نظریه مشورتی شماره 1091/96/7

نظریه مشورتی شماره 1091/96/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 1091/96/7


شماره نظریه:
1091/96/7

شماره پرونده:
69-861/1-484

تاریخ نظریه:
1396/05/11

استعلام
چنانچه در پرونده کیفری جهت وثیقه طبقه همکف ملکی دو طبقه به عنوان مال غیرمنقول معرفی شود و کارشناس نیز آن را ارزیابی کرده است و وثیقه گذار نیز قرار قبولی وثیقه مربوط به ارزیابی ملک همکف را امضاء نموده است حال در مرحله اجرا حکم ضبط وثیقه به دلیل عدم معرفی محکوم علیه جهت اجرای حکم صادر شده است لکن با وجود قید عبارت همکف در سند تک برگ در سوابق اداره ثبت ملک مورد وثیقه مربوط به طبقه دوم می باشد حال تکلیف قاضی اجرای احکام برای ضبط وثیقه با توجه به تفاوت فاحش ارزش دو ملک چه می باشد؟ با ذکر استدلال و مستندات قانونی.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مستفاد از ماده 230 قانون آئین دادرسی کیفری 1392 وثیقه گذار جز مالی که به وثیقه گذارده است مسوولیت دیگری برای پرداخت وثیقه از سایر اموال خود ندارد و مرجع قضائی نمی تواند غیر از مورد وثیقه که توقیف شده است مال دیگری را به فروش رساند و در فرض سوال آنچه که واقعا از سوی وثیقه گذار معرفی و کارشناس آن را رویت و ارزیابی نموده است مال مورد وثیقه تلقی می شود و اشتباهات موجود در اسناد ثبتی مربوط تاثیری در این امر ندارد و باعث تغییر مال مورد وثیقه نمی شود.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 230 ـ متهمی که برای او قرار تامین صادر و خود ملتزم شده یا وثیقه گذاشته است در صورتی که حضورش لازم باشد احضار می شود و هرگاه ثابت شود بدون عذر موجه حاضر نشده است در صورت ابلاغ واقعی اخطاریه وجه التزام تعیین شده به دستور دادستان اخذ و یا از وثیقه سپرده شده معادل وجه قرار ضبط می شود. چنانچه متهم کفیل معرفی کرده یا شخص دیگری برای او وثیقه سپرده باشد به کفیل یا وثیقه گذار اخطار می شود که ظرف یک ماه متهم را تحویل دهد. در صورت ابلاغ واقعی اخطاریه و عدم تحویل متهم به دستور دادستان حسب مورد وجه الکفاله اخذ و یا از وثیقه معادل وجه قرار ضبط می شود. دستور دادستان پس از قطعیت بدون صدور اجرائیه در اجرای احکام کیفری و مطابق مقررات اجرای احکام مدنی اجراء می شود. تبصره ـ مبلغ مازاد بر وجه قرار وثیقه پس از کسر هزینه های ضروری مربوط به اجرای دستور به وثیقه‏ گذار مسترد می شود.

مشاهده ماده 230 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM