاور در دادگاه بدوی) حکم صادره را تایید کند و با فرجام خواهی پرونده در دیوان عالی کشور مطرح و حکم صرفا به لحاظ نقص عدم حضور قاضی مشاور نقض و به دادگاه تجدید نظر ارجاع شود و تکلیف دادگاه تجدیدنظر چیست؟
11
نظریه مشورتی شماره 98-9/16-929 ح - مورخ 1398/09/10
با توجه به نص ماده 2 قانون حمایت از خانواده مصوب 1391 اعلام نمایید آیا در موارد ذیل نیاز به اخذ نظر قاضی مشاور می باشد یا خیر؟ 1- مواردی که تصمیم دادگاه ماهوی و ماهیتی نمی باشد بلکه صرفا شکلی است مانند ابطال دادخواست موضوع مواد 95 107 و 259 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی 2- در دعاوی مربوط به اعسار از پرداخت هزینه دادرسی در مرحله واخواهی یا تجدید نظر با عنایت به اینکه هزینه دادرسی مربوط به حقوق دولت می باشد نه زوجه 3- در خصوص دادخواست تغییر جنسیت که دعوای زوجین نسبت به یکدیگر نمی باشد./ع
12
نظریه مشورتی شماره 97-9/1-2631 - مورخ 1398/05/28
13
نظریه مشورتی شماره 97-9/1-3307 - مورخ 1397/12/26
14
نظریه مشورتی شماره 97-9/16-2240 - مورخ 1397/12/14
15
نظریه مشورتی شماره 97-9/16-596 - مورخ 1397/03/27
احتراما؛ ضمن عرض تبریک سال جدید نوروز به عنوان حمایت از کالای ایرانی و تقدیر و تشکر از زحمات و نظریات ارزشمند حضرتعالی اولا- با توجه به مفاد ماده 226 قانون آئین دادرسی کیفری در مورد جرائمی که مستقیما در دادگاه کیفری یک یا دو رسیدگی می شود آیا قرار کفالت یا وثیقه تا هر میزانی منتهی به بازداشت متهم قابل اعتراض بوده یا نه در صورت قابل اعتراض بودن مرجع رسیدگی به آن کدام محاکم می باشد؟ ثانیا-با توجه به قانون حمایت از خانواده الف): رسیدگی اختصاصی به امور و مسائل خانواده در محاکم خانواده مانع از ارجاع دیگر پرونده حقوقی به آن شعبه می باشد یا نه؟ بعبارت دیگر با توجه به ارجاعات و موجودی قابل توجه محاکم حقوقی نسبت به محاکم خانواده ارجاع پرونده های غیر خانواده و حقوقی به دادگاه خانواده قانونی می باشد یا نه؟ ب)نظر به اینکه در این حوزه تعداد سه شعبه دادگاه خانواده تنها با یک نقر مشاور (خانم) فعال بوده و با لحاظ مفاد ماده 2 قانون حمایت از خانواده و تبصره ذیل آن آیا قاضی مشاور (همکار خانم) مکلف به اظهارنظر در تمامی پرونده مطروحه در شعبات محاکم خانواده بوده یا به دلخواه خود می تواند در شعبه مد نظر اظهارنظر نماید این در حالی است ابلاغ داخلی همکار محترم به عنوان مشاور محاکم خانواده صادر شده و نه بعنوان مشاور یک شعبه خانواده. لذا توجها به مراتب فوق استدعا دارد نظریه قانونی و حقوقی آن مرجع محترم جهت بهره برداری همکاران محترم قضائی به این حوزه اعلام و ارسال نمایند.
16
نظریه مشورتی شماره 97-9/16-145 - مورخ 1397/02/03
احتراما مستدعیست در خصوص سوال ذیل نظریه ارشادی آن اداره محترم را اعلام فرمایید: با عنایت به ماده 2 قانون حمایت از خانواده دادگاه خانواده با حضور رییس یا دادرس علی¬البدل و قاضی مشاور زن تشکیل می¬شود در صورتیکه قضات مشاور در مرخصی باشند و امکان استفاده از قاضی مشاور دیگری میسر نشود آیا دادگاه تجدید خواهد شد یا قاضی رسیدگی کننده باید ضمن درج این موضوع در صورتجلسه جلسه دادرسی را بدون حضور مشاور قضایی برگزار نمایند.
17
نظریه مشورتی شماره 96-1/18-1824 - مورخ 1396/11/16
1-در شهرستانی که دادگاه خانواده مطابق قانون حمایت خانواده تشکیل شده است قاضی با ابلاغ دادرس محاکم عمومی شهرستان می تواند به عنوان دادرس در شعبه ویژه خانواده رسیدگی و اظهارنظر کند؟ 2-دادرس با ابلاغ دادرس محاکم عمومی شهرستان می تواند در شعب دادگاه انقلاب شهرستان رسیدگی و اظهارنظر نماید؟
18
نظریه مشورتی شماره 96-218-1727 - مورخ 1396/11/03
1-با توجه به ذیل ماده 27 قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1394 در صورتی که دادگاه عمومی حقوقی در مقام تجدیدنظر رسیدگی به دعوا را در صلاحیت مرجعی غیرقضایی به عنوان مثال: مراجع حل اختلاف کار تشخیص دهد آیا باید پرونده را به مرجع مزبور ارسال کند یا باید جهت حل اختلاف به دیوان عالی کشور ارسال نماید؟ 2-در صورتی که دادگاه عمومی حقوقی در مقام تجدیدنظر رسیدگی به دعوا را در صلاحیت دادگاه خانواده تشخیص دهد با توجه به قانون حمایت خانواده مصوب 1391 صلاحیت دادگاه خانواده نسبت به دادگاه عمومی حقوقی چه نوع صلاحیتی است و در صورت اختلاف بین آنها مرجع صالح کجاست؟ 3-در صورتی که شورای حل اختلاف در خصوص بزه تعزیری درجه هشت جزای نقدی موضوع بند ح ماده 9 قانون شوراهای حل اختلاف رای صادر کند آیا این رای با استناد به ماده 18 قانون اخیرالذکر و بند الف ماده 427 قانون آئین دادرسی کیفری قطعی است؟ 4-با توجه به ماده 9 قانون شوراهای حل اختلاف که رسیدگی به برخی دعاوی را در صلاحیت خاص شورا قرار داده است آیا دادگاه عمومی ابتدائا صلاحیت رسیدگی به این دعاوی را دارد و اینکه اساسا صلاحیت بین شورا و دادگاه درخصوص موارد یاد شده از چه نوع صلاحیتی است.
19
نظریه مشورتی شماره 865-16/9-96 - مورخ 1396/09/28
با توجه به مواد 2 و 3 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 آیا قاضی مشاور خانواده الزاما بایستی شرایط ماده 3 این قانون را داشته باشد؟
20
نظریه مشورتی شماره 1491-1/9-96 - مورخ 1396/08/30
در اجرای ماده 2 قانون حمایت خانواده مصوب 1/12/1391 حیطه وظایف و اختیارات قاضی مشاور دادگاه خانواده را مشخص کرده است ابهاماتی در خصوص سایر اختیارات قاضی مشاور در بین همکاران محترم وجود دارد که موجب ایجاد رویه های متفاوتی در سراسر کشور شده است خواهشمند است نسبت به موارد ذیل ارشاد قضائی فرمایید تا ابهامات موجود رفع گردد. 1-آیا قاضی مشاور می تواند در پرونده های شعبه دستورات قضایی و قرار اعدادی صادر نماید؟ 2-آیا قاضی مشاور می تواند استعلامات به عمل آمده از ادارات مختلف را امضاء و ارسال نماید؟ 3-آیا قاضی مشاور می تواند در پرونده های اجرائی شعبه دستورات لازم را صادر نماید؟ 4-اظهارنظر در خصوص قرارهای شکلی قرار تامین خواسته گزارش اصلاحی اعتراض ثالث اعسار از پرداخت محکوم به اهداء جنین و دستور موقت صادره از شعبه توسط قاضی مشاور الزامی است یا خیر.
21
نظریه مشورتی شماره 1386-4/9-96 - مورخ 1396/08/22
در صورتیکه تعداد قضات مشاور کمتر از شعب خانواده باشد با توجه به مقررات به مقررات ماده 2 قانون حمایت خانواده تکلیف چیست؟ آیا امکان دارد تا هرچند شعبه با یک مشاور و بدون حضور وی در شعب اظهار نظر شود یا باید برای هر شعبه یک قاضی مشاور اختصاص دارد در صورت اخیر با وجود 27 شعیه و 19 قاضی مشاور تکلیف سایر شعب چیست؟ آیا نفقه جاریه مالی است یا غیر مالی؟ آیا بین مطالبه مبلغی برای هر ماه و تهیه مسکن و اثاث البیت می توان تفاوت قائل شد؟
22
نظریه مشورتی شماره 1950-16/9-95 - مورخ 1396/08/06
1-با توجه به اینکه فعلا به تعداد شعب دادگاه خانواده قاضی مشاور وجود ندارد چنانچه مشاور شعبه-ای در مرخصی باشد آیا قضات مشاور شعب دیگر مجاز به ارائه نظر هستند یا خیر و در این مواردتکلیف¬ چیست؟ 2-آیا حضور قاضی مشاور در جلساتی که در وقت مراجعه تشکیل می¬شوند هم ضروری است یا خیر؟ همچنین اگر جلسه اول رسیدگی به هر علت مثلا به لحاظ عدم شناسایی خوانده و نقص دادخواست تشکیل نگردد آیا اعلام حضور قاضی مشاور در صورت مجلس دادگاه ضرورت دارد یا خیر.
23
نظریه مشورتی شماره 1917-16/9-95 - مورخ 1396/07/30
با توجه به نص ماده 2 قانون حمایت خانواده مصوب 1391 به سوالات اینجانب پاسخ فرمائید 1- آیا در حضور ریاست محترم شعبه قاضی مشاور مجاز به رسیدگی به دعوی می باشد یا خیر؟ چنانچه پاسخ منفی باشد آیا ریاست محکمه به لحاظ مخالفت با نظر قاضی مشاور می تواند سئوالات وی را در صورتجلسه منعکس ننماید یا خیر؟ 2- آیا قاضی مشاور می تواند به لحاظ اینکه در جلسه رسیدگی به پرونده حاضر نبوده است از اعلام نظر خودداری نماید؟
24
نظریه مشورتی شماره 1907-16/9-95 - مورخ 1396/07/22
1-آیا کسب نظر قاضی مشاور در دادرسی¬های فوری که ختم دادرسی درآن اعلام نمی¬شود مانند رسیدگی به تقاضای دستور موقت مبنی بر ملاقات یا حضانت فرزند ضرورت دارد یا خیر؟یا به عنوان مثال در پرونده¬ای که قرار توقف دادرسی صادر می¬گردد اخذ نظر قاضی مشاور ضرورت دارد یا خیر؟ 2- با توجه به نص ماده2 قانون حمایت خانواده آیا سه روز مهلت قاضی مشاور پس از اعلام ختم دادرسی داخل در همان 7روز مدت اعلام و انشاء رای مندرج در قانون آئین دادرسی دادگاه¬های عمومی وانقلاب در امور مدنی است یا اینکه7 روز پس از اعلام نظرقاضی مشاور آغاز خواهد شد.
25
نظریه مشورتی شماره 96-9/1-451 - مورخ 1396/03/28
26
نظریه مشورتی شماره 69-9/1-154 - مورخ 1396/03/28
آیا اظهارنظر قاضی مشاور دادگاه خانواده در دعاوی موضوع ماده 4 قانون حمایت خانواده در موارد زیر ضرورت دارد؟ 1-دعاوی که منتهی به صدور قرار ابطال دادخواست یا رد دعوی می گردد. 2-دعاوی که منتهی به صدور گزارش اصلاحی می گردد و نیز طلاق توافقی 3-در موضوعات راجع به امور حسبی.
27
نظریه مشورتی شماره 1851-16/9-95 - مورخ 1395/12/11
1-زوجه در زمان حیات خود مهریه را مطالبه ننموه و مهریه در ذمه زوج باقی است آیا وراث زوجه می¬توانند آن را به نرخ روز مطالبه نمایند یا اینکه حق مطالبه مهریه به نرخ روز متعلق به زوجه بوده با فوت ایشان به وراث منتقل نمی¬شود و وراث فقط حق مطالبه مهریه مندرج در عقدنامه را دارند؟ در صورت مثبت بودن پاسخ مهریه به نرخ زمان فوت زوجه باید محاسبه شود یا به نرخ روز مطالبه؟ 2-با عنایت به اینکه مطابق ماده2 قانون حمایت خانواده مصوب92 دادگاه خانواده با حضور قاضی مشاور زن تشکیل می¬شود و مصادیق دعاوی که در صلاحیت دادگاه خانواده می¬باشد در ماده4 همان قانون احصاء شده است خواهشمند است ارشاد فرمایید آیا حضور مشاور قضایی زن در دعاوی اعسار راجع به دعاوی خانوادگی مثل اعسار از پرداخت مهریه یا نفقه الزام آور است یاخیر؟ 3- نظر به اینکه حسب ماده31 قانون حمایت خانواده ارائه گواهی پزشکی ذی¬صلاح در مورد وجود جنین یا عدم آن برای ثبت طلاق الزامی است آیا در مواردی که زوجه یائسه می¬باشد اخذ این گواهی لازم است یا برای ثبت طلاق نیازی به گواهی پزشکی دراین خصوص نیست.
28
نظریه مشورتی شماره 1445-16/9-95 - مورخ 1395/10/25
با توجه به ماده 2 قانون حمایت خانواده مصوب 1/12/1395 تشکیل دادگاه خانواده و ابلاغ خاص قضات محترم آیا حضور قاضی محترم مشاور زن در کلیه جلسات رسیدگی به پرونده ها اعم از طلاقهای یک طرفه توافقی مهریه اعسار از پرداخت یک جای مهریه اعتراض ثالث واخواهی رد دادخواست و امور حسبی لازم است یا خیر؟/
29
نظریه مشورتی شماره 1915-26-95 - مورخ 1395/10/22
1-آیا قضات محترم مشاور مجاز به اتخاذ و صدور دستورات در پرونده می باشند یا خیر؟ به عنوان مثال آیا قاضی مشاور می تواند با تجویز ماده 10 قانون حمایت خانواده درخصوص تاخیر در جلسه رسیدگی موافقت یا مخالفت نماید؟ مثلا قاضی مشاور می تواند دستور تعیین یا تجدید جلسه رسیدگی یا تعیین و تجدید وقت مراجعه یا دستور ثبت پرونده و یا لوایح و صدور اجرائیه را با امضاء خود صادر نماید یا خیر؟ 2- اگر قاضی مشاور به هر دلیلی مثلا در مرخصی بودن در جلسات دادگاه حاضر نباشد آیا ریاست محکمه می تواند پس از اعلام ختم دادرسی بدون اخذ نظر قاضی مشاور مبادرت به انشاء رای نماید یا خیر؟ این سوال درخصوص پرونده هایی که سابقا و قبل ازتعیین قاضی مشاور برای یک شعبه مطرح بوده و در حال رسیدگی است نیز مطرح می باشد؟
30
نظریه مشورتی شماره 1787-16/9-95 - مورخ 1395/10/08
1-آیاکسب نظر قاضی مشاور زن در کلیه پرونده¬های موضوع ماده4 قانون حمایت خانواده سال 91 الزامی است یا صرفا پرونده¬های خاص مثل طلاق ضرورت دارد؟ 2-با توجه به صراحت ماده در عبارت موضوع دعوی آیا این ماده نسبت به مواردی که موضوع پرونده غیرترافعی است مثل امور حسبی مثلا نصب قیم ضرورت دارد؟ خواهشمند است در خصوص بندهای 1812131617 ماده 4 قانون مذکور نیز اظهارنظر فرمایید. 3-در حوزه¬های قضایی که دادگاه فاقد قاضی مشاور زن می¬باشد تکلیف دادگاه چیست؟ چنانچه مطابق تبصره ماده 2 قانون یاد شده دادگاه بخواهد از قاضی مشاور مرد استفاده کند آیا نیازمند ابلاغ ریاست محترم قوه قضائیه است یا می¬تواند از ابلاغ داخلی استفاده کند؟ 4-چنانچه پرونده ایراد شکلی داشته باشد قاضی مشاور باید در نظریه اعلامی خود به نوع ایراد شکلی پرونده مثلا عدم اهلیت خواهان یا اینکه درحین رسیدگی مشخص شود خوانده جنون دارد نیز اشاره نماید یا خیر؟ 5-آیا دستورات اداری مانند دستور ثبت لوایح یا اعلام وکالت وکیل از تهیه کپی از اوراق پرونده یا نظایر آن که تصمیم در ماهیت دعوی تلقی نگردد ازناحیه قاضی مشاور بلامانع است یا مواجه با اشکال قانونی می¬باشد؟ 6- با عنایت به استفتاء به عمل آمده از علمای اهل سنت مذهب حنفی که اکثریت آنها قائل به عدم تعلق اجرت المثل و نحله به زوجه می¬باشند لذا با توجه به قانون رعایت احوال شخصیه ایرانیان غیر شیعه مصوب 1312 اعلام فرمایید که اجرت المثل ایام زناشویی جزو احوال شخصیه می-باشد یا تابع مقررات قانون حمایت خانواده.
31
نظریه مشورتی شماره 1364-1/127-95 - مورخ 1395/08/04
به پیوست یک نسخه از صورت¬مجلس نشست قضایی قضات محترم دادگاه¬های تجدیدنظر استان به حضور ارسال می¬گردد با عنایت به اینکه شعبه دوم دادگاه حقوقی بوکان منحل و در چارت جدید تشکیلات قضایی شعبه اول دادگاه خانواده ایجاد شده است و قاضی دادگاه همان قاضی شعبه دوم حقوقی سابق می¬باشد و هم اکنون به پرونده¬های خانواده رسیدگی می¬کند لیکن به پرونده¬های حقوقی شعبه منحل شده دوم حقوقی رسیدگی نمایند علیهذا مستدعی است با توجه به بلاتکلیف ماندن پرونده-های مذکور دستور فرمائید به صورت فوق العاده موارد ذیل بررسی و این دادگستری ارشاد گردد: 1-آیا پرونده¬های حقوقی نیز در همان دادگاه رسیدگی خواهند شد؟ 2-آیا دادگاه می¬بایست در خصوص پرونده¬های حقوقی قرار عدم صلاحیت به شایستگی سایر شعبه صادر نماید؟ 3-آیا رئیس دادگستری می¬تواند پرونده¬های مذکور را به شعبه دیگری ارجاع نماید./
32
نظریه مشورتی شماره 1326-1/9-95 - مورخ 1395/07/27
1-چنانچه زوجین زندگی مشترک را آغاز و چند ماه با هم زندگی کرده باشند لیکن به هر علتی عمل مواقعه بین آنان صورت نگرفته باشد و زوج نیز اقرار به این موضوع داشته آیا در چنین وضعیتی زوجه می¬تواند از حق حبس خود استفاده نماید یا خیر به عبارت دیگر آیا منظور قانونگذار از عبارت «ایفای وظایفی که در مقابل شوهر دارد» مذکور در ماده 1086 قانون مدنی تمکین به معنی خاص مطلق دخول یا عموم وظایف و تمکین عام می¬باشد البته با لحاظ اینکه قانونگذار در ماده مذکور از واژه جمع وظایف استفاده نموده و نه واژه مفرد وظیفه بنابراین چنانچه عمل دخول انجام نشده باشد لیکن زوجه به ایفای سایر وظایف خود قیام نموده باشد ایا اقدام وی مسقط حق حبس می¬باشد یا خیر؟ 2-آیا در صدور قرار تامین خواسته و نیز دستور موقت اموری که ماهیت حکم ندارد مانند تصمیمات راجع به امور حبسی (حکم رشد- نصب قیم- و عزل آن و غیره. .) اظهارنظر قاضی مشاور دادگاه خانواده لازم است یا خیر؟ 3-در درخواست ازدواج مجدد غیر از مواردی که همسر اول رضایت به ازدواج دارند آیا احراز توان مالی زوج و عدالت وی برای اختیار همسر جدید لازم است یا خیر./ع
ماده 2 قانون حمایت از خانواده

ماده 2 خانواده

ماده 2 خانواده

ماده 2 حمایت خانواده

ماده 2 حمایت خانواده

ماده 2 حمایت از خانواده

ماده 2 حمایت از خانواده

ماده 2 ق.ح.خ

ماده 2 ق.ح.خ

ماده 2 قانون خانواده

ماده 2 قانون خانواده

ماده 2 قانون ح.خ

ماده 2 قانون ح.خ

ماده 2 قانون حمایت خانواده

ماده 2 قانون حمایت خانواده

ماده ۲ قانون حمایت از خانواده

ماده ۲ خانواده

ماده ۲ حمایت خانواده

ماده ۲ حمایت از خانواده

ماده ۲ ق.ح.خ

ماده ۲ قانون خانواده

ماده ۲ قانون ح.خ

ماده ۲ قانون حمایت خانواده

متن کامل ماده ۲ قانون حمایت از خانواده. ماده ۲ خانواده ماده ۲ حمایت خانواده ماده ۲ حمایت از خانواده ماده ۲ ق.ح.خ ماده ۲ قانون خانواده ماده ۲ قانون ح.خ ماده ۲ قانون حمایت خانواده

ماده 2 قانون حمایت از خانواده

ماده 2 خانواده

ماده 2 حمایت خانواده

ماده 2 حمایت از خانواده

ماده 2 ق.ح.خ

ماده 2 قانون خانواده

ماده 2 قانون ح.خ

ماده 2 قانون حمایت خانواده

متن کامل ماده 2 قانون حمایت از خانواده. ماده 2 خانواده ماده 2 حمایت خانواده ماده 2 حمایت از خانواده ماده 2 ق.ح.خ ماده 2 قانون خانواده ماده 2 قانون ح.خ ماده 2 قانون حمایت خانواده

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM