نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1387/08/03

برگزار شده توسط:
استان اصفهان/ شهر اصفهان

موضوع:
طرح دعوی ورشکستگی

پرسش:
آیا دعوی ورشکستگی نیاز به تقدیم دادخواست دارد؟ در صورت نیاز به تقدیم دادخواست خوانده دعوا چه کسی باید باشد؟

نظر هیئت عالی:
به موجب ماده 48 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی شروع رسیدگی در دادگاه مستلزم تقدیم دادخواست است و بر مبنای ماده 48 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی «دعاوی راجع به توقف یا ورشکستگی باید در دادگاهی اقامه شود که شخص متوقف یا ورشکسته در حوزه آن اقامت داشته است». به موجب ماده 415 قانون تجارت : «ورشکستگی تاجر به حکم محکمه بدایت» در موارد ذیل اعلام می شود: الف ـ بر حسب اظهار خود تاجر ب ـ به موجب تقاضای یک یا چند نفر از طلبکارها ج ـ بر حسب تقاضای مدعی العموم بدایت». بنابراین دعوای ورشکستگی به طور اطلاق نیاز به تقدیم دادخواست دارد و طرف دعوا حسب مورد و براساس این که خواهان چه شخصی باشد می تواند تاجر ورشکسته طلبکاران و یا دادستان عمومی حوزه قضایی قرار گیرد.

نظر اتفاقی:
نظر اول: صرف اظهار تاجر برای شروع رسیدگی به موضوع ورشکستگی وی کافی است و نیازی به تقدیم دادخواست نیست؛ دلیل آن صراحت ماده 413 قانون تجارت است که تاجر را موظف کرده است ظرف مدت مشخصی از زمان عدم توانایی در تادیه قرض های خود توقف را اعلام کند.

مبحث:
قانون مدنی

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 48 - شروع رسیدگی در دادگاه مستلزم تقدیم دادخواست می باشد. دادخواست به دفتر دادگاه صالح و در نقاطی که دادگاه دارای شعب متعدد است به دفتر شعبه اول تسلیم می گردد.

مشاهده ماده 48 قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی

ماده 415 ـ ورشکستگی تاجر به حکم محکمه بدایت در موارد ذیل اعلام می شود: الف) بر حسب اظهار خود تاجر. ب) به موجب تقاضای یک یا چند نفر از طلبکارها. ج) بر حسب تقاضای مدعی العموم بدایت.

مشاهده ماده 415 قانون تجارت

ماده 413 ـ تاجر باید در ظرف سه روز از تاریخ وقفه که در تادیه قروض یا سایر تعهدات نقدی او حاصل شده است توقف خود را به دفتر محکمه بدایت محل اقامت خود اظهار نموده صورت حساب دارایی و کلیه دفاتر تجارتی خود را به دفتر محکمه مزبوره تسلیم نماید.

مشاهده ماده 413 قانون تجارت

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM