نظریه مشورتی شماره 2487/95/7

نظریه مشورتی شماره 2487/95/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 2487/95/7


شماره نظریه:
2487/95/7

شماره پرونده:
1542-218-95

تاریخ نظریه:
1395/10/04

استعلام
اگر دادگاه بدوی در امر رسیدگی به اعتراض به رای صادر شده از سوی شورای حل اختلاف مبادرت به صدور رای قطعی نماید چنانچه نسبت به آن رای اعتراض صورت گرفته باشد و دادگاه بدوی در این خصوص اصدار رای نماید رای صادر شده قطعی است یا قابل تجدیدنظر می باشد.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مستفاد از ماده 27 قانون شوراهای حل اختلاف 1394 و تبصره 2 این ماده آن است که آراء صادره از محاکم که متعاقب رسیدگی به تجدیدنظرخواهی از رای شورای حل اختلاف صادر می¬گردد در صورتی که رای شورا را تایید نماید و نیز در صورتی که موضوع را در صلاحیت شورا تلقی ولی رای آن مرجع را نقض و راسا مبادرت به صدور رای نمایند قطعی است ولی در صورتی که موضوع را از صلاحیت شورا خارج دانسته و با نقض رای شورا راسا مبادرت به رسیدگی و صدور رای نماید رای صادره به منزله رای مرجع بدوی تلقی و قابل پژوهش است./

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 27ـ تمام آرای صادره موضوع ماده (9) این قانون ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی می‏باشد. مرجع تجدیدنظر از آرای قاضی شورا حسب مورد دادگاه عمومی حقوقی یا کیفری دو همان حوزه قضائی می‏باشد. چنانچه مرجع تجدیدنظر آرای صادره را نقض نماید راسا مبادرت به صدور رای می‏کند. این رای قطعی است و اگر رسیدگی به موضوع در صلاحیت مرجع دیگری باشد پرونده را به مرجع صالح ارسال می­کند. تبصره 1ـ گزارش اصلاحی شورا قابل اعتراض نمی‏باشد و قطعی است. تبصره 2ـ هرگاه رای مرجع تجدیدنظر در مقام رد صلاحیت شورا باشد رسیدگی ماهوی انجام و رای اخیر به عنوان رای شعبه بدوی تلقی و حسب مورد مطابق مقررات آیین دادرسی مدنی و کیفری قابل تجدیدنظر است. تبصره 3ـ هزینه دادرسی رسیدگی در مراحل تجدیدنظرخواهی حسب مورد براساس هزینه دادرسی طرح دعوی در آن مرجع است.

مشاهده ماده 27 قانون شورای حل اختلاف

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM