نظریه مشورتی شماره 2363/95/7

نظریه مشورتی شماره 2363/95/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 2363/95/7


شماره نظریه:
2363/95/7

شماره پرونده:
59-861/1-434

تاریخ نظریه:
1395/09/23

استعلام
اگر متهمی خود را با هویت غیر واقعی معرفی و بر اساس آن تحقیقات و قرار به جلب دادرسی و کیفر خواست صادر شود: اگر در مرحله رسیدگی دادگاه هویت واقعی وی مشخص گردد تکلیف دادگاه چیست؟ اگر بر اساس کیفرخواست صادره هویت غیر واقعی حکم صادر شود تکلیف دادگاه و اجرای احکام چه خواهد بود؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
1- در فرض استعلام که متهم در پرونده نام خود را تا مرحله صدور کیفر خواست به نام غیر واقعی اعلام نموده و بعد از ارجاع پرونده به دادگاه در جلسه رسیدگی نام خود را با هویت واقعی اعلام داشته است با عنایت به این که اتهام مذکور در کیفرخواست متوجه همان شخص می باشد که هویت واقعی خود را در دادگاه مشخص نموده است اصلاح آن در این مرحله از رسیدگی با منعی مواجه نمی باشد و نیازی به اعاده پرونده جهت اصلاح کیفر خواست نیست. 2- با توجه به ماده 381 قانون آیین دادرسی کیفری 1392 و ملاک ماده 457 این قانون فرض استعلام از موارد تصحیح حکم صادره بوده و دادگاه نسبت به تصحیح حکم صادره از حیث تعیین هویت واقعی محکوم علیه اقدام و درصورت لزوم مراتب به مراجع ذیربط نظیر واحد سجل کیفری اعلام خواهد شد.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 381 ـ هرگاه در تنظیم و نوشتن رای دادگاه سهو قلمی مانند کم یا زیاد شدن کلمه ای رخ دهد و یا اشتباهی در محاسبه صورت گیرد چنانچه رای قطعی باشد یا به علت عدم تجدید نظرخواهی و انقضای مواعد قانونی قطعی شود یا هنوز از آن تجدید نظرخواهی نشده باشد دادگاه خود یا به درخواست ذینفع یا دادستان رای تصحیحی صادر می کند. رای تصحیحی نیز ابلاغ می شود. تسلیم رونوشت یا تصویر هریک از آراء جداگانه ممنوع است. رای دادگاه در قسمتی که مورد اشتباه نیست درصورت قطعیت اجراء می شود. تبصره 1 ـ در مواردی که اصل رای دادگاه قابل واخواهی تجدید نظر یا فرجام است تصحیح آن نیز در مدت قانونی قابل واخواهی تجدید نظر یا فرجام میباشد. تبصره 2 ـ هرگاه رای اصلی به واسطه واخواهی تجدید نظر یا فرجام نقض شود رای تصحیحی نیز بی اعتبار می شود.

مشاهده ماده 381 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM