نشست قضایی شماره

نشست قضایی شماره

مجموعه کامل نشست های قضایی

نشست قضایی شماره


کد نشست:

تاریخ برگزاری:
1395/04/01

برگزار شده توسط:
استان سمنان/ شهر سمنان

موضوع:
شاکی و اعلام کننده جرم

پرسش:
در مواردی که به عنوان مثال دانشگاه علوم پزشکی به عنوان اعلام کننده جرم طرح شکایت نماید و مرجع قضایی رای بر برایت یا قرار منع تعقیب صادر کند آیا دانشگاه علوم پزشکی شاکی تلقی می گردد و حق تجدید نظر خواهی دارد؟

نظر هیئت عالی:
قایل شدن حق اعتراض برای اعلام کننده جرم مستلزم وجود نص است کما اینکه در ماده 66 ق آ.د. کیفری مصوب سال 92 مقنن برای سازمان های مردم نهاد حق اعلام شکایت و ایضا اعتراض قایل شده بود که با اصلاح ماده مذکور در سال 94 این حق اعتراض منتفی گردید.

نظر اتفاقی:
براساس مواد 10 66 67 430 از قانون آیین دادرسی کیفری و تبصره 1 ماده 688 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) دانشگاه علوم پزشکی تنها اعلام کننده جرم است و شاکی نمی باشد و حق تجدید نظر خواهی نیز ندارد.

مبحث:
آیین دادرسی کیفری

منبع:
سامانه نشست های قضایی


مواد مرتبط با این نشست قضایی

ماده 688 ـ هرگاه در اثر جنایتی حس شنوایی و گویایی هر دو از بین برود هرکدام یک دیه کامل دارد.

مشاهده ماده 688 قانون مجازات اسلامی

ماده 10 ـ بزه دیده شخصی است که از وقوع جرم متحمل ضرر و زیان می گردد و چنانچه تعقیب مرتکب را درخواست کند «شاکی» و هرگاه جبران ضرر و زیان وارده را مطالبه کند «مدعی خصوصی» نامیده می شود.

مشاهده ماده 10 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 66 ـ سازمان های مردم نهادی که اساسنامه آنها در زمینه حمایت از اطفال و نوجوانان زنان اشخاص بیمار و دارای ناتوانی جسمی یا ذهنی محیط زیست منابع طبیعی میراث فرهنگی بهداشت عمومی و حمایت از حقوق شهروندی است می توانند نسبت به جرایم ارتکابی در زمینه های فوق اعلام جرم کنند و در تمام مراحل دادرسی شرکت کنند. (اصلاحی 24/03/1394) تبصره 1 ـ درصورتی که جرم واقع شده دارای بزه دیده خاص باشد کسب رضایت وی جهت اقدام مطابق این ماده ضروری است. چنانچه بزه دیده طفل مجنون و یا در جرایم مالی سفیه باشد رضایت ولی قیم یا سرپرست قانونی او اخذ می شود. اگر ولی قیم یا سرپرست قانونی خود مرتکب جرم شده باشد سازمان های مذکور با اخذ رضایت قیم اتفاقی یا تایید دادستان اقدامات لازم را انجام می دهند. تبصره 2 ـ ضابطان دادگستری و مقامات قضایی مکلفند بزه ـدیدگان جرایم موضوع این ماده را از کمک سازمان های مردم نهاد مربوطه آگاه کنند. تبصره 3 ـ اسامی سازمان های مردم نهاد که می توانند در اجرای این ماده اقدام کنند در سه ماهه ابتدای هر سال توسط وزیر دادگستری با همکاری وزیر کشور تهیه می شود و به تصویب رئیس قوه قضاییه می رسد. تبصره 4 ـ اجرای این ماده با رعایت اصل (165) قانون اساسی است و در جرایم منافی عفت سازمان های مردم نهاد موضوع این ماده می توانند با رعایت ماده (102) این قانون و تبصره های آن تنها اعلام جرم نموده و دلایل خود را به مراجع قضایی ارایه دهند و حق شرکت در جلسات را ندارند. (الحاقی 24/03/1394)

مشاهده ماده 66 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 67 ـ گزارش ها و نامه هایی که هویت گزارش دهندگان و نویسندگان آنها مشخص نیست نمی تواند مبنای شروع به تعقیب قرار گیرد مگر آنکه دلالت بر وقوع امر مهمی کند که موجب اخلال در نظم و امنیت عمومی است یا همراه با قرائنی باشد که به نظر دادستان برای شروع به تعقیب کفایت می کند.

مشاهده ماده 67 قانون آیین دادرسی کیفری

ماده 430 ـ در صورتی که طرفین دعوی با توافق کتبی حق تجدید نظر یا فرجام خواهی خود را ساقط کنند تجدید نظر یا فرجام خواهی آنان جز در خصوص صلاحیت دادگاه یا قاضی صادرکننده رای مسموع نیست.

مشاهده ماده 430 قانون آیین دادرسی کیفری

مرجع خدمات حقوقی وکیلیک

VAKILIK.COM