نظریه مشورتی شماره 242/96/7

نظریه مشورتی شماره 242/96/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 242/96/7


شماره نظریه:
242/96/7

شماره پرونده:
69-861/1-741

تاریخ نظریه:
1396/02/09

استعلام
اگر در دادسرا متهم حاضر و اقامتگاه خود را به بازپرس اشتباها اعلام نماید اصلا چنین آدرسی وجود نداشته باشد آیا پس از تعیین وقت رسیدگی در دادگاه و گواهی مامور ابلاغ مبنی بر اینکه چنین آدرسی وجود خارجی ندارد دادگاه مکلف به تجدید وقت رسیدگی و احضار متهم از طریق مطبوعات خواهد بود یا خیر؟ به عبارت دیگر آیا مفاد ماده344 قانون آئین دادرسی کیفری شامل مورد فوق می-گردد یا خیر.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با توجه به ماده 194 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و اصلاحات و الحاقات بعدی محلی که متهم به عنوان اقامتگاه خود تعیین می نماید محل اقامت قانونی وی محسوب و کلیه اوراق قضائی باید به همان نشانی ابلاغ گردد؛ بنابراین فرض استعلام از شمول مقررات ماده 344 قانون فوق الذکر خارج است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 344 ـ هرگاه ابلاغ احضاریه به علت معلوم نبودن محل اقامت متهم ممکن نباشد و به طریق دیگر نیز ابلاغ احضاریه مقدور نشود وقت رسیدگی تعیین و مفاد احضاریه یک نوبت در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار ملی یا محلی آگهی می شود. تاریخ انتشار آگهی تا روز رسیدگی نباید کمتر از یکماه باشد. چنانچه نوع اتهام با حیثیت اجتماعی متهم یا عفت عمومی منافی باشد در آگهی قید نمی شود.

مشاهده ماده 344 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 194 ـ بازپرس در ابتدای تحقیق به متهم تفهیم می کند محلی را که برای اقامت خود اعلام می نماید محل اقامت قانونی او است و چنانچه محل اقامت خود را تغییر دهد باید محل جدید را به گونه‏ای که ابلاغ ممکن باشد اعلام کند و در غیر این صورت احضاریه ها و سایر اوراق قضایی به محل اقامت اعلام شده قبلی فرستاده می شود. تغییر محل اقامت به منظور تاخیر و تعلل به گونه‏ای که ابلاغ اوراق دشوار باشد پذیرفته نیست و تمام اوراق در همان محل اعلام شده قبلی ابلاغ می شود. تشخیص تغییر محل به منظور تاخیر و تعلل با مقامی است که به اتهام رسیدگی می کند. رعایت مقررات این ماده از نظر تعیین محل اقامت شاکی یا مدعی خصوصی نیز لازم است.

مشاهده ماده 194 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM