نظریه مشورتی شماره 2356/95/7

نظریه مشورتی شماره 2356/95/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 2356/95/7


شماره نظریه:
2356/95/7

شماره پرونده:
1415-1/168-95

تاریخ نظریه:
1395/09/23

استعلام
چنانچه تا قبل از 1/4/94 احکام اعدامی که بر اساس ق. اصلاح. ق. مبارزه با مواد مخدر صادر و در راستای ماده 32 ق. مذکور به تایید و تنفیذ ریاست محترم دیوان عالی کشور و یا دادستان محترم کل کشور مقامات موضوع اصل 162 ق. اساسی رسیده باشد با توجه به مواد 474 و 475 ق. آ. د. ک مشمول مقررات مربوط به اعاده دادرسی می باشد یا خیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مطابق مقررات مربوط به اعاده دادرسی و از جمله ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 اعمال این مقررات ناظر به احکام قطعی است و کیفیت قطعیت احکام و مراجع رسیدگی کننده و اینکه رای قطعی توسط چه مرجع یا مقامی صادر شده باشد تاثیری در امکان اعمال این مقررات ندارد و در نتیجه مقررات مربوط به اعاده دادرسی در مورد احکام سابق مربوط به جرایم مواد مخدر و از جمله احکام اعدام نیز قابل اعمال است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 474 ـ درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام محکومیت قطعی دادگاه ها اعم از آنکه حکم مذکور به اجراءگذاشته شده یا نشده باشد در موارد زیر پذیرفته می شود: الف ـ کسی به اتهام قتل شخصی محکوم شود و سپس زنده بودن وی محرز گردد. ب ـ چند نفر به اتهام ارتکاب جرمی محکوم شوند و ارتکاب آن جرم به گونه‏ای باشد که نتوان بیش از یک مرتکب برای آن قائل شد. پ ـ شخصی به علت انتساب جرمی محکوم شود و فرد دیگری نیز به موجب حکمی از مرجع قضایی به علت انتساب همان جرم محکوم شده باشد به طوری که از تعارض و تضاد مفاد دو حکم بی گناهی یکی از آنان احراز گردد. ت ـ درباره شخصی به اتهام واحد احکام متفاوتی صادر شود. ث ـ در دادگاه صالح ثابت شود که اسناد جعلی یا شهادت خلاف واقع گواهان مبنای حکم بوده است. ج ـ پس از صدور حکم قطعی واقعه جدیدی حادث و یا ظاهر یا ادله جدیدی ارائه شود که موجب اثبات بی گناهی محکوم علیه یا عدم تقصیر وی باشد. چ ـ عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی باشد.

مشاهده ماده 474 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM