نشست قضایی شماره 1399-7307

نشست قضایی شماره 1399-7307

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره 1399-7307


کد نشست:
1399-7307

تاریخ برگزاری:
1398/07/10

برگزار شده توسط:
استان چهار محال و بختیاری/ شهر کیار

موضوع:
بررسی مجاز بودن قضات دادسرا جهت دستور در وقت کشیک در خصوص جرایم تعزیری درجه 7 و 8

پرسش:
آیا قضات دادسرا در وقت کشیک در جرایم تعزیری درجه 7 و 8 مجاز به صدور دستور می باشند ؟ یا اینکه کسب دستور بایستی از طریق قضات دادگاه صورت پذیرد؟

نظر هیئت عالی:
اصل بر عدم دخالت قضات دادسرا در جرایمی که مستقیم در دادگاه مطرح می شود می باشد الا در صورت ضرورت اتخاذ تصمیم ابتدایی به سبب در دسترس نبودن قاضی دادگاه نتیجتا نظریه اتفاقی در حد این استنتاج تایید می گردد.

نظر اتفاقی:
اصولا هر شکایتی بدوا باید در دادسرا مطرح شود و این اقدام دارای محاسن ذیل می باشد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 92 ـ تحقیقات مقدماتی تمام جرایم بر عهده بازپرس است. در غیر جرایم مستوجب مجازات های مقرر در ماده (302) این قانون در صورت کمبود بازپرس دادستان نیز دارای تمام وظایف و اختیاراتی است که برای بازپرس تعیین شده است. در این حالت چنانچه دادستان انجام تحقیقات مقدماتی را به دادیار ارجاع دهد قرارهای نهائی دادیار و همچنین قرار تامین منتهی به بازداشت متهم باید در همان روز صدور به نظر دادستان برسد و دادستان نیز مکلف است حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت در این باره اظهارنظر کند. (اصلاحی 24/03/1394) تبصره ـ در صورت عدم حضور بازپرس یا معذور بودن وی از انجام وظیفه و عدم دسترسی به بازپرس دیگر در آن دادسرا در جرایم موضوع ماده (302) این قانون دادرس دادگاه به تقاضای دادستان و تعیین رئیس حوزه قضایی وظیفه بازپرس را فقط تا زمان باقی بودن وضعیت مذکور انجام می دهد.

مشاهده ماده 92 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 89 ـ شروع به تحقیقات مقدماتی از سوی بازپرس منوط به ارجاع دادستان است. چنانچه بازپرس ناظر وقوع جرم باشد تحقیقات را شروع می کند مراتب را فوری به اطلاع دادستان میرساند و در صورت ارجاع دادستان تحقیقات را ادامه می دهد.

مشاهده ماده 89 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM