نظریه مشورتی شماره 1989/95/7

نظریه مشورتی شماره 1989/95/7

مجموعه کامل نظریات مشورتی

نظریه مشورتی شماره 1989/95/7


شماره نظریه:
1989/95/7

شماره پرونده:
1412-1/127-95

تاریخ نظریه:
1395/08/16

استعلام
با توجه به اینکه در دعاوی مالی غیرمنقول از جمله خلع ید قلع وقمع و ابطال اسناد رسمی مالکیت و غیره بر اساس بند ج از ماده 3 قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین از نظر هزینه دادرسی ملاک ارزش معاملاتی املاک در هر منطقه می¬باشد واز طرفی بر اساس ماده12 از آئین¬نامه تعرفه حق الوکاله وکلای دادگستری و مشاورین حقوقی مصوب 85 ریاست محترم قوه قضائیه در دعاوی که خواسته دعوی از طرف خواهان قانونا تقویم می¬شود حق الوکاله به نسبت ارزش واقعی خواسته تعیین می¬گردد حال سوال آن است که ملاک تعیین حق الوکاله و درج آن در حکم دادگاه بر مبنای مبلغی است که خواهان به عنوان ارزش خواسته خود اعلام نموده یا بر مبنای مبلغی است که اداره دارایی و یا اداره ثبت در تعیین ارزش واقعی خواسته اعلام می¬کند.

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه
مقررات ماده 12 آئین نامه تعرفه حق الوکاله حق المشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری مربوط به دعاوی مالی غیر ریالی است؛ مانند خلع ید تنظیم سند رسمی و فسخ و. .. که خواهان باید در ابتدا خواسته خود را طبق بند 3 ماده 51 قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی تقویم نماید؛ در این صورت حق الوکاله باید به نسبت ارزش واقعی خواسته تعیین گردد. چنانچه در تعیین ارزش واقعی خواسته بین طرفین توافق نباشد دادگاه میزان واقعی ارزش خواسته را با ارجاع امر به کارشناسی تعیین و ملاک صدور حکم قرار می دهد و در این صورت حق الوکاله وکیل و ابطال تمبر مالیاتی نیز بر همین اساس تعیین می شود.

منبع
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

مواد مرتبط با این نظریه مشورتی

ماده 51 - دادخواست باید به زبان فارسی در روی برگهای چاپی مخصوص نوشته شده و حاوی نکات زیر باشد: 1 - نام نام خانوادگی نام پدر سن اقامتگاه و حتی الامکان شغل خواهان. تبصره - درصورتی که دادخواست توسط وکیل تقدیم شود مشخصات وکیل نیز باید درج گردد. 2 - نام نام خانوادگی اقامتگاه و شغل خوانده. 3 - تعیین خواسته و بهای آن مگر آن که تعیین بهاء ممکن نبوده و یا خواسته مالی نباشد. 4 - تعهدات و جهاتی که به موجب آن خواهان خود را مستحق مطالبه می داند به طوری که مقصود واضح و روشن باشد. 5 - آنچه که خواهان از دادگاه درخواست دارد. 6 - ذکر ادله و وسایلی که خواهان برای اثبات ادعای خود دارد از اسناد و نوشتجات و اطلاع مطلعین و غیره ادله مثبته به ترتیب و واضح نوشته می شود و اگر دلیل گواهی گواه باشد خواهان باید اسامی و مشخصات و محل اقامت آنان را به طور صحیح معین کند. 7 - امضای دادخواست دهنده و درصورت عجز از امضاء اثر انگشت او. تبصره 1 - اقامتگاه باید با تمام خصوصیات ازقبیل شهر و روستا و دهستان و خیابان به نحوی نوشته شود که ابلاغ به سهولت ممکن باشد. تبصره 2 - چنانچه خواهان یا خوانده شخص حقوقی باشد در دادخواست نام و اقامتگاه شخص حقوقی نوشته خواهد شد.

مشاهده ماده 51 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM