نظریه مشورتی شماره 2498/95/7

نظریه مشورتی شماره 2498/95/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 2498/95/7


شماره نظریه:
2498/95/7

شماره پرونده:
59-89-141

تاریخ نظریه:
1395/10/04

استعلام

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1-با عنایت به ماده 22 قانون وکالت مصوب 25/11/1315 با اصلاحات و الحاقات بعدی که مقرر داشته دفتر و اوراق راجع به وکالت باید مطابق نمونه ای که کانون مرکز تعیین می نماید تهیه شود. بنابراین وکیل دادگستری باید وکالت نامه ای مطابق نمونه تهیه شده از سوی کانون مرکز تنظیم و ارائه نماید. 2-هرگاه وکیل بدون استفاده از فرم های مخصوص وکالت نامه مذکور در بند 1 اعلام وکالت نماید با عنایت به ماده 34 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی 79 و مشروط به ابطال تمبر مالیاتی مربوط به وکالت وی از نقطه نظر رسیدگی قابل ترتیب اثر است گرچه به علت عدم رعایت مقررات مربوط به وکلای دادگستری مرتکب تخلف انتظامی شده است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 34 - وکالت ممکن است به موجب سند رسمی یا غیر رسمی باشد. در صورت اخیر درمورد وکالت نامه های تنظیمی در ایران وکیل می تواند ذیل وکالت نامه تایید کند که وکالت نامه را موکل شخصا در حضور او امضا یا مهر کرده یا انگشت زده است. در صورتی که وکالت در خارج از ایران داده شده باشد باید به گواهی یکی از مامورین سیاسی یا کنسولی جمهوری اسلامی ایران برسد. مرجع گواهی وکالت نامه اشخاص مقیم در کشورهای فاقد مامور سیاسی یا کنسولی ایران به موجب آئین نامه ای خواهد بود که توسط وزارت دادگستری با همکاری وزارت امور خارجه ظرف مدت سه ماه تهیه و به تصویب رئیس قوه قضاییه خواهد رسید. اگر وکالت در جلسه دادرسی داده شود مراتب در صورتجلسه قید و به امضای موکل می رسد و چنانچه موکل در زندان باشد رئیس زندان یا معاون وی باید امضا یا اثر انگشت او را تصدیق نمایند. تبصره - درصورتی که موکل امضا مهر یا اثر انگشت خود را انکار نماید دادگاه به این موضوع نیز رسیدگی خواهد نمود.

مشاهده ماده 34 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 22 ـ دفتر و اوراق راجعه به وکالت باید مطابق نمونه که کانون مرکز تعیین می نماید تهیه شود ـ درآمد کانون هر محل به مصرف خود آن کانون خواهد رسید.

مشاهده ماده 22 قانون وکالت

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM