نشست قضایی شماره 1399-7308

نشست قضایی شماره 1399-7308

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7308


کد نشست:
1399-7308

تاریخ برگزاری:
1398/07/17

برگزار شده توسط:
استان چهار محال و بختیاری/ شهر لردگان

موضوع:
قابل تجدید نظر خواهی بودن مجازاتهای تعزیری

پرسش:
چنانچه در اجرای مقررات ماده 429 قانون مجازات اسلامی بر بنیاد کتاب پنجم مجازات تعزیری تعیین شود قابل تجدیدنظرخواهی است یا غیر قابل تجدیدنظرخواهی؟

نظر هیئت عالی:
محکومیت تعزیری ماده 429 قانون مجازات اسلامی از حیث تجدیدنظر خواهی تابع عمومات است نتیجتا نظریه اکثریت صحیح اعلام می گردد.

نظر اکثریت:
حبس تعزیری که در راستای ماده 429 قانون مجازات اسلامی تعیین می گردد قابل تجدیدنظرخواهی می باشد استدلال اکثریت بر پایه ذیل استوار بود.

نظر ابرازی:
حبس ماده 429 قانون مجازات اسلامی قابل تجدیدنظرخواهی نمی باشد بلکه به صورت قطعی است چرا که ماده 427 قانون آیین دادرسی کیفری که اصل را بر قابل تجدیدنظر بودن مجازات ها دانسته است راجع به حکم اصلی صادره از دادگاه می باشد این در حالی است که حبس معینه طبق ماده 429 قانون مجازات به عنوان مجازات اصلی محکوم نمی باشد و مجازات اصلی محکوم قصاص می باشد و حتی در صورت برطرف شدن موانع قصاص قصاص اجرا خواهد شد لذا حبس صادره به عنوان مجازات اصلی نبوده و قطعی می باشد.

مبحث:
حقوق جزای عمومی , آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 429 ـ در مواردی که محکوم به قصاص در زندان است و صاحب حق قصاص بدون عذر موجه یا به علت ناتوانی در پرداخت فاضل دیه یا به جهت انتظار برای بلوغ یا افاقه ولی دم یا مجنی علیه مرتکب را در وضعیت نامعین رها نماید با شکایت محکوم علیه از این امر دادگاه صادرکننده حکم مدت مناسبی را مشخص و به صاحب حق قصاص اعلام می کند تا ظرف مهلت مقرر نسبت به گذشت مصالحه یا اجرای قصاص اقدام کند. در صورت عدم اقدام او در این مدت دادگاه می تواند پس از تعیین تعزیر بر اساس کتاب پنجم «تعزیرات» و گذشتن مدت زمان آن با اخذ وثیقه مناسب و تایید رئیس حوزه قضایی و رئیس کل دادگستری استان تا تعیین تکلیف از سوی صاحب حق قصاص مرتکب را آزاد کند.

مشاهده ماده 429 قانون مجازات اسلامی

ماده 427 ـ آراء دادگاههای کیفری جز در موارد زیر که قطعی محسوب می شود حسب مورد در دادگاه تجدید نظر استان همان حوزه قضایی قابل تجدید نظر و یا در دیوان عالی کشور قابل فرجام است: الف ـ جرایم تعزیری درجه هشت باشد. ب ـ جرایم مستلزم پرداخت دیه یا ارش درصورتی که میزان یا جمع آنها کمتر از یک دهم دیه کامل باشد. تبصره 1 ـ در مورد مجازات های جایگزین حبس معیار قابلیت تجدید نظر همان مجازات قانونی اولیه است. تبصره 2 ـ آراء قابل تجدید نظر اعم از محکومیت برائت یا قرارهای منع و موقوفی تعقیب اناطه و تعویق صدور حکم است. قرار رد درخواست واخواهی یا تجدید نظرخواهی درصورتی مشمول این حکم است که رای راجع به اصل دعوی قابل تجدید نظر خواهی باشد.

مشاهده ماده 427 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM