نظریه مشورتی شماره 2009/95/7

نظریه مشورتی شماره 2009/95/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 2009/95/7


شماره نظریه:
2009/95/7

شماره پرونده:
1018-51-95

تاریخ نظریه:
1395/08/16

استعلام
با توجه به طرح سوالات زیر از سوی همکاران قضایی و با عنایت به ماده 22 قانون امور گمرکی و مواد 2 و22 قانون قاچاق کالا و ارز و ماده 10 قانون استفاده از بی سیم های اختصاصی خواهشمند است دستور فرمایید موضوع بررسی و پاسخ به این مرجع ارسال شود 1-آیا حمل و نگهداری بی سیم غیر مجاز جرم است یا خیر؟ 2-در صورت جرم بودن آن مرجع رسیدگی کننده دادگاه انقلاب است یا دادگاه کیفری 2؟ 3-آیا موضوع حمل و نگهداری بی سیم از جمله جرایمی اشت که در صلاحیت مستقیم دادگاه وفق ماده 340 آیین دادرسی کیفری می باشد یا خیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
با توجه به اصل قانونی بودن جرم و مجازات چون درخصوص حمل و نگهداری بی سیم های غیر مجاز مجازاتی مقنن پیش بینی ننموده است لذا صرف عمل مذکور (حمل و نگهداری بی سیم های غیر مجاز) جرم تلقی نمی گردد البته در مواردی که بی سیم غیر مجاز طبق مقررات قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392به ویژه مواد 18 و 18 مکرر آن کالای قاچاق محسوب گردد با توجه به مقررات این قانون حمل و نگهداری آن نیز جرم و قابل مجازات است و نیز نگهداری اقلام و موارد تحت کنترل بدون مجوز مراجع ذی صلاح که یکی از مصادیق آن تجهیزات نظامی و انتظامی است با توجه به مواد 3 و 4 قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیر مجاز مصوب 1390 جرم منظور شده است که بی سیم های نظامی با توجه به بند (ع) ماده 1 آیین نامه اجرایی قانون اخیر الذکر از جمله تجهیزات نظامی محسوب می گردد و در نتیجه حمل و نگهداری غیر مجاز آن مشمول مقررات قانون اخیر الذکر است.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 340 ـ جرایم تعزیری درجه هفت و هشت به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود. در این مورد و سایر مواردی که پرونده به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود دادگاه پس از انجام تحقیقات به ترتیب زیر اقدام می کند: الف ـ چنانچه دادگاه خود را صالح به رسیدگی نداند قرار عدم صلاحیت صادر می کند و اگر مورد را از موارد منع یا موقوفی تعقیب بداند حسب مورد اتخاذ تصمیم می کند. ب ـ در غیر موارد مذکور در بند (الف) چنانچه اصحاب دعوی حاضر باشند و درخواست مهلت نکنند دادگاه با تشکیل جلسه رسمی مبادرت به رسیدگی می کند. در صورتیکه اصحاب دعوی حاضر نباشند یا برای تدارک دفاع یا تقدیم دادخواست ضرر و زیان درخواست مهلت کنند دادگاه با اخذ تامین متناسب از متهم وقت رسیدگی را تعیین و مراتب را به اصحاب دعوی و سایر اشخاصی که باید در دادگاه حاضر شوند ابلاغ می کند.

مشاهده ماده 340 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 22 ـ تمام وظایفی که به موجب این قانون برعهده شرکتهای حمل و نقل است می تواند به وسیله نمایندگی مجاز آنها نیز انجام شود و در این صورت نماینده مزبور تمام مسوولیتهای گمرکی بندری و فرودگاهی مربوطه را برعهده دارد.

مشاهده ماده 22 قانون امور گمرکی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM